Häiriö sivustolla

Verkkosivuillamme on häiriö, jonka takia ilmoittautuminen avoimiin koulutuksiin ei välttämättä toimi. Vikaa korjataan. Pahoittelemme häiriötä!

FI | SV | EN

DigiKouluttajan työkalut

Koulutuksessa tutustutaan erilaisiin käytännöllisiin verkkopohjaisiin työkaluihin, joita voi hyödyntää reaaliaikaisissa koulutuksissa, verkkokoulutuksissa ja -tapaamisissa.

Kenelle

Koulutus on suunnattu organisaatioille, jotka haluavat oppia käyttämään verkkopohjaisia välineitä omien koulutustensa ja tilaisuuksiensa tukena. Koulutus ei vaadi ennakko-osaamista ja sopii niin vasta-alkajille kuin kokeneemmillekin.

Koulutuksessa osallistujat omaksuvat keskeisiä välineitä ja niiden monipuolista hyödyntämistä. Koulutuksen avulla tutustutaan erilaisiin sovelluksiin ja etsitään omalle organisaatiolle sopivia työkaluja.

Hyödyt

Koulutuksessa opitaan käyttämään useita erilaisia verkkotyökaluja. Suuri osa työkaluista sopii käytettäväksi sekä lähi- että verkkotapaamisissa.

Työkalut sopivat hyvin monipuolistamaan työskentelyä ja vuorovaikutusta organisaatiosi järjestämissä koulutuksissa ja tilaisuuksissa.

Toteutustapa

Koulutus toteutetaan osallistavina ja toiminnallisina live-webinaareina, joita on yhteensä neljä ja jotka ovat kestoltaan kaksi tuntia. Webinaarit järjestetään tilaajan toiveen mukaan joko Teamsissa tai Zoomissa.

Webinaareissa syvennytään kunkin koulutuskerran aiheeseen työpajatyyppisesti kouluttajan ohjaamana. Harjoiteltavia sovelluksia ja webinaarien painopisteitä valitaan myös yhdessä tilaajan ja osallistujien kiinnostuksen mukaan.

Koulutus ei sisällä välitehtäviä, vaan välineisiin tutustutaan webinaarien aikana. Kouluttaja on tavattavissa kysymyksiä ja ohjausta varten aina webinaarien lopussa tunnin ajan.

Webinaarien sisällöt

Osallistujien aktivoiminen

Webinaarissa opitaan erilaisia tapoja osallistaa ja aktivoida osallistujia sekä reaaliaikaisissa verkkotapaamisissa että verkkokursseilla. Esillä ovat muun muassa monipuolinen chatin hyödyntäminen, sanapilvet, yhteisölliset muistitaulut ja diaesityksiin liittyvät kyselyt.

Adobe Sparkin kolme sovellusta ja ThingLink

Adobe Sparkiin kuuluu kolme sovellusta sisällöntuottajille: Sisällöntuottaja voi luoda lyhyitä videoita ja kuvatarinoita omista tai sovelluksen sisällöistä. Page-sovelluksella voi koota yhteen oppimateriaaleja tai oppijat voivat luoda esimerkiksi oman portfolion. Post-sovelluksella voi luoda muun muassa infograafeja ja julisteita. Sparkilla luotuja sisältöjä voi käyttää pohjana ja luoda niistä H5P:n tai ThingLinkin avulla interaktiivisia kuvia ja videoita oppimateriaaleiksi.

Videot, niiden jakaminen ja tekstittäminen

Webinaarissa tutustutaan sovelluksiin, joiden avulla voi editoida videoita, tehdä ruudunkaappausvideoita tai luoda animaatioita mallipohjista. Webinaarista saa myös vinkkejä videoiden jakamiseen ja tekstittämiseen YouTubessa. Esillä on lisäksi automaattisen tekstittämisen apuna toimiva Screencast-O-Matic-sovellus.

H5P-työkalut

H5P on lähes 50 työkalun kokoelma verkkosisältöjen ja automaattisesti tarkastuvien tehtävien tekemiseen. Sen voi maksutta asentaa Moodleen, WordPressiin tai Drupaliin tai ostaa kuukausimaksullisena palveluna. Suosittuja ovat muun muassa erilaiset monivalinnat, interaktiiviset videot, aikajanat ja raahaustehtävät.

Tilaa koulutus

Sisältöjä ja toteutusta voidaan räätälöidä tilaajan tarpeen mukaan.

Ota yhteyttä

Anne Burman
050 415 0538
etunimi.sukunimi@hyplus.fi

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä!

Yhteydenottopyyntö

Yhteydenottopyyntö

Yhteyshenkilöt

Anne Burman
050 415 0538
etunimi.sukunimi@hyplus.fi

Vastaavia koulutuksia

Ajankohtaista

Oppimisen messuilla innostuttiin yhdessä medialukutaidon ja digiosaamisen kehittämisestä
Perinteeksi muodostuneet Espoon oppimisen messut järjestettiin Opinmäen kampuksella 2.–3.11.2022. Messujen pääteemana oli medialukutaito. Tavoitteena oli […]
Farmasia
Farmasian erikoistumiskoulutukset: haku käynnistyy helmikuussa
Haku syksyllä 2023 alkaviin farmasian erikoistumiskoulutuksiin käynnistyy 13. helmikuuta. Farmasian erikoistumiskoulutukset on tarkoitettu proviisoreille ja […]
Positiivinen psykologia auttaa työyhteisön hyvinvoinnin ja työkulttuurin kehittämisessä
Mitä on positiivinen psykologia ja mitä sen opit voivat antaa yksilöille, yhteisöille ja organisaatioille? Miten […]

Häiriö sivustolla

Verkkosivuillamme on häiriö, jonka takia ilmoittautuminen avoimiin koulutuksiin ei välttämättä toimi. Vikaa korjataan. Pahoittelemme häiriötä!