KENELLE
Seminaari on tarkoitettu varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen pedagogiselle henkilöstölle sekä alkuopetuksen (1.-2. luokkien) opettajille ja ohjaajille. Päätösseminaari on kaikille kolmelle koulutusryhmälle yhteinen ja avoin myös muille kohderyhmään kuuluville teemasta kiinnostuneille.
Seminaari on Opetushallituksen rahoittamaa opetustoimen täydennyskoulutusta ja kohderyhmälle maksutonta.
SISÄLTÖ JA TOTEUTUS
Seminaari järjestetään valtakunnallisena verkkoseminaarina. Päätösseminaarin laajuus on 0,5 opintopistettä.
Ohjelma 12.5.2025 klo 12.00–16.00
Päivän puheenjohtajana toimii Laura Maijala, HY+
11:45 Zoom avautuu osallistujille
12:00 Seminaarin kulun tekniset ohjeet
12:05 Tervetuloa seminaariin
Kala ja nakit lapsen lautasella, Professori Maijaliisa Erkkola, Helsingin yliopisto
12:30 Nykytilan arviointi ja suunnittelu, Aija Laitinen, väitöskirjatutkija (ravitsemustiede)
13:00 Ruokakasvatuksesta jokapäiväistä toimintaa –Ruoka-askel-tutkimuksen havaintoja, Tutkijatohtori Henna Vepsäläinen, Helsingin yliopisto
13:30 Kasvattajan ja lapsen tunnetaidot ruokakasvatuksessa, Varhaiskasvatuksen asiantuntija Taina Sainio, Sydänliitto
14:00 Tauko
14.15 Ympäristön ja ihmisen terveyden välinen yhteys, Tutkijatohtori Mira Grönroos, Helsingin yliopisto
14.45 Kestävän ruokakasvatuksen käytännön esimerkkejä – portfolioiden esittely ja keskustelua lopputöistä
15.30 Kysymyksiä ja keskustelua iltapäivän teemoista
16:00 Tilaisuus päättyy
Muutokset ohjelmaan mahdollisia
KOULUTTAJAT JA VALMENTAJAT
Professori Maijaliisa Erkkola, Helsingin yliopisto
Väitöskirjatutkija (ravitsemustiede) Aija Laitinen, Helsingin yliopisto
Tutkijatohtori Henna Vepsäläinen, Helsingin yliopisto
Varhaiskasvatuksen asiantuntija Taina Sainio, Sydänliitto
Tutkijatohtori Mira Grönroos, Helsingin yliopisto