FI | SV | EN

Haastavien vuorovaikutustilanteiden kohtaaminen

Koulutus tarjoaa keinoja opettajan ja oppilaan välisen kannustavan vuorovaikutuksen vahvistamiseen.

Tarvitsetko toimintatapoja, miten kohdata oppilaita, joiden kanssa vuorovaikutus on haastavaa? Kaipaatko tukea omaan jaksamiseen haastavissa tilanteissa?

Koulutuksen tavoitteena on tarjota keinoja opettajan ja oppilaan välisen kannustavan vuorovaikutuksen vahvistamiseen. Koulutuksessa selviää, miksi oppilas hyötyy opettajan kyvystä rakentaa luottamuksellinen suhde ja miten tuetaan oppilaan psyykkistä turvallisuutta kouluympäristössä. Koulutuksen tavoitteena on myös tukea opettajien hyvinvointia ja vähentää kuormitusta.

Kenelle

Koulutus on tarkoitettu kunnille, kouluille ja varhaiskasvatusyksiköille.

Hyödyt

Koulutuksessa vahvistetaan osallistujien kohtaamisen ja vuorovaikutuksen taitoja kaikkia oppilaita kohdatessa. Erityisesti kehitetään osallistujien taitoja kohdata oppilaita, joilla on haasteita käyttäytymisessään ja kiintymyssuhteiden luomisessa.

Koulutuksessa avataan, millä tavoin oppilaan käyttäytymisen haasteet voivat ilmetä ja miten opettaja voi tukea oppilasta tunnesäätelyssä.

Keskeisiä sisältöjä

  • Haastavaksi koetun käyttäytymisen määrittely
  • Pedagogisia interventioita haastavien kasvatustilanteiden tukemiseksi
  • Arvostavaa ja myötäelävää yhteyttä edistävä vuorovaikutus
  • Valmentava työote haastavissa tilanteissa
  • Oman hyvinvoinnin ja jaksamisen tukeminen inklusiivisessa koulussa

Toteutustapa

Koulutus voidaan toteuttaa joko kuntatasolla kaikille kouluille/varhaiskasvatuksen yksiköille tai yksittäiselle koululle/varhaiskasvatusyksikölle.

Koulutus voidaan toteuttaa esim. 2–5 päivän toteutuksena. Tarkempi rakenne ja sisältö on mahdollista suunnitella yhteistyössä koulutuksen tilaajan kanssa.

Koulutus voidaan järjestää kokonaisuudessaan verkkoperustaisena toteutuksena, jossa järjestetään reaaliajassa tapahtuvia webinaareja, tai lähitoteutuksena koulussa/kunnassa. Koulutuksessa käytetään sisältöluentojen lisäksi videomateriaalia.

Koulutukseen voidaan sisällyttää ohjausta sekä kehittämistehtäviä, jotka suoritetaan omassa työssä.

Koulutus voidaan toteuttaa suomen ja ruotsin kielellä.

Tilaa koulutus

Sisältöjä ja toteutusta voidaan räätälöidä tilaajan tarpeen mukaan.

Ota yhteyttä

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä!

Yhteydenottopyyntö

Yhteydenottopyyntö

Yhteyshenkilöt

Vastaavia koulutuksia

Ajankohtaista

HY+ johtamaan Suomen ja EU:n rahoittamaa koulutussektorin projektia Nepalissa
Suomalainen HY+:n johtama konsortio, johon kuuluvat Helsingin yliopiston kasvatustieteellinen tiedekunta, Hämeen Ammattikorkeakoulu HAMK ja Kirkon […]
Suosittu DigiKouluttaja-koulutuksemme saa jatkoa uusilla ajankohtaisilla sisällöillä!
Verkkopedagogiikan ja oppimismuotoilun perusteita käsittelevään erittäin suosittuun DigiKouluttaja-koulutukseemme on tulossa toivottu jatko-osa loppusyksystä 2024! Koulutuksen […]
Yhteisöllisyys voimavarana lukiossa: rehtori Marja Mikkola HY+:n haastattelussa
Töölön yhteiskoulun rehtori Marja Mikkola kertoo HY+:n haastattelussa lukion yhteisöllisyyden tärkeydestä. Hän korostaa huoltajien roolia […]