FI | SV | EN

Syö itsesi virkeäksi kesälomalla

Kesäloma tarjoaa täydellisen tilaisuuden kiinnittää huomiota omaan hyvinvointiin ja ravitsemukseen. Pitkät päivät ja runsas tuoreiden raaka-aineiden tarjonta tekevät terveellisestä ruokavaliosta helppoa ja nautinnollista. Oikeanlaisella ruokavaliolla voit parantaa jaksamistasi, edistää terveyttäsi ja nauttia kesän iloista täysin rinnoin. Tässä viisi vinkkiä terveellisemmän ruokavalion luomiseen tänä kesänä!  

Säännöllinen ateriarytmi on avainasemassa. Kun pidät kiinni ruokailurytmistä, verensokerisi pysyy tasaisena ja energiatasosi korkeana. Kesän vilkkaiden aktiviteettien keskellä on tärkeää, että kehosi saa jatkuvasti ravintoa. Syö päivän aikana 3-5 ateriaa tasaisesti ja vältä pitkiä taukoja aterioiden välillä. 

Kesällä kannattaa hyödyntää tuoreita marjoja ja hedelmiä, joita on tarjolla runsaasti. Syömällä vähintään kaksi annosta marjoja tai hedelmiä päivittäin, saat runsaasti vitamiineja ja antioksidantteja, jotka parantavat yleistä hyvinvointia ja pitävät sinut energisenä. Marjat ja hedelmät ovat myös erinomainen vaihtoehto makeanhimon tyydyttämiseen. 

Pähkinät ja siemenet ovat loistava lisä ruokavalioon. Ne ovat hyviä energianlähteitä ja sisältävät tärkeitä rasvahappoja, jotka tukevat aivojen toimintaa ja yleistä terveyttä. Lisää ruokavalioosi 2-3 ruokalusikallista pähkinöitä tai siemeniä neljänä päivänä viikossa.

Kala ja merenelävät ovat toinen tärkeä osa terveellistä kesäruokavaliota. Syömällä kalaa tai mereneläviä vähintään kaksi kertaa viikossa, saat omega-3-rasvahappoja, jotka ovat tärkeitä aivojen ja sydämen terveydelle.

Syö lisäksi päivittäin monipuolisesti vihanneksia ja juureksia, joko tuoreina tai kypsennettyinä. Ne auttavat pitämään energiatasot korkeina koko päivän ja tarjoavat runsaasti vitamiineja ja mineraaleja. 

Terveellinen ruokavalio luo tien energiseen ja hyvinvoivaan kesään. Hyödynnä runsas tarjonta kotimaisia tuoreita ja ravitsevia raaka-aineita ja tee terveellisistä ruokailutottumuksista osa päivittäistä elämääsi, josta voit pitää kiinni myös syksyn saapuessa.  Toivotamme sinulle maukasta ja terveellistä kesää!  

Haluatko oppia lisää siitä, miten ravitsemus vaikuttaa aivojen hyvinvointiin? HY+:n verkkokoulutus herättelee pohtimaan, miten ravitsemus vaikuttaa aivoihin ja millä tavalla voisimme edistää ja ylläpitää aivojemme hyvinvointia ravitsemuksen avulla.

Tutustu ja ilmoittaudu mukaan Aivot ja ravitsemus -verkkokoulutukseen >> 

Suosituimmat sisällöt

Uusimmat Blogit

Lue seuraavaksi