Kulttuuritietoiset työkäytännöt maahanmuuttajatyössä, 30 op

Koulutus oli oppisopimustyyppinen täydennyskoulutus (30 op – 10 lähiopetuspäivää, portfoliotyöskentely ja kehittämishanke), jossa oppiminen sidottiin kiinteästi työn arkeen ja työpaikka osallistui aktiivisesti sen järjestämiseen. Koulutus koostui 10 lähiopetus- ja senimaaripäivästä sekä ohjauksesta. Muu aika työskenneltiin normaalisti ja työstettiin samalla omia kehittämistehtäviä. Koulutuksessa käytettiin Moodle-verkkoympäristöä. Koulutukseen otettiin yhteensä 70 osallistujaa.

Koulutuksen järjestivät yhdessä
– Turun yliopiston koulutus- ja kehittämiskeskus Brahea
– Helsingin yliopiston koulutus- ja kehittämiskeskus Palmenia
– Itä-Suomen yliopiston koulutus- ja kehittämispalvelu Aducate
– Lapin yliopiston koulutus- ja kehittämispalvelut
– Oulun yliopiston Koulutus ja kehittämispalvelut
– Jyväskylä, EduCluster Finlang Oy.

Koulutus käynnistyi joulukuussa 2011 alueellisella lähipäivällä. Hanke päättyi 14.11.2012.