Tiedätkö ikääntyneiden ihmisten ravitsemussuositukset ja osaatko arvioida asiakkaidesi ravitsemustilan? Miten ateriasuunnittelussa huomioidaan ikääntyneiden erityistarpeet? Haluatko, että yrityksesi palvelut pohjautuvat ravitsemusalan uusimpaan tietoon?
Tässä koulutuksessa osallistujat päivittävät tietonsa ikääntyneiden ravitsemussuosituksista ja saavat valmiuksia arvioida asiakkaiden ravitsemustilaa ja keskeisiä ravitsemuksellisia haasteita. Koulutus on suunnattu yksityisille ja julkisille ikääntyneiden asumis-, hoiva- ja ruokapalveluiden tuottajille.
Koulutus antaa välineitä ikääntyneiden ruokailun ja ruokapalveluiden kehittämiseksi entistä monipuolisemmaksi ja asiakaslähtöisemmäksi palvelukokonaisuudeksi uusimpaan asiantuntijatietoon pohjautuen.
Sisältöjä
- Ikääntyneiden ravitsemussuositukset
- Ikääntyneen ihmisen ravitsemustilan arviointi
- Ruokailun toteuttaminen
- Ravitsemuslaatu ikääntyneiden ruokapalveluissa
Koulutus rakennetaan asiakkaan tarpeen mukaiseksi kokonaisuudeksi. Se voi muodostua esimerkiksi kahdesta lähipäivästä, ennen lähipäivinä tehtävästä oman organisaation palveluiden kehittämisen kartoituksesta ja lähipäivien välissä tehtävästä ruokapalveluiden kehittämissuunnitelmasta. Sisällöt täsmennetään yhdessä siten, että keskiössä ovat asiakkaan organisaation tarpeet.