FI | SV | EN

Viva – Terveysliikunnan tutkijayhteisö

Viva – terveysliikunnan tutkijayhteisö -hankkeen tavoitteena oli osaltaan edistää ja tukea terveysliikunnan megamaakunnan toteutumista sekä vahvistaa Heinolan/Vierumäen asemaa ja osaamista tällä alueella. Samalla vahvistettiin ja laajennettiin Lahden yliopistokeskuksen roolia alueellisena toimijana.

Projektissa järjestettiin koulutusta ja ohjausta terveysliikunnan alan tutkijakoulutuksen aloittamiseen ja jatko-opintojen suorittamiseen. Valmennukseen valittiin 15–20 henkilöä, joilla oli liikunta- ja terveystutkimuksen aihepiiriin liittyvä tutkimussuunnitelma. Lisäksi järjestettiin suuremmalle yleisölle seminaareja ja työpajoja, jotka valmisteltiin yhteistyössä alueellisten kumppaneiden, kuten Heinolan kaupungin kanssa.

Projektin aikana Päijät-Hämeen alueen terveysliikunnan tutkijayhteisö vakiintui osaksi alueen muuta tutkimustoimintaa ja tiedontuotantoa ja Heinolan/Vierumäen asema tässä yhteisössä vahvistui. Päijät-Hämeen alueen terveysliikunnan ja urheilun osaamiskeskittymä kehittyi ja sen vetovoima kasvoi. Terveysliikunnan seminaarikäytäntö vakiintui, mikä lisäsi alueen tunnettuutta terveysliikunnan tutkimuksen ja liiketoiminnan edelläkävijänä.

Hankkeen tulokset tukevat Heinolan seudun rakenteellisia tavoitteita vahvistamalla ja lisäämällä korkeamman asteen koulutusta ja tutkimusta erityisesti Vierumäellä. Myös Lahden yliopistokeskuksen alueellinen rooli ja vastuu vahvistuivat. Hanke päättyi 31.12.2013.