Haaveillen yli Atlantin

Päivitetty viimeksi:

Haaveita, haaveita vain, sanotaan jossain laulussa. Ihan kuin haaveet olisivat jotenkin turhanpäiväisiä ja ilmassa leijuvia hattaroita, joiden nurkista ei saa mitenkään kiinni. Voihan niiden antaa leijua ja antaa mennä tuulen mukana saavuttamattomiin. Meidän tiimi ei päästänyt haaveita leijumaan, vaan päätti toteuttaa ne ja samalla ylittää tai jopa yllättää itsensä ja ehkä monen muunkin.

Kun päätös tavoitteesta ylittää Atlantti ja osallistua ARC 2018 kisaan oli tehty, niin vastatuulet eivät ole meitä juuri horjuttaneet. Usko hankkeen toteutumiseen on kasvanut vahvaksi matkan varrella kaikista epäilyistä huolimatta. Luovimaan on jouduttu ja reittisuunnitelmaan on tullut muutoksia, mutta se vain vahvistaa uskoamme. Kaikista myllerryksistä ja aallonharjalta tippumisista on selvitty toisiamme tukien ja yhdessä tekemisen voimalla.

Haaveiden toteuttaminen on joskus aika itsekästä puuhaa ja siinä voi herkästi unohtua ympärillä olevat asiat. Kliimaksissa saattaa elämän kulmakivet horjua. Niiden suhteen tarvitaankin tiimin tuen lisäksi perheiden ja lähimmäisten tuki. Sillä on tärkeä merkitys projektissamme, varsinkin silloin, kun yhdeksän naista kolistelee kiviä ja kallioita tiimin sisällä ja ulkona. Maalin on näyttävä kirkkaana koko ajan. Yritystä ja uskoa tarvitaan ehkä enemmän kuin normaali arki vaatisi.

Rohkea tarttuminen asioihin on vienyt hankettamme vauhdilla eteenpäin. Usko ja luottamus tiimin sisällä kantaa ja samalla antaa mahdollisuuden kasvaa yksin ja yhdessä. Se palkitsee parhaalla mahdollisella tavalla kaikesta huolimatta. Periksi antaminen ei kuulu sanastoomme.

Tällä hetkellä alamme olla hankkeemme ytimessä. Hurja haaveemme on konkretisoitumassa. Atlantin ylitys marras-joulukuussa on muuttumassa todeksi, vaikka palasien kokoamista vielä riittääkin. Annetaan tuulen viedä, mutta muistetaan pitää ruorista tiukasti kiinni, jotta suunta pysyy oikeana.

Kirjoittanut Raija Alapeteri, hankkeen vetäjä ja kippari

Ocean Ladies

HY+ on mukana tukemassa Ocean Ladiesin matkaa ARC 2018 -kisassa Atlantin yli.

Jätä kommentti

Helsingin yliopisto Koulutus- ja kehittämispalvelut HY+

PL 53 (Fabianinkatu 32)
00014 Helsingin yliopisto

Vaihde: 0294 1911


Yhteystiedot

Meistä

Tietosuoja

HY+ Moodle


Siirry tilaamaan uutiskirje!


Koulutusta organisaatioille

Räätälöidyissä koulutuksissamme käytössänne on koko maailma. Tilaa mitä tarvitset, me toimitamme. Voit myös pyytää meiltä apua, jolloin selvitämme organisaatiosi koulutustarpeet ja ehdotamme kehittämiskohteita. Organisaatiokohtainen, vain teidän tarpeisiinne suunniteltu koulutus on keino kehittyä juuri siinä ja siellä, missä sinä tai organisaatiosi haluatte.

Koulutukset yrityksille

Koulutukset julkissektorille

Iskikö tiedonjano?

Kiinnostuitko uuden oppimisesta?
Haluatko pitää osaamisesi ajan tasalla ja virkistyä ammatillisesti?

Kyllä! Haluan lisää tietoa!

ISKIKÖ TIEDONJANO?

Kiinnostuitko uuden oppimisesta? Haluatko pitää osaamisesi ajan tasalla ja virkistyä ammatillisesti?

Pysyttele askeleen edellä ja tilaa noin kerran kuussa lähtevä uutiskirjeemme, johon on koottu tuoreinta täsmätietoa oman alasi koulutuksista ja ilmiöistä.

Kyllä! Haluan lisää tietoa!