FI | SV | EN

Yhteisöllisyyden tukeminen koulussa

Koulun henkilöstön panos on merkittävä yhteisöllisen ilmapiirin luomisessa. Miten edistämme oman oppilaitoksen yhteisöllisyyttä, oppilaiden osallisuutta sekä turvallista ja innostavaa ilmapiiriä?

Yhteisöllisyys on voimavara, jolla on positiivista vaikutusta koko kouluyhteisölle. Yhteisöllisyyden tukeminen luo vahvan perustan oppilaiden hyvinvoinnille, sitoutumiselle, oppimiselle ja tulevaisuuden menestykselle. Yhteisöllisyys luo turvallisen ilmapiirin, jossa oppilaat voivat tuntea kuuluvansa osaksi ryhmää ja yhteisöä. Yhteisöllisyys rohkaisee vastuullisuuteen ja aktiiviseen osallistumiseen koulun toimintaan, edistää monimuotoisuutta ja inklusiivisuutta sekä tukee opettajien ja muun henkilökunnan hyvinvointia 

Opettajien ja koko henkilöstön panos on merkittävä yhteisöllisen ilmapiirin luomisessa. Miten edistämme oman oppilaitoksen yhteisöllisyyttä, oppilaiden osallisuutta sekä turvallista ja innostavaa ilmapiiriä?

 
Kenelle

Koulutuksen kohderyhmä on perusopetuksen henkilöstö. 

Hyödyt

Koulutus tarjoaa osallistujille ymmärryksen yhteisöllisyyden merkityksestä kouluympäristössä sekä käytännön työkaluja ja strategioita sen vahvistamiseksi. 

Koulutuksen keskeisiä sisältöjä 

  • Opetusryhmien ja oppilaitoksen yhteisöllisyyden yhteys oppilaiden hyvinvointiin, oppimistuloksiin, sitoutumiseen ja motivaatioon. 
  • Miten edistää yhdenvertaisuutta, moninaisuuden arvostamista ja jokaisen sosiaalista osallisuutta kouluissa? 
  • Miten vähentää syrjintää ja ei-toivottuja valtasuhteita oppilaitoksissa? 
  • Käytännön esimerkkejä onnistuneista tavoista tukea yhteisöllisyyttä ja hyvinvointia koulussa. 
  • Vinkkejä ja toimivia työkaluja sovellettavaksi omaan työhön ja työyhteisöön. 

Koulutus sisältää teoreettisia osuuksia sekä fasilitoitua keskustelua ja työskentelyä. Koulutuksessa työstetään käytännön keinoja yhteisöllisyyden edistämiseksi, sekä kouluyhteisön että opetuksen tasolla. 

Toteutustapa 

Koulutus voidaan toteuttaa esim. 0,5–2 päivän toteutuksena. Tarkempi rakenne ja sisältö on mahdollista suunnitella yhteistyössä koulutuksen tilaajan kanssa. 

Tilaa koulutus

Sisältöjä ja toteutusta voidaan räätälöidä tilaajan tarpeen mukaan.

Ota yhteyttä

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä!

Yhteydenottopyyntö

Yhteydenottopyyntö

Yhteyshenkilöt

Vastaavia koulutuksia

Ajankohtaista

5 vinkkiä aivojen ylikuormituksen ehkäisyyn – näin luot terveellisemmän työympäristön
Aivojen hyvinvointi työssä ja oppimisessa on keskeinen tekijä kokonaisvaltaiselle hyvinvoinnille. Oikeanlainen työtila yhdessä säännöllisen liikkumisen […]
Digitaidot varhaiskasvatuksessa ja esiopetuksessa – miksi niihin olisi hyvä panostaa?
Digitaalisuus ja erilaisten uusien teknologioiden käyttö on lisääntynyt yhteiskunnassa viimeisten vuosien aikana hyvin nopeasti. Kännykät […]
Farmasian erikoistumiskoulutukset 2024: haku on käynnistynyt
Haku syksyllä 2024 alkaviin farmasian erikoistumiskoulutuksiin käynnistyi 14. helmikuuta. Farmasian erikoistumiskoulutukset on tarkoitettu proviisoreille ja […]