FI | SV | EN

Joustava esi- ja alkuopetus

Koulutus tarjoaa tukea joustavan sekä lapsen kasvun ja oppimisen tarpeet huomioivan esi- ja alkuopetuksen toteutukseen ja kehittämiseen.

Hallitusohjelman (2019) tavoitteena on parantaa varhaisten perustaitojen oppimista muodostamalla esiopetuksesta ja perusopetuksen kahdesta ensimmäisestä vuosiluokasta nykyistä yhtenäisempi kokonaisuus. Joustavan esi- ja alkuopetuksen avulla lapselle luodaan jatkumo, joka ottaa huomioon lapsen kasvun ja oppimisen tarpeet ja taidot.

Kenelle

Koulutus on suunnattu esi- ja alkuopetuksen henkilöstölle.

Hyödyt

Lasten tarpeista lähtevä pedagoginen yhteistyö esiopettajien, luokanopettajien ja erityisopettajien välillä lisää joustavia oppimiskäytäntöjä ja auttaa kohdentamaan lapsille moniammatillista tukea. Koulutus lisää yhteistä ymmärrystä ja osaamista esi- ja alkuopetuksen asiantuntijuuden välillä.

Sisältöjä

Koulutuksessa käydään läpi yhteisöllistä toimintakulttuuria, opettajien moniammatillista yhteistyötä, ammatillista kehittymistä ja oppilaiden yksilöllisten oppimispolkujen edistämistä. Koulutuksessa käsitellään myös vuosiluokattomuutta.

Toteutustapa

Koulutuksen aikana esiopettaja ja luokanopettaja toimivat kehittäjäopettajaparina, ja koulutukseen voidaan liittää myös kouluvierailuja. Koulutuksen laajuus on 2–5 päivää. Tarkempi toteutus sovitaan erikseen asiakkaan tarpeiden mukaan.

Tilaa koulutus

Sisältöjä ja toteutusta voidaan räätälöidä tilaajan tarpeen mukaan.

Ota yhteyttä

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä!

Yhteydenottopyyntö

Yhteydenottopyyntö

Yhteyshenkilöt

Vastaavia koulutuksia

Ajankohtaista

HY+:n yhteistyö Sharjan emiraatissa jatkuu – varhaiskasvatuksen koulutusohjelma tähtää moniammatilliseen yhteistyöhön
Sharjah Education Academy (SEA) on käynnistänyt uuden varhaiskasvatuksen Early Childhood Education Certification (ECEC) -ohjelman toteutuksen, […]
HY+digiaamu: Kestävää hyvinvointia yhdessä – hyvän työelämän puolesta
Tutkimusten mukaan työpaikoista menestyneimpiä ovat sellaiset, joissa ruokitaan myönteisiä tunteita ja synnytetään hyvää toinen toiselle, eli kannustetaan […]
Miten koulutus voi tukea johtajuuden syvää päätyä?
Tammikuussa 2023 käynnistimme OPH:n rahoittaman uudenlaisen opetus- ja kasvatusalan johtajuuskoulutuksen, Johtajuus-liven. Sen tavoitteena oli antaa […]