Digitalisaatio on muuttanut viestintää työpaikoilla. Työnantajat saattavat edellyttää työntekijöiden aktiivista läsnäoloa useissa somekanavissa samalla, kun ne ovat yhä tarkempia maineestaan. Työntekijät puolestaan voivat olla aktiivisia viestijöitä myös vapaa-ajallaan. Tämä herättää paljon kysymyksiä:
- Miten laajasti työntekijä saa esittää mielipiteitään julkisuudessa, vaikka ne olisivat työnantajan arvojen vastaisia?
- Onko eroa, lausutaanko mielipiteet töissä vai vapaa-ajalla?
- Millaiset mielipiteenilmaisut ovat selkeästi irtisanomisperuste?
- Milloin vihapuhe on rangaistavaa ja miten työnantajan tulee suojella netin vihapuheen kohteeksi joutunutta työntekijää?
Koulutuksen sisältö ja hyödyt
Koulutuspäivän aikana pureudutaan moniin sosiaalisen median juridiikan kysymyksiin. Saat vastauksia muun muassa siihen, millaista someosallistumista työnantaja voi työntekijältään edellyttää ja miten työnantajan tulee suojella työntekijää työpaikan ulkopuolelta esitettävältä ”vihapuheelta”.
Pääset tarkastelemaan, mitä työntekijä voi kertoa esimerkiksi työstään, asiakkaistaan tai asenteistaan sosiaalisessa mediassa ja millä tavoin työnantaja voi rajoittaa tai ohjeistaa työntekijöidensä sananvapauden käyttämistä.
Saat tietoa myös sisällöntuotantoon liittyvistä oikeuksista ja velvollisuuksista. Tarkastelun kohteena on muun muassa se, miten uusi tietosuoja-asetus vaikuttaa henkilötietojen käsittelyyn ja julkaisemiseen, milloin on loukattu jonkun yksityiselämää tai kunniaa tai aiheutettu yritykselle korvattavaa vahinkoa.
Koulutuspäivässä selvitetään, kuka vastaa verkkosivustoilla julkaistuista viesteistä ja miten sananvapaudesta aiheutuvaa rikos- ja korvausvastuuta on arvioitu oikeuskäytännössä.
Kenelle
Koulutus on suunnattu viestinnän parissa työskenteleville sekä kaikille organisaation digitaalisen viestinnän juridiikasta vastaaville. Sen avulla hahmottuvat yksittäisen ihmisen ja organisaation oikeudet ja velvollisuudet sosiaalisessa mediassa.