Koronavirustilanteen vaikutus koulutuksiimme
Seuraamme koronavirustilanteen kehittymistä ja noudatamme Suomen hallituksen asettamia rajoitustoimenpiteitä, viranomaisten suosituksia ja Helsingin yliopiston ohjeistusta. Päivitämme tietoa koronavirustilanteen vaikutuksista koulutustemme järjestämiseen tälle sivulle >>

FI | SV | EN

Varhaiskasvatuksen ruokakasvatus

Koulutuksen tavoitteena on varhaiskasvatuksen henkilöstön ruokakasvatuksen sisältöosaamisen sekä varhaiskasvatuksen yksikön omien käytännön ruokakasvatuksen toimintamallien kehittäminen.

Varhaiskasvatuksen ruokailusuositus ja varhaiskasvatussuunnitelma linjaavat ruokakasvatuksen toimenpiteitä, joiden tehokkaaseen käynnistämiseen ja seurantaan pedagogisessa vastuussa olevalla henkilöstöllä ei aina ole riittävää sisältöosaamista.

Koulutuksen tavoitteena on tukea ja syventää varhaiskasvatushenkilöstön ruokakasvatuksellista sisältöosaamista ja pedagogista ammattitaitoa. Koulutus antaa välineitä kehittää ja arvioida lasten hyvää ravitsemusta ja kestävää elämäntapaa tukevaa ruokakasvatustoimintaa omassa yksikössä yhteistyössä vanhempien ja ruokapalveluiden toteuttajien kanssa.

KENELLE

Koulutus sopii niin varhaiskasvatuksen opettajille kuin lastenhoitajillekin. Koulutus voidaan toteuttaa myös niin, että mukana on tärkeimpien sidosryhmien, kuten oman kunnan ruokapalveluiden tuottajien edustajia.

HYÖDYT

Osallistujat saavat koulutuksesta:

  • tukea ruokakasvattajana kehittymiseen
  • käytännön työkaluja ruokakasvatuksen toteuttamiseen kutakin lasten ikäryhmää ja varhaiskasvatuksen yksikköä tukevalla tavalla
  • osaamista tunnistaa myös kestävän elämäntavan periaatteita osana varhaiskasvatuksen ruokakasvatusta.

SISÄLTÖJÄ

Koulutukseen voidaan tilaajan toiveiden mukaisesti sisällyttää esimerkiksi seuraavia teemoja:

  • Varhaiskasvatuksen ruokakasvatuksen tavoitteet
  • Kestävä elämäntapa ja kestävät ruokavalinnat
  • Lapsen ruokasuhde ja sen muovautuminen
  • Kasvattajan ruokasuhde
  • Aistilähtöisyys ja Sapere-menetelmä
  • Lapsen ruokaympäristö ja ruokailukäytännöt
  • Ruokapalveluntuottajan rooli ruokakasvatuksessa
  • Monikulttuurisuuden huomioinen ruokakasvatuksessa
  • Ruokakasvatus ympäristökasvatuksen näkökulmasta
  • Toiminnan arviointi

TOTEUTUSTAPA JA LAAJUUS

Koulutuksesta voidaan räätälöidä organisaatiollenne haluamanne laajuinen kokonaisuus verkko- tai lähitoteutuksena, joka sisältää ennakkotehtävän, osallistujan omaan työhön ja yksikköön sovellettavia tehtäviä sekä ohjausta. Kokonaisuus voidaan toteuttaa myös kokonaan verkkokoulutuksena.

Tilaa koulutus

Sisältöjä ja toteutusta voidaan räätälöidä tilaajan tarpeen mukaan.

Ota yhteyttä

Riitta Aho
050 448 7170
etunimi.sukunimi@hyplus.fi

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä!

Yhteydenottopyyntö

Yhteydenottopyyntö

Yhteyshenkilöt

Riitta Aho
050 448 7170
etunimi.sukunimi@hyplus.fi

Vastaavia koulutuksia

Ajankohtaista

ProViestijä-koulutusohjelma viestintätyössä kehittymisen tukena
HY+:n ProViestijä-koulutusohjelmaan on osallistunut vuosien varrella jo lähes 800 viestinnän parissa työskentelevää, ja se käynnistyy […]
HY+digiaamu: Paluu toimistolle – työhyvinvoinnin merkitys poikkeusolojen jälkeen
Mitä paluu lähityöskentelyyn ja uudenlaiseen normaaliin tarkoittaa työhyvinvoinnin näkökulmasta? Mitä asioita tulisi huomioida työhyvinvoinnin vahvistamisessa? […]
Sovittelulla täydet tehot irti työpaikan konflikteista
Jokainen, joka on koskaan joutunut konfliktiin, tietää kuinka kipeästi ristiriita kalvaa sydänalassa. Meillä kaikilla on […]

Koronavirustilanteen vaikutus koulutuksiimme
Seuraamme koronavirustilanteen kehittymistä ja noudatamme Suomen hallituksen asettamia rajoitustoimenpiteitä, viranomaisten suosituksia ja Helsingin yliopiston ohjeistusta. Päivitämme tietoa koronavirustilanteen vaikutuksista koulutustemme järjestämiseen tälle sivulle >>