Miksi ja miten verkkokoulutuksia arvioidaan ja kehitetään pedagogisesti? Millä keinoin verkkokoulutuksista tehdään innostavia ja mukaansatempaavia? Miten verkkokoulutuksen ilmapiirin ja tunnelmaan voidaan vaikuttaa?
Konsultoinnissa osallistujat oppivat suunnittelemaan ja käsikirjoittamaan vaikuttavia verkkokoulutuksia. Konsultointi voi koostua esimerkiksi kolmesta puolen päivän työpajasta, joissa kehitetään osallistujien verkkokoulutuksia.
Konsultointi on konkreettista työpajatyyppistä työskentelyä, joka perustuu vahvasti oppimisen tutkijoiden käsitykseen tehokkaasta oppimisesta. Konsultointi nopeuttaa kehittämistyötä, kun koko prosessin ajan saa tukea, ohjeita, vinkkejä, ehdotuksia ja ideoita verkkokoulutusten asiantuntijalta.
Koulutus räätälöidään asiakkaan tarpeiden mukaan.
Sisältö
- Diagnosointivaihe – arvioidaan olemassa olevia koulutuksia: Missä ollaan? Mitä ja miten niistä voidaan oppia?
- Suunnittelun lähtökohdat: Mitä haluat aikaansaada? Millaisen verkkokoulutuksen haluat suunnitella?
- Verkkokoulutusten erilaiset tyypit: Minkälaista oppimista verkkokoulutuksessasi tavoitellaan? Oppimistavoitteiden avulla kohti vaikuttavaa ja mielekästä verkkokoulutusta
- Verkkokoulutuksen vaikuttamisen keinot, mallit ja välineet
- Millainen tehtävä sopii millaiseenkin oppimistavoitteeseen?
- Arvioidaan suunnitellut koulutukset
Konsultoinnin toteutus
Konsultointi on tarkoitettu yritysten ja organisaatioiden verkkokoulutusten tekijöille ja suunnittelijoille. Työskentely alkaa osallistujien olemassa olevien verkkokoulutusten arvioinnilla. Sen jälkeen lähdetään työstämään osallistujien omia projekteja.