FI | SV | EN

Yhteisöllisyyden tukeminen lukiossa

Miten edistämme oman oppilaitoksen yhteisöllisyyttä, opiskelijoiden osallisuutta sekä turvallista ja innostavaa ilmapiiriä?

Yhteisöllisyys on voimavara, jolla on positiivista vaikutusta koko lukioyhteisölle. Yhteisöllisyyden tukeminen lukiossa luo vahvan perustan opiskelijoiden hyvinvoinnille, sitoutumiselle, oppimiselle ja tulevaisuuden menestykselle. Yhteisöllisyys luo turvallisen ilmapiirin, jossa opiskelijat voivat tuntea kuuluvansa osaksi ryhmää ja yhteisöä. 

Opettajien ja lukioyhteisön panos on merkittävä yhteisöllisen ilmapiirin luomisessa. Miten edistämme oman oppilaitoksen yhteisöllisyyttä, opiskelijoiden osallisuutta sekä turvallista ja innostavaa ilmapiiriä? Mitä asioita vahvistamalla saamme edistettyä oman lukiomme yhteisöllisyyttä? 

Kenelle 

Koulutuksen kohderyhmä on lukion henkilöstö. 

Hyödyt 

Koulutus tarjoaa osallistujille ymmärryksen yhteisöllisyyden merkityksestä lukioympäristössä sekä käytännön työkaluja ja strategioita sen vahvistamiseksi. 

Koulutuksen keskeisiä sisältöjä 

  • Opetusryhmien ja oppilaitoksen yhteisöllisyyden yhteys opiskelijoiden hyvinvointiin, oppimistuloksiin, sitoutumiseen ja motivaatioon. 
  • Miten edistää lukioissa yhdenvertaisuutta, moninaisuuden arvostamista ja jokaisen sosiaalista osallisuutta? 
  • Miten vähentää syrjintää ja ei-toivottuja valtasuhteita oppilaitoksissa? 
  • Käytännön esimerkkejä onnistuneista tavoista tukea yhteisöllisyyttä ja hyvinvointia lukio-opetuksessa. 
  • Vinkkejä ja toimivia työkaluja sovellettavaksi omaan työhön ja työyhteisöön. 

Koulutus sisältää teoreettisia osuuksia sekä fasilitoitua keskustelua ja työskentelyä. Koulutuksessa työstetään käytännön keinoja yhteisöllisyyden edistämiseksi, sekä lukioyhteisön että opetuksen tasolla. 

Toteutustapa 

Koulutus voidaan toteuttaa esim. 0,5–2 päivän toteutuksena. Tarkempi rakenne ja sisältö on mahdollista suunnitella yhteistyössä koulutuksen tilaajan kanssa. 

Tilaa koulutus

Sisältöjä ja toteutusta voidaan räätälöidä tilaajan tarpeen mukaan.

Ota yhteyttä

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä!

Yhteydenottopyyntö

Yhteydenottopyyntö

Yhteyshenkilöt

Vastaavia koulutuksia

Ajankohtaista

5 vinkkiä aivojen ylikuormituksen ehkäisyyn – näin luot terveellisemmän työympäristön
Aivojen hyvinvointi työssä ja oppimisessa on keskeinen tekijä kokonaisvaltaiselle hyvinvoinnille. Oikeanlainen työtila yhdessä säännöllisen liikkumisen […]
Digitaidot varhaiskasvatuksessa ja esiopetuksessa – miksi niihin olisi hyvä panostaa?
Digitaalisuus ja erilaisten uusien teknologioiden käyttö on lisääntynyt yhteiskunnassa viimeisten vuosien aikana hyvin nopeasti. Kännykät […]
Farmasian erikoistumiskoulutukset 2024: haku on käynnistynyt
Haku syksyllä 2024 alkaviin farmasian erikoistumiskoulutuksiin käynnistyi 14. helmikuuta. Farmasian erikoistumiskoulutukset on tarkoitettu proviisoreille ja […]