Koronavirustilanteen vaikutus koulutuksiimme
Seuraamme koronavirustilanteen kehittymistä ja noudatamme Suomen hallituksen asettamia rajoitustoimenpiteitä, viranomaisten suosituksia ja Helsingin yliopiston ohjeistusta. Päivitämme tietoa koronavirustilanteen vaikutuksista koulutustemme järjestämiseen tälle sivulle >>

FI | SV | EN

Aivot ja työ

Aivot ja työ -verkkokoulutuksesta saat tukea siihen, miten itse voit vaikuttaa aivojesi hyvinvointiin työelämässä. Ihmisaivoilta vaaditaan entistä enemmän monimutkaista ongelmanratkaisua, luovaa ajattelua, oppimista, vuorovaikutusta ja empatiaa. Aivot ovat yhä suuremmassa paineessa. Usein unohtuu, että aivotkin kaipaavat hoitoa ja lepoa, eikä niitä voi loputtomiin venyttää. Verkkokoulutus herättelee pohtimaan, miten työelämä vaikuttaa aivoihin ja millä tavalla voisimme edistää ja ylläpitää aivojemme hyvinvointia työssä. Kouluttajana toimii aivotutkija, professori Minna Huotilainen Helsingin yliopistosta. Tutustu koulutuksen sisältöön ja esittelyvideoon ja tule mukaan kehittämään työn mielekkäämpää tekemistä!

Ajankohta

Joustava aloitus

Toteutustapa
Verkkokoulutus
Paikka
Verkkokoulutus
Hinta
150€ + alv. 24 %
(yht. 186 €)

Katso video koulutuksesta >>


Tavoitteet 

Koulutuksen tavoitteena on antaa uusinta tutkimustietoa ja käytännön välineitä aivojen hyvinvoinnin kokonaisvaltaiseen huomioimiseen työelämän paineessa.

Koulutuksen hyödyt

Koulutuksessa opit:

  • huomioimaan aivojen hyvinvoinnin kannalta keskeisimpiä asioita työelämässä
  • käytännön vinkkejä aivojen hyvinvoinnin ylläpitämiseen
  • kehittämään omaa työtä ja työkäytäntöjä aivojen hyvinvointi huomioiden

Kenelle

Koulutus soveltuu kaikille aivojen hyvinvoinnista kiinnostuneille alasta ja tittelistä riippumatta. Voit käydä verkkokoulutuksen läpi itsenäisesti, mutta se soveltuu myös laajemman henkilöstöryhmän koulutuksen tueksi.

Pyydäthän erillisen tarjouksen, mikäli organisaatiollasi on tarvetta ja halukkuutta tarjota koulutus isommalle ryhmälle: riitta.aho@hyplus.fi

Teemat

I TEEMA: U-käyrä
Ensimmäisessä osiossa käydään läpi, mikä on U-käyrä. Mitä ovat fysiologiset tilat ja kannattaako niiden mittaaminen? Miten U-käyrää voi hyödyntää arjessa ja työssä? Miten se toimii? 

II TEEMA: Palautumisosaaminen 
Toinen teema käsittelee sitä, millaista on hyvä palautuminen ja mistä elementeistä se koostuu. Miten voin turvata hyvän palautumisen? Pääset myös suunnittelemaan omaa palautumistasi.

III TEEMA: Selektiivinen tunnollisuus
Kolmannessa teemassa pohditaan selektiivistä tunnollisuutta – mitä se itseasiassa on ja mitä tehdä, kun pelkkä itseohjautuvuus ei enää riitä. Osiossa pohditaan myös, miten tietää, mikä on oikeasti tärkeää.

IV TEEMA: Iän tuoma diversiteetti
Osiossa perehdytään muun muassa siihen, miten organisaatio voi hyödyntää parhaalla mahdollisella tavalla eri-ikäisten työntekijöiden tuomaa osaamista, mitä riskejä voi olla organisaatiossa, jossa ei ole diversiteettiä, ja miten huomioida esimerkiksi ikääntyvät työntekijät työssä.

V TEEMA: Musiikin kognitiiviset vaikutukset
Osiossa opit millaisia vaikutuksia musiikilla, sen kuuntelulla ja harrastamisella on ihmisen kognitiiviseen toimintaan. Miten musiikki voi edesauttaa työn tekemistä ja oppimista ja miten musiikin voi ottaa myös työyhteisön toiminnassa huomioon. 

