Viestinnän tehon ja arvon osoittaminen on noussut ratkaisevaksi tekijäksi työyhteisöissä. Ylin johto kaipaa viestijöiltä tietoa siitä, mitä arvoa tai euromääräistä hyötyä viestintäfunktio tuottaa organisaatiolle. Kansainvälisten akateemisten selvitysten mukaan ylin johto panostaisi kyllä yhteisöviestintään rutkasti enemmän, jos sopivia mittareita olisi saatavilla.
Viestinnän tehon ja arvon osoittaminen on noussut tapetille, koska se lisää panostusten tehokkuutta, auttaa budjetoinnissa, kehittää strategiaa ja luo kilpailuetua.
Erityisesti digimurros on tuonut viestijöiden käyttöön uusia työkaluja niin viestimiseen kuin sen tarkempaan mittaamiseenkin. Digitaalinen viestintä on muuttanut viestinnän arviointi- ja mittausvälineitä.
Sosiaalista mediaa ja muita digitaalisen median tuloksia voi analysoida tarkemmin kuin koskaan, mutta välineitä tulee osata myös käyttää. Digimurroksen myötä viestijöiden pitää vahvistaa ammattiosaamistaan myös digianalytiikassa.
HYÖDYT
Koulutuksesta saat:
- työkaluja viestinnän arviointiin ja mittaamiseen sekä niiden kehittämiseen
- varmuutta viestinnän vaikuttavuuden osoittamiseen
- osaamista viestinnän arviointi- ja mittauspalveluiden hankintaan
- käytännönläheisiä esimerkkejä oman organisaation mittariston rakentamiseen
KENELLE
Koulutus on tarkoitettu kokeneille viestinnän ammattilaisille, viestinnän johdolle ja muille henkilöille, joiden työtehtäviin sisältyy viestinnän arviointia ja mittaamista.
TOTEUTUS
Koulutuksessa keskitytään siihen, miksi ja miten mitata viestinnän vaikuttavuutta, jotta se tukisi strategiaa parhaalla mahdollisella tavalla. Mukana on case-esimerkkejä, hyviä käytäntöjä ja vinkkejä niin julkiselta kuin yksityiseltäkin sektorilta.
Koulutus sisältää yhden koulutuspäivän sekä harjoitustehtävänä oman organisaation viestinnän mittaamisen ja arvioinnin kehittämissuunnitelman. Tehtävän tekemiseen saa henkilökohtaista ohjausta ja palautteen kouluttajalta.
KOULUTUSPÄIVÄN TEEMAT
- Viestinnän mittaamisen lähtökohta ja perusteet
- Trendit Suomessa ja kansainvälisesti
- Avainhyödyt, kohteet ja sudenkuopat
- Miksi, mitä ja miten mittaamme?
- Viestinnän mittaamisen haltuunotto
- Viestinnän tavoitteet (SMART)
- Mittarit: perinteinen, digi ja some
- Viestinnän arvioinnin ja mittaamisen ”kultainen opas”
- Mitä analytiikkaa on tarjolla?
- Miten pidetään mittaaminen hallinnassa? Miten toimitaan mittaamisen jälkeen?
Koulutuspäivän aikana tehdään myös pienryhmätyöskentelyä ja kuullaan ajankohtaisia case-esimerkkejä.
KOULUTTAJA
Valtiotieteiden tohtori Marko Karttunen on kokenut viestinnän neuvonantaja, kouluttaja ja tutkija. Hän on tullut tunnetuksi väitöstutkimuksestaan, joka käsitteli Suomen tietä euroalueen jäseneksi 1990-luvulla. Karttunen on ollut vaativissa viestinnän strategisissa tehtävissä vuodesta 1998 alkaen. Hän on sparrannut monien yhteisöjen johtoa maineenhallinnassa ja strategisessa viestinnässä sekä Suomessa että kansainvälisillä markkinoilla.
Karttusen erityisosaamista ovat viestinnän mittaristojen rakentaminen, viestinnän vaikuttavuuden arviointi ja analytiikan haltuunotto. Suomessa hän on valmentanut suurten organisaatioiden viestintäosastoja viestinnän tehon mittaamisessa. Lisäksi hänellä on pitkä kokemus erilaisista viestinnän kehittämiseen liittyvistä tutkimuksista ja testauksista.
OLETKO JO TUTUSTUNUT MYÖS NÄIHIN KOULUTUKSIIN?