FI | SV | EN

Helsingin yliopiston tiedottajakoulutus juhlii

Lahden Tiedottajakoulutus viettää tänä vuonna 30-vuotissyntymäpäivää. Koulutus on järjestetty vuosittain ilman keskeytyksiä, joten maanantaina alkava Lahden Tiedottajakoulutus on järjestyksessä 30.

Viestinnän ammattilaisen rooli organisaatioissa on murroksessa. Koulutuksella pyritään vastaamaan niin yrityksiä kuin julkishallintoakin myllertäviin haasteisiin. Koulutuksen on käynyt lähes 700 viestinnän ammattilaista ja myös Lahden seudulta on aina mukana yritysten ja organisaatioiden edustajia.

Lahden Tiedottajakoulutusta olivat perustamassa professorit Osmo A. Wiio ja Leif Åberg sekä viestinnän asiantuntija Anssi Siukosaari. Tavoitteena oli nostaa tiedottajien osaamista ja sitä kautta myös heidän arvostustaan.

Lahden Tiedottajakurssi käynnistyi Lahdessa entisellä synnytyslaitoksella Oikokadulla maaliskuussa 1985. Myöhemmin koulutusta on järjestetty Lahden aikuiskoulutuskeskuksessa ja Mukkulan kartanossa, jossa järjestettiin alkuvuosina viiden päivän internaattijakso.

Osmo A. Wiio viitoitti tien, jota lähdimme lisensiaatti Leif Åbergin kanssa kulkemaan kohti yhteisöviestinnän paremman osaamisen tulevaisuutta, kertoo Anssi Siukosaari. Siukosaari toimi koulutuksen opettajana ja kurssinjohtajana vuoteen 2000 saakka.

Ensimmäisen Tiedottajan Peruskurssin johtaja oli Leif Åberg. Myöhemmin koulutuksen nimi muuttui Lahden Tiedottajakurssiksi. Nykyisin koulutuksesta käytetään nimeä Helsingin yliopiston tiedottajakoulutus, mutta se järjestetään edelleenkin Lahdessa.

Yliopiston tutkijoiden lisäksi kouluttajina on aina käytetty viestinnän ammattilaisia.  Kouluttajat kävivät alkuvuosina kertomassa tietokoneesta tiedottajan työvälineenä sekä siitä, miten piirtoheitinkalvoja tehdään ja käytetään.

Juhlakurssi alkaa lähijaksolla 21.–22.9. 2015 Lahden Aikuiskoulutuskeskuksessa, Kirkokatu 16.

Lisätietoja:
Projektipäällikkö Minna-Maija Salomaa

Suosituimmat sisällöt

Uusimmat Blogit

Lue seuraavaksi