Valmennuksen keskeiset tavoitteet
- Tarjota osallistujille monipuolinen ja käytännönläheinen pohja erityyppisten hybridikoulutusten suunnitteluun ja toteuttamiseen. Näissä tulee huomioida sekä lähikoulutuksen että reaaliaikaisten verkkokoulutusten keskeiset ominaisuudet.
- Tukea laadukasta oppimista ja konstruktivisesti linjakasta suunnittelua erilaisten hybridikoulutusten suunnittelussa ja toteutuksessa.
- Antaa tukea ja teknisiä näkökulmia sekä välineitä erilaisten hybridikoulutusten ja -tilaisuuksien toteuttamiseen huomioiden asiakaan mahdollisuudet ja rajoitteet.
Hybridikoulutuksia voidaan järjestää eri tavalla. Toteutustavassa tulee huomioida tilanteen luonne ja tavoitteet sekä tekniset mahdollisuudet.
Keskeisiä sisältöjä
- Hybridikoulutuksen lähtökohdat
- Hybridikoulutuksen suunittelu
- Osallistaminen, aktivointi ja ohjaus hybrikoulutuksissa
- Suunnitelmat ja hyvät käytänteet hybridikoulutuksissa
- Toteutusten reflektointia ja jatkokehittäminen
Toteutus
- Yhteissuunnittelua asiakkaan kanssa, jossa tarkennetaan vielä valmennuksen tavoitteet, sisällöt ja toteutus. Tekniikan tarkistaminen paikanpäällä ennen toteutuksen alkamista. Suunnittelua asiakkaan kanssa myös pitkin toteutusprosessia.
- Osallistujien oppimis- ja kehittämistarvekysely ennen koulutuksen alkua.
- Eri materiaaleja aina aloittelijasta edistyneempiin oppijoihin.
- Neljä 3,5 tunnin hybridikoulutus/-valmennusjaksoa, joissa paneudutaan mm. hybridikoulutusten ja -tilaisuuksien luonteeseen, suunnitteluun ja rakenteisiin, ryhmien ohjaukseen ja osallistamiseen, oppimistilanteiden ohjaukseen ja fasilitointiin, teknisiin mahdollisuuksiin ja joihinkin sosiaalisen median välineisiin osallistujien tarpeiden mukaan.
- Yksi 2 h päätösjakso, jossa reflektoidaan toteutettuja koulutuksia ja mietitään niiden vahvuuksia sekä jatkokehittämistä.