FI | SV | EN

Vegaaniruokavalion kulmakivet

Oikeilla ruoka-ainevalinnoilla ja hyvin toteutetuilla ruokailutilanteilla tuetaan terveyttä ja toimintakykyä. Ravitsemusosaaminen on tärkeää varsinkin erityisryhmien ja erityisruokavalioiden kohdalla. Koulutuksessa käydään läpi vegaaniruokavalion erityispiirteet, jotka tulee huomioida, jotta kasvisravinnosta saa tarvittavan määrän ravintoaineita. Lisäksi perehdytään vegaaneille välttämättömiin ravintolisiin. Koulutus on jatkuvasti saatavilla ja sen voi aloittaa heti ilmoittautumisen jälkeen tai erikseen sovittavana ajankohtana.

Ajankohta

Flexibel start

Toteutustapa
Verkkokoulutus
Paikka
Koulutus järjestetään kokonaan verkkokoulutuksena.
Hinta
89  (+alv/vat 24%)
(yht. 110,36 )

Joukkoruokailuille ja muille ravitsemuspalveluille asetetaan uudenlaisia vaatimuksia kasvisruokailijoiden ja vegaanien yleistyessä. Vegaanien huomioimisessa joukkoruokailuissa on paljon parantamisen varaa. 

Tavoitteet

Koulutuksen tavoitteena on vahvistaa osallistujien osaamista hyvin koostetusta kasvisravinnosta sekä tarjota oikeaa ja uusinta tietoa vegaaniudesta. Sisällössä syvennytään terveyttä ja toimintakykyä tukevaan vegaaniravitsemukseen, ruokailun järjestämiseen koulurokailun näkökulmasta ja harjoitellaan monipuuolisen vegaaniaterian koostamista.

Koulutuksen toteutus

Koulutus toteutetaan kokonaan verkko-opetuksena, joten siihen voi osallistua joko työpaikalta tai kotikoneelta. Materiaali on jaettu kolmeen jaksoon. Jokaiseen jaksoon sisältyy verkkoluentoja, luettavaa materiaalia ja tehtäviä, joissa opiskeltavaa teemaa sovelletaan omaan työhön. 

Kohderyhmä

Koulutus sopii erityisesti joukko- ja laitosruokailun henkilöstölle sekä ammatillisen koulutuksen opettajille (esim. sosiaali ja terveysalan sekä hotelli-, ravintola- ja cateringalan opettajille), mutta myös kaikille vegaaniruokavaliosta ja sen oikeasta koostamisesta kiinnostuneille.

Teemat

  • Mistä vegaaniruokavalio koostuu
  • Täysipainoisen, hyvän vegaaniaterian rakentaminen
  • Huonosti koostetun ruokavalion riskit
  • Kouluruokasuositukset vegaaniruokavalion näkökulmasta
  • Lasten kasvisruokavalion erityispiirteet

Kouluttaja

TtM, laillistettu ravitsemusterapeutti Lotta Pelkonen toimii nykyisin ravitsemusterapeuttina Kanta-Hämeen hyvinvointialueella. Pelkonen on aiemmin kouluttanut aktiivisesti vegaani- ja kasvisruokavalioista muun muassa sairaanhoitopiirien henkilökuntaa. 

Koulutuksen aloittaminen

Koulutuksen voi aloittaa heti ilmoittautumisen jälkeen tai erikseen sovittavana ajankohtana. Mikäli haluat aloittaa koulutuksen muuna ajankohtana, lähetä tieto toivomastasi aloitusajankohdasta osoitteeseen: asiakaspalvelu@hyplus.fi

Anmälan
Ajankohta

Flexibel start

Hinta
89  (+alv/vat 24%)
(yht. 110,36 )

!

Koulutuksen voi aloittaa heti ilmoittautumisen jälkeen tai erikseen sovittavana ajankohtana. 

Tunnukset ja ohjeet Moodle-oppimisympäristöön lähetetään kolmen päivän sisällä koulutukseen ilmoittautumisesta.

Koulutuksen materiaalit ovat käytössä 2 kuukautta. 

Koulutuksen suorittamiseen menee aikaa noin 2 tuntia.
Ota yhteyttä
Kirsi Lindqvist
+358 50 588 0750
kirsi.lindqvist@hyplus.fi
Suvi Auvinen
+358 50 4700509
suvi.auvinen@hyplus.fi

Tämä koulutus on räätälöitävissä organisaatiollesi. Ota yhteyttä!

Tutustu myös näihin
Ajankohtaista