FI | SV | EN

HY+ kaksi vuotta eikä suotta

Kesäkuussa kaksi vuotta sitten nousimme uuteen ja huollettuun HY+ veneeseemme juhlallisin menoin. Nostimme ankkurin ja lähdimme reittisuunnitelmamme mukaisesti purjehtimaan suoraan kohti kansainvälisiä vesiä. Menoamme siivitti tuolloin Raili Malmbergin runo:

”Niin kuin meri on ihmisen elämä. Tyynet ja tyrskyt siinä vaihtelevat ja vaahtopäiden vaimentuessa kimaltelee aurinko, kirkkaampana kuin koskaan. Uljaasti ja täysin purjein maailman merelle on uskallettava lähteä, sillä kootuin purjein satamassa lepäävä laiva on vain surullinen sivustakatsoja elämän suuressa seikkailussa”.

Trimmasimme purjeet tuulen ja menosuunnan mukaan. Rinta rottingilla katsoimme horisonttiin – tiesimme, että voimme saavuttaa uusia upeita satamia ja mahdollisuuksia.

Kahden vuoden aikana olemme purjehtineet niin myötä- kuin vastatuulessakin, jopa myrskyssä. Olemme oppineet, että suoraan vastatuuleen ei kannata purjehtia, pieni luoviminen auttaa etenemistä. Olemme oppineet varautumaan edessä nousevaan myrskyyn. Tiedämme, että merellä ei voi jättää venettä – kaikki eteen tulevat ongelmat on ratkaistava yhdessä.

Myrskyn silmään joutuessamme laitoimme luukut kiinni ja pidimme pakollisen tuumaustauon. Ymmärsimme, että yhdessä olemme enemmän, yhdessä ratkaisemme haasteet. HY+:n lokikirjassa ei ole vain yhtä tarinaa vaan satoja toinen toistaan kiehtovampia tarinoita.

Kahden vuoden purjehdusreissullamme aika ei ole käynyt pitkäksi. Aina on parannettavaa, kun luovitaan uusilla vesillä, ja jos kiville kopsahtaa, hermoilu ei auta. Täytyy tutkia vauriot, pelastaa, mitä voi ja ottaa uusi suunta.

Kyselimme yhteistyökumppaneiltamme, miten toimintamme on näyttäytynyt. Mistä meidät tunnistaa? ”Kauempaa varmaankin ripeästä touhusta ja energisestä liikkeestä, lähempää tarkasteltuna ammattiosaamisesta ja kanssakäymisen lämmöstä. HY+:n nopean toiminnan joukot eivät petä koskaan, oli sitten kyse viimehetken säädöstä kurssijärjestelyiden kanssa taikka pitkäntähtäimen koulutustarjonnan kehittämisestä”, totesi eräs kumppanimme.

Myös omasta miehistöstämme nousi HY+:aa kuvaava kommentti: ”Koen tekeväni töitä dream teamissä, jossa on toisia kannatteleva keskinäisen kunnioittamisen kulttuuri, ja tämä arvostus varmasti näkyy asiakkaalle asti. Eipä ihme, että HY+:n tarjonnalla on imua ja ohjelmien palautteet kolkuttelevat maksimilukemia!”

Omistajamme Helsingin yliopisto on kansainvälisesti erittäin tunnettu ja tunnustettu. Yhteistyössä viisaan omistajansa kanssa HY+ on avannut asiakkailleen kajuutan ikkunan yliopisto-osaamisen äärelle. Asiakkaamme luottavat meihin ja kykyymme tuoda käytännönläheisesti viimeisin yliopistollinen tutkimustieto elinkeinoelämän ja yhteiskunnan käyttöön.

Haluamme edetä matkallamme yhä rohkeasti, asiakaskeskeisesti ja digitaalisesti. Haluamme investoida uudenlaiseen oppimisympäristöön. Näin saavutamme yhä laajemman asiakaskunnan niin paikallisesti kuin kansainvälisestikin. Olemme oppimisen erikoisosaajia ja tiedämme, miten opit saadaan menemään perille. On hienoa, että asiakkaamme luottavat meihin.

Kirjoittaja: Marjaana Suutarinen, toimitusjohtaja

Suosituimmat sisällöt

Uusimmat Blogit

Lue seuraavaksi