Digitaalisiin ympäristöihin kertyy valtava määrä tietoa, mutta miten tätä tietoa voidaan hyödyntää koulutustoiminnassa ja osaamisen kehittämisessä oppimista edistävällä tavalla? Minkälainen tieto on käyttökelpoista? Miten dataa pitäisi tulkita ja minkälaisiin toimenpiteisiin ryhtyä? Näihin kysymyksiin pureudutaan tässä koulutuksessa.
Kenelle
Koulutus on suunnattu organisaatioiden osaamisen kehittämisen parissa työskenteleville, koulutusten suunnittelijoille ja kouluttajille.
Sisältöjä
Esimerkki koulutuksen toteutuksesta ja sisällöistä:
- Asiantuntijan alustus oppimisanalytiikasta
- Ohjattu suunnitelma oppimisanalytiikan kehittämisestä ja käyttöönotosta organisaatiossa
- Datapaja: työstetään yhdessä asiantuntijan kanssa organisaation omaa tai valmista esimerkkidataa (datan visualisointi, analysointi, tulkinta ja hyödyntäminen)
- Näkökulmia tiedolla johtamiseen: oppimis- ja kehittämistarpeiden tunnistaminen, koulutusten jatkokehittäminen ja tarve uusien tuottamiselle, resurssien allokointi (mihin aikaa kannattaa käyttää?)
Tarvittaessa koulutukseen voidaan sisällyttää myös opastusta Moodle-oppimisympäristön analytiikkaominaisuuksien käyttöön.
Organisaatioille räätälöitävä toteutus hyödyntää Tiedosta tukea -hankkeen oppeja ja kehittämistyötä.
Lue lisää oppimisanalytiikan hyödyistä ja osallistujien kokemuksista opettajille ja oppilaitosjohtajille suunnatusta koulutushankkeesta.