FI | SV | EN

Tuutoriksi maahanmuuttajalle?

Keväällä 2020 HY+:lla ja Helsingin yliopistolla alkoi Akateemiset valmiudet -hanke (AKVA), jonka neljäkymmentä maahanmuuttajaopiskelijaa opiskelevat suomea, opiskelutaitoja ja oman alan opintoja suomeksi. Nyt näille opiskelijoille etsitään tuutoreita syyslukukaudelle.

AKVA-tuutorointi on hyvä tilaisuus tutustua uusiin ihmisiin eri puolilta maailmaa ja erilaisissa elämäntilanteissa. Lisäksi saat arvokasta kokemusta monikulttuurisen pienryhmän ohjaamisesta ja kotikansainvälistymisestä. Ennen oman tuutor-ryhmäsi tapaamista saat koulutusta ryhmän ohjaamisesta, monikulttuurisesta toiminnasta ja kielitietoisuudesta. Pääset myös vierailemaan AKVAlaisten suomen tunnilla. Saat tuutoroinnista 200 euron palkkion ja työtodistuksen.

AKVA-opiskelijat jaetaan noin kymmenen hengen tuutor-ryhmiin opiskelijoiden tavoitteiden perusteella. Jokaisella ryhmällä on kaksi tuutoria, joista toinen on suomen opiskelija, ja toisen oma ala on lähellä tuutor-ryhmän tavoitealoja – et siis jää yksin haastavissa tilanteissa. AKVA-tuutorointi tapahtuu suomeksi ja selkosuomeksi.

AKVA-tuutorin tehtävä on tutustuttaa AKVAlaiset korkeakouluopiskelijan arkeen Suomessa. Mitä käytännössä tarkoittaa itseohjautuvuus oman lukujärjestyksen suunnittelussa? Miksi luennoilla kukaan ei kysy mitään? Tai miksi opiskelija uskaltaa kyseenalaistaa luennoitsijan sanat? AKVA-tuutorina olet valmis pohtimaan näitä ja monia muita kysymysiä yhdessä tuutoroitavien kanssa.

Tuutor-ryhmä kokoontuu vähintään viidesti lukukauden aikana. Kokoontumisia jaksotetaan pitemmälle ajalle, eli kaikki toiminta ei sijoitu alkusyksyyn. Ennen varsinaisen toiminnan aloittamista laadit toimintasuunnitelman syksylle, ja syyslukukauden päätteeksi laadit raportin tuutor-toiminnastasi AKVA:ssa.

AKVA-tuutor on avoin ja aktiivinen. Hän pystyy kommunikoimaan selkeästi ja rauhallisesti. Hänellä on tuoretta kokemusta korkeakouluopiskelijan arjesta Suomessa. Hänelle on etua toisessa maassa suoriteutuista opinnoista (esim. vaihto-opinnot) tai maahanmuuttajataustasta, mutta nämä eivät ole välttämättömiä.

AKVA-hankkeessa kehitetään uutta toimintamallia, ja AKVA-tuutorit pääsevät itse vaikuttamaan vahvasti tuutor-toiminnan muotoutumiseen.

 

Tuutorihaku on nyt käynnistynyt ja jatkuu 4.9. klo 23.59 asti. Lisätietoja antaa suunnittelija Sonja Mitroshin 26.6. klo 10–11 ja 27.7. klo 14.30–15.30.

Jätä hakemus hakulomakkeella, jonka löydät tämän linkin tai oheisen QR-koodin takaa:

 

QR-koodi

Suosituimmat sisällöt

Uusimmat Blogit

Lue seuraavaksi