FI | SV | EN

Töissä.fi kiinnostaa ulkomailla

Oslon yliopiston uraohjaajat Espen Kallevik ja Camilla Krogstie vierailivat 17.1.2017 tutustumassa töissä.fi-verkkopalveluun. Helsingin yliopiston koulutus- ja kehittämispalveluiden tuottama, korkeakoulutettujen urasuunnittelua ja työllistymistä edistävä sivusto herätti heissä suurta ihastusta. Työtehtävien datavisualisointi saikin Camillan huudahtamaan spontaanisti: “Tämähän on fantastista!”

Oslolaiset esittelivät tapaamisessa myös omia palvelujaan. He olivat teettäneet lyhyitä tietoiskuja, joissa urasuunnittelua käsiteltiin käyttäjätyyppien avulla. Taitavasti toteutetut videot pyrkivät innostamaan opiskelijoita työuran pohdintaan. Norjassa korkeakoulutetuilla on samoja haasteita työelämään sijoittumisessa kuin Suomessa, ja uraohjaus auttaa opiskelijoita löytämään oman “juttunsa”.

Tämä ei ollut ensimmäinen kerta, kun töissä.fi herätti kiinnostusta ulkomailla. Norjan valtakunnallisen uraohjauspalvelu utdanning.no:n tekijät kävivät toukokuussa 2015 tutustumassa töissä.fi-sivustoon ja sen ylläpitoon. He haluaisivat hyödyntää omissa verkkopalveluissaan datavisualisointeja ja tulevat mahdollisesti käyttämään samoja toteuttajia kuin töissä.fi.

Keväällä 2016 töissä.fi-projektin ryhmä kävi vuorostaan tutustumassa Manchesterin yliopiston opinto- ja uraohjauspalveluihin sekä Prospects-verkkopalveluun. Töissä.fi kiinnosti kovasti Manchesterissakin. Vierailujen ansiosta sekä norjalaisten että brittien kanssa on vireillä useita yhteistyöhankkeita.

 

Marko Kuparinen

Kirjoittaja on HY+:n kehittämispäällikkö ja verkkopalveluiden asiantuntija.
Twitter:
@Markotweet

 

Suosituimmat sisällöt

Uusimmat Blogit

Lue seuraavaksi