VI TEEMA: Tilan ja liikkumisen vaikutus työhön ja hyvinvointiin
Fyysisellä työskentely-ympäristöllä, työssä liikkumisella ja liikunnalla on merkittävä vaikutus työssä suoriutumiseen, hyvinvointiin ja jaksamiseen. Osiossa käydään läpi näihin osa-alueisiin liittyviä faktoja ja vaikutusmekanismeja ja annetaan vinkkejä näiden osa-alueiden kehittämiseen.  

Oheismateriaali 

Jokainen osallistuja saa omakseen Minna Huotilaisen ja Katri Saarikiven Aivot työssä -e-kirjan, jota hyödynnetään myös koulutuksen aikana. 

Koulutuksen rakenne 

Teema-alueet koostuvat videoista, joissa esitetään aiheen tieto-osio ja siihen liittyviä pohdinta- ja soveltamistehtäviä.

Pohdintatehtävissä kerrataan videoiden teemoja. Soveltamistehtävissä sovellat koulutuksen teemoja oman tai laajemmin oman organisaatiosi työn, työtapojen ja aivojen hyvinvoinnin kehittämiseen. 

Videoita voidaan katsoa myös yhdessä organisaatiosi henkilöstöryhmän kanssa ja tehdä pohdintatehtävät yhteisesti ryhmässä. Pyydäthän isommalle ryhmälle erillisen tarjouksen: riitta.aho@hyplus.fi 

Koulutuksen suorittaminen kestää kokonaisuudessaan noin kuusi tuntia, ja voit suorittaa sen haluamanasi ajankohtana teemoittain pienemmissä osissa.

Kouluttaja

Koulutuksen asiantuntijana toimii palkittu  ja arvostettu professori ja aivotutkija Minna Huotilainen. Huotilainen on kognitiotieteen dosentti ja toiminut vuoden 2018 alusta lähtien Helsingin yliopiston kasvatustieteen professorina. Hänet nimettiin mm. vuoden koulutusvaikuttajaksi 2019.

Huotilainen on ollut kirjoittamassa myös seuraavia kirjoja: Tunne aivosi (2017), Aivot työssä (2018), Keskittymiskyvyn elvytysopas (2018), Näin aivot oppivat (2019) sekä Uuden ajan muistikirja (2019).

Ilmoittautuminen ja koulutuksen aloittaminen

Tunnukset verkkoympäristöön lähetetään uusille ilmoittautuneille kolmen arkipäivän sisällä ilmoittautumisesta.

Mikäli haluat aloittaa koulutuksen muuna ajankohtana, lähetä tieto koulutuksen yhteyshenkilölle. 

Koulutuksen materiaalit ovat käytössä kaksi kuukautta ilmoitetusta aloitusajankohdasta alkaen. Aivot työssä -e-kirjan osallistuja saa itselleen.

Ilmoittautuminen
Ajankohta

Joustava aloitus

Hinta
150€ + alv. 24 %
(yht. 186 €)

!

Hintaan sisältyy e-kirja Aivot työssä.
Koulutus suoritetaan kokonaan verkossa. Materiaalin läpikäymiseen ja tehtävien tekemiseen menee aikaa noin kuusi tuntia. Tunnukset toimitetaan 3 arkipäivän sisällä ilmoittautumisesta. Mikäli haluat tarjouksen isommalle ryhmälle, otathan yhteyttä koulutuksen yhteyshenkilöön: riitta.aho@hyplus.fi
Ota yhteyttä
Riitta Aho
+358 50 448 7170
riitta.aho@helsinki.fi
Leena Reini-Sievänen
+358 50 415 0532
leena.reini@helsinki.fi

Tämä koulutus on räätälöitävissä organisaatiollesi. Ota yhteyttä!

Tutustu myös näihin
Ajankohtaista

Koronavirustilanteen vaikutus koulutuksiimme
Seuraamme koronavirustilanteen kehittymistä ja noudatamme Suomen hallituksen asettamia rajoitustoimenpiteitä, viranomaisten suosituksia ja Helsingin yliopiston ohjeistusta. Päivitämme tietoa koronavirustilanteen vaikutuksista koulutustemme järjestämiseen tälle sivulle >>