HYÖDYT JA TAVOITTEET
Koulutustoiminta, erilaiset oppimisprosessit ja valmennukset nähdään valmennuksessa organisaation ja toimintaympäristön ratkaisuina, jossa koulutussuunnittelun ja kouluttamisen työkaluja, malleja ja menetelmiä hyödynnetään strategisesti – tilanne, tavoitteet ja organisaatio huomioiden.
Osallistuja pääsee oppimaan koulutuskonseptien suunnittelua ja toteuttamista kahden lähipäivän ja verkkoseminaarin merkeissä sekä reflektoimaan yhdessä opittua myöhemmin syksyllä järjestettävässä seurantatapaamisessa.
KENELLE
Koulutus on tarkoitettu HR-, koulutus-, konsultointi- ja kehittämistehtävissä työskenteleville henkilöille.
SISÄLTÖ JA TOTEUTUS
Valmennus tarjoaa tutkimustietoa ja käytännön valmiuksia pedagogisesti toimivien koulutusten, valmennusten ja kurssien rakentamiseen.
Koulutustoimintoja tarkastellaan osana organisaation toimintakulttuuria ja koulutus nähdään keinona edistää organisaation ydintoimintoja ja tavoitteita, huomioiden myös yhteiskunnallisesti haastavat ilmiöt.
Osallistuja saa:
• oppia ja työkaluja koulutusten ja valmennusten konseptointiin ja toteutukseen,
• organisaation ympäristön ja tarpeiden analysointiin sekä vaikutusten arviointiin
• teoreettisia näkökulmia alan tutkimustietoon.
Valmennus sisältää kaikille osallistujille yhteiset kaksi lähijaksoa (á 5 oppituntia) ja verkkotapaamisen (2 h) sekä yksilöllistä sparrausta (30 min/hlö).
Valmennuksessa työskennellään pienryhmissä ryhmän valitsemien haasteiden parissa sekä jatkuvasti reflektoiden opittua omaan työhön.
Osallistujat voivat työstää kurssin aikana omaan työhön/organisaatioon liittyvää koulutus- tai kehittämishankkeen suunnitelmaa. Kurssiin kuuluva coaching-tapaaminen jommankumman valmentajan kanssa liittyy omaan hankkeeseen ja sen pohjalta tehtävään konseptiin.
Koulutusten ajankohdat
Lähitapaaminen (5h): Koulutussuunnittelun ja muotoilun perusteet
Ajankohta: Perjantai 5.9. kello 10.00–16.00
Etätapaaminen (2 h): Koulutuskonseptin rakentaminen ja testaus
Ajankohta: Torstai 18.9. kello 17.00-19.00 ja yksilöllistä sparrausta viikolla 37-40
Lähitapaaminen (5h): Strateginen oppiminen voimavarana
Ajankohta: Perjantai 3.10. kello 10.00-16.00
Seurantatapaaminen etänä (1h):
Ajankohta: Keskiviikko 3.12. kello 8.30–9.30
KOULUTTAJAT JA VALMENTAJAT
Kouluttajina toimivat alan asiantuntijat:
Hannele Laaksolahti (KM, aikuisopettaja, Service Innovation and Design MBA) ja Mari Simola (KT, KTM, aikuisopettaja)
Hannele Laaksolahti on johtava asiantuntija, joka on konseptoinut ja muotoillut lukuisia koulutuksia ja oppimisprosesseja, jotka tähtäävät yhteiskunnalliseen muutokseen ja vaikuttamiseen. Lisäksi hän on työskennellyt strategiaprosessien, dialogi- ja palvelumuotoiluprosessien parissa asiantuntijana, kehittäjänä ja kouluttajana. Hannelen käsialaa on muun muassa Erätauko -malli, jonka avulla on onnistuneesti edistetty rakentavan yhteiskunnallisen keskustelun syntymistä eri areenoilla. Koulutuksen kehittäjä -valmennukseen Hannele tuo vahvan osaamisensa yhteiskunnallisten haasteiden käsittelemisestä koulutuksen keinoin sekä laajan tietämyksen koulutuksen muotoilun prosesseista ja kouluttamisen työkaluista. Hannele on kouluttajana inspiroiva, osallistava ja asiantunteva.
Mari Simola on intohimoinen koulutuksen kehittäjä, joka nauttii uusien koulutuskokonaisuuksien suunnittelusta ja toteutuksesta. Hän on toiminut monenlaisissa koulutuksen kehittämisen, tutkimuksen ja organisoinnin tehtävissä sekä opettajana ja kouluttajana. Mari ymmärtää erilaisten tavoitteiden ja toimintaympäristöjen vaativan koulutuksilta erilaisia keinoja ja menetelmiä ja hänelle on tärkeää tuoda myös tutkimustiedon näkökulmia käytännön koulutussuunnitteluun. Mari tuo Koulutuksen kehittäjä -valmennukseen syvällisen asiantuntemuksensa koulutusta raamittavista organisatorisista, strategisista ja yhteiskunnallisista tekijöistä sekä koulutussuunnittelun prosesseista. Kouluttajana hän on perusteellinen, idearikas ja kuunteleva, luoden oppimisympäristöihin turvallisen ja keskustelemaan kannustavan ilmapiirin.
LISÄTIETOA
Sari Saarinen, sari.saarinen@hyplus.fi, 050 4794761