Ymmärrä ympäristöä – johdatus ympäristöalan ajankohtaisiin kysymyksiin

Ymmärrä ympäristöä -johdantokurssi kokoaa yhteen lahtelaista ympäristöalan ja kestävän kehityksen korkeakouluosaamista (Helsingin yliopisto, LUT-yliopisto ja LAB-ammattikorkeakoulu) yhdeksi opintokokonaisuudeksi. Kurssi johdattaa osallistujan myös ympäristöalan avoimen korkeakoulun kurssitarjonnan äärelle. Verkkokoulutus sisältää monitieteisen näkökulman alueen ympäristö- ja kestävän kehityksen kysymyksiin ja alan tutkimukseen. Verkkokoulutuskokonaisuus on avoin ja maksuton kaikille aiheesta kiinnostuneille. Kokonaisuus on osa Lahden Ympäristöpääkaupunki 2021 -ohjelmaa.

1.7.–31.12.2021

Toteutustapa

Verkkokoulutus
Maksuton

Lahti on Euroopan ympäristöpääkaupunki 2021. Osana Lahden ympäristöpääkaupunkivuotta rakensimme yhteistyössä Lahden alueen ympäristöalan ja kestävän kehityksen korkeakoulutoimijoiden kanssa johdantokurssin, joka kokoaa monitieteisesti yhteen Lahden alueen vankkaa ympäristö- ja kestävän kehityksen osaamista ja avaa laajasti näkökulmia ja ymmärrystä ympäristökysymyksiin. Johdantokurssi on saatavilla myös englanniksi.

Verkkokoulutuskokonaisuus tarjoaa näkökulmia alan kysymyksiin ja tutkimuksiin, ja se sisältää asiantuntijapuheenvuoroja, tehtäviä ja lisämateriaaleja. Verkkokurssin voi suorittaa itsenäisenä kokonaisuutena, ja sen jälkeen voit jatkaa ympäristöalan avoimen kurssitarjonnan pariin syventämään oppimaasi.

Tutustu avoimeen yliopistojen kurssitarjontaan Lahden yliopistokampuksen koonnista

Kenelle

Verkkokurssi on avoin ja maksuton kaikille teemasta kiinnostuneille.

Sisältö

Koulutus tarjoaa mahdollisuuden tutustua Lahdessa tapahtuvaan ympäristöalan tutkimukseen ja kehittämiseen erityisesti ympäristöpääkaupunkiteemojen näkökulmasta sekä esittelee alan opintomahdollisuuksia. Tavoitteena on nostaa esiin erityisesti Lahden alueen paikallista kestävyysosaamista.

Verkkokoulutuksen asiantuntijapuheenvuoroissa pyritään napakkaan ja konkreettiseen kuvaukseen, jota täydennetään pohdintatehtävillä ja lisämateriaalilla. Puheenvuoroihin liitetyt lyhyet tehtävät haastavat osallistujia testaamaan asioiden ymmärtämistä, pohtimaan omaa toimintaansa sekä vahvistamaan näin ympäristöosaamistaan.

Verkkokoulutus toteutetaan myös englanniksi, joten sitä on mahdollista hyödyntää kansainvälisesti ja kv-opiskelijoiden materiaalina. Osana koulutusta toteutetaan myös ympäristöalan avoin webinaari. Tiedot webinaarista tarkennetaan myöhemmin tänä vuonna.

Johdantokurssilla käsiteltäviä teemoja:

• Lahti – Euroopan ympäristöpääkaupunki 2021
  • Luonnon hyvinvointi- ja terveysvaikutukset
  • Liikkumisen henkilökohtainen päästökauppa
  • Veden kierto(talous)
  • Esteettinen herkkyys ja kestävyysmurrokset
  • Miksi tarvitsemme kaupunkipuistoja?
  • Anna mikrobien tehdä työt puolestasi
  • Kiertotalouden perusteet ja mahdollisuudet
  • Osallisuus ja kestävä kehitys
Sisällön läpikäymiseen on hyvä varata aikaan yhteensä noin 8 tunita.

Yhteistyökumppanit ja asiantuntijat

Koordinaatiovastuu:

• Helsingin yliopiston koulutus- ja kehittämispalvelut HY+ Oy (hankevastaava)
  • Lahden yliopistokampuksen koordinaatioyksikkö

Yhteistyö- ja asiantuntijatahot:

• Helsingin yliopisto
  • LUT yliopisto
  • LAB ammattikorkeakoulu
  • Lahden kaupunki

Koulutuskokonaisuus toteutetaan osana Lahti – Euroopan Ympäristöpääkaunki 2021 -hanketta

Aikataulu

Johdantokurssin suomenkielisen version ilmoittautuminen on nyt avattu! Kurssi on nyt saatavilla myös englanniksi / Now also in English:  Understanding the environment – an introduction to current environmental issues.

Kurssin voi suorittaa itsenäisesti oman aikataulun mukaisesti. Materiaalit ovat käytössäsi 2 kuukautta kurssin aloittamisesta.

Ympäristöpääkaupunkivuonna 2021 kurssi on maksuton.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen on nyt avattu. Toimitamme verkkokurssin ohjeet ja tunnukset 3 arkipäivän sisällä ilmoittautumisesta.

Mikäli haluat hyödyntää kurssin materiaalia isommalle ryhmälle, olethan yhteydessä kurssin vastuuhenkilöön.

Pidätämme oikeudet muutoksiin.

Ilmoittautuminen

1.7.–31.12.2021

Maksuton

Verkkokurssi on osa Lahden Ympäristöpääkaupunki 2021 -ohjelmaa ja tarjolla maksutta kaikille teemasta kiinnostuneille.

Toimitamme kurssiohjeet ja -tunnukset 3 arkipäivän sisällä ilmoittautumisesta.

Materiaalien läpikäymiseen pohdintoineen menee aikaa n. 8h.

Verkkokurssin materiaalit on käytettävissäsi 2kk kurssille kirjautumisesta.

Riitta Aho
riitta.aho@helsinki.fi
Leena Reini-Sievänen
leena.reini@helsinki.fi

Tämä koulutus on räätälöitävissä organisaatiollesi. Ota yhteyttä!

Tutustu myös näihin