Kenelle
Koulutus on suunnattu lukioissa toimiville ryhmänohjaajille.
Hyödyt
Koulutus tarjoaa tietoa, välineitä ja tukea ryhmänohjaajana toimiseen ja opiskelijan kohtaamiseen lukion arjessa.
Rakenne ja sisältö
Koulutus järjestetään kahdessa osassa, joista ensimmäinen (0,5 päivää) järjestetään kaikille osallistujille yhteisenä lähi- tai verkkotapaamisena ja toinen (0,5 päivää) vuorovaikutteisena ja toiminnallisena lähikoulutuksena. Koulutukseen sisältyy välitehtävä, jossa pohditaan ja arvioidaan, miten oman lukion ohjaussuunnitelma tukee ryhmänohjaajana toimimista.
Ensimmäinen koulutusiltapäivä (4 tuntia, lähi- tai etäkoulutus)
Koulutusiltapäivä järjestetään kaikille yhteisenä lähi- tai etäkoulutuksena.
- Mitä asioita Lops tuo ohjaukseen ja mitä se tarkoittaa ryhmänohjaajan näkökulmasta
- Ohjaus lukion yhteisenä toimintana: Mitä kaikkea liittyy lukiossa ohjauksen kontekstiin? Mikä on ryhmänohjaajan rooli ohjauksen kokonaisuudessa?
Toinen koulutusiltapäivä (4 tuntia, lähikoulutus), teema: Opiskelijan yksilöllinen opintopolku ja opiskelijan kokonaisvaltainen kohtaaminen
Koulutuspäivä järjestetään toiminnallisena ja vuorovaikutteisena lähiopetuksena. Koulutustilaisuuden ja vuorovaikutteisen keskustelun näkökulmasta ryhmäkoko on rajoitettu 25 osallistujamäärään/ryhmä.
- Mitä opiskelijalähtöinen ohjaus lukiossa tarkoittaa?
- Opiskelijalähtöisen ohjauksen keinoja ja välineitä
- Case-harjoittelua pienryhmissä: Erilaisissa tapausesimerkeissä kuvataan tilanteita ja haasteita, joissa opiskelijat tarvitsevat ohjausta ja tukea. Case-työskentelyn kautta saadaan käytännön välineitä ja ideoita ryhmänohjaajana toimimiseen ja ohjauksen toteuttamiseen.
Kouluttaja
HY+:n kouluttajat ovat alan huippuosaajia, joilla on myös vahva pedagoginen osaaminen.