FI | SV | EN

Vastuullinen viestintä ja läpinäkyvä brändi

Vastuullisuusviestinnällä tehdään organisaation eettistä toimintaa näkyväksi. Organisaation on osattava viestiä arvoistaan ja vastuullisuudestaan suunnitelmallisesti, uskottavasti ja merkityksellisesti. Kuluttajadialogi ja organisaation sisäinen viestintä ovat vastuullisuusviestinnän keskiössä. Tämä koulutus auttaa hyödyntämään vastuullisuusviestintää organisaation strategisena työkaluna. Saat koulutuksesta käytännön vinkkejä vastuullisen viestinnän kehittämiseen ja toteuttamiseen.

Ajankohta

11.5.–25.5.2023

Toteutustapa
Verkkokoulutus
Paikka
Etänä Zoomin välityksellä
Hinta
1 400  (+alv/vat 24%)
(yht. 1 736 )

HYÖDYT JA KESKEISET TAVOITTEET

Vastuullinen viestintä on keskeinen osa kestävää yritysten ja organisaatioiden toimintaa. Vastuullisen viestinnän toteuttaminen edellyttää eettistä viestintää ja läpinäkyvää brändinrakentamista. On tärkeää ymmärtää, mille periaatteille vastuullinen viestintä rakentuu. 

Vastuullinen viestintä ja läpinäkyvä brändi -koulutuksessa opit, millainen organisaation viestintä on sekä kestävää että läpinäkyvää. Perehdyt muun muassa kuluttajadialogiin ja luottojoukkojen rakentamiseen hybridimedian maailmassa, viestinnän eettisyyden tunnuspiirteisiin, särkymättömän organisaatioviestinnän periaatteisiin ja uudenlaisen vaikuttamisen tapoihin, kuten yritysaktivismiin.

Koulutuksessa kehität omaa viestinnän osaamistasi osallistavan ja moniäänisen organisaatioviestinnän sekä kestävän brändin toteuttamiseksi.  Kuulet paljon käytännön esimerkkejä ja saat vinkkejä osallistamiseen, vastuullisen viestinnän kehittämiseen ja sen monikanavaiseen toteuttamiseen. Ennen kaikkea opit, miten valjastat vastuullisuusviestinnän organisaationne strategiseksi työkaluksi. 

KENELLE

Koulutus on tarkoitettu viestinnän ja markkinoinnin ammattilaisille. Koulutus sopii hyvin myös sinulle, joka haluat laajentaa osaamistasi kestävyyden ja vastuullisuuden teemoista ja työskentelet jossakin seuraavista tehtävistä:   

 • esihenkilö, päällikkö, johto 
 • henkilöstön ja organisaation kehittäjä  
 • asiantuntija tai hallinnon ammattilainen

TOTEUTUS, TYÖSKENTELY JA SISÄLTÖ

Koulutuspäivien jälkeen tehdään tehtävä, jossa kehitetään oman organisaation viestinnän kipupisteitä. Saat työskentelyyn ohjausta ja palautetta. Tehtävä laajentaa konkreettisesti organisaatiosi viestintävalmiuksia.

1. koulutuspäivä to 11.5. klo 9–16

 • Hybridi mediamaisema, alustatalous ja viestintä kompleksisessa maailmassa 
 • Vastuullisuusviestintä meillä ja muualla: peilataan ennakkotehtävän tuloksia toisiin sekä avataan kyselyn taustaoletuksia 
 • Mitä on läpinäkyvä viestintä 
 • Organisaation luottojoukkojen rakentaminen 
 • Oman organisaation kehittäminen – kestävyys toiminnaksi – ja miten viestintä edistää tätä: eväät omaan viestinnän kehittämiseen
 • Case-puheenvuoro

2. koulutuspäivä to 25.5. klo 9–16

 • Viestinnän etiikka 
 • Kuluttajadialogin ja vastuullisen brändin rakentaminen: tutkimustuloksia   
 • Osallistavan viestinnän toteuttaminen: esimerkki kaupunkiorganisaatiosta 
 • Yritysaktivismi / toimitusjohtaja-aktivismi 
 • Kestävä sidosryhmäyhteistyö: esimerkki yritysorganisaatiosta 
 • Omat opit käytäntöön – miten eteenpäin viestinnän kehittämisen kanssa
 • Case puheenvuoro

Koulutuksessa hyödynnetään verkko-oppimisalustaa, toiminnallisia menetelmiä sekä sosiaalisen median välineitä osallistujien ja heidän organisaatioidensa tarpeiden mukaan.
 
KOULUTTAJA

Kouluttajana toimii Helsingin yliopiston vieraileva tutkija Outi Ihanainen-Rokio (FT), joka toimi aiemmin myös Helsingin yliopiston osa-aikaisena työelämäprofessorina ja on erikoistunut asiantuntijaorganisaatioiden johtamiseen. Hänellä on 10 vuoden kokemus henkilöstöjohtamisesta sekä osaamisen kehittämisen johtamisesta. Ihanainen-Rokiolla on ammatillisen opettajan pätevyys erikoistuneena e-oppimiseen. Hän toimii myös johdon valmentajana, liiketoimintamuotoilijana sekä yrittäjänä Growthsetters Oy:ssa. Ihanainen-Rokio on toteuttanut kymmeniä palvelumuotoilutyöpajoja, joissa tyypillisesti kirkastetaan organisaation strategiaa, palvelukehitystä ja kohderyhmien tavoittamista. Lisäksi hän on erikoistunut johtoryhmien kompetenssien kehittämiseen erityisesti ilmiöpohjaisen johtamisen ja kompleksisuuden teemoista. Ihanainen-Rokio opettaa johtamista ja viestintää myös JSBE:ssä sekä Helsinki School of Businessin (Helbus) ohjelmassa.

ILMOITTAUTUMINEN

Ilmoittaudu mukaan tällä sivulla olevan Ilmoittaudu-painikkeen kautta.

Varaamme oikeuden koulutusohjelmaa koskeviin muutoksiin ja hinnan tarkistamiseen arvonlisäveron muuttuessa.
 
RÄÄTÄLÖIDYT TOTEUTUKSET ORGANISAATIOILLE

Teemme aihealueesta myös yritysten ja julkishallinnon asiakkaille räätälöityjä, eri pituisia toteutuksia. Jos haluat tilata toteutuksen omalle organisaatiollesi, ota yhteyttä: 
 
Minna Ristimäki
Asiakkuus­päällikkö
050 462 7213
etunimi.sukunimi@hyplus.fi

Ilmoittautuminen
Ajankohta

11.5.–25.5.2023

Hinta
1 400  (+alv/vat 24%)
(yht. 1 736 )

!

Ilmoittaudu mukaan 26.4.2023 mennessä.

Voit valita tämän koulutuksen myös osaksi Comma+ -kehittymisohjelmaa
 
Viestinnän kaikki koulutukset
Ota yhteyttä
Minna Ristimäki
+358 50 4627213
minna.ristimaki@hyplus.fi


Tämä koulutus on räätälöitävissä organisaatiollesi. Ota yhteyttä!

Tutustu myös näihin
Ajankohtaista