Joukkoruokailuille ja muille ravitsemuspalveluille asetetaan uudenlaisia vaatimuksia kasvisruokailijoiden ja vegaanien yleistyessä. Vegaanien huomioimisessa joukkoruokailuissa on paljon parantamisen varaa.
Tavoitteet
Koulutuksen tavoitteena on vahvistaa osallistujien osaamista hyvin koostetusta kasvisravinnosta sekä tarjota oikeaa ja uusinta tietoa vegaaniudesta. Sisällössä syvennytään terveyttä ja toimintakykyä tukevaan vegaaniravitsemukseen, ruokailun järjestämiseen koulurokailun näkökulmasta ja harjoitellaan monipuuolisen vegaaniaterian koostamista.
Koulutuksen toteutus
Koulutus toteutetaan kokonaan verkko-opetuksena, joten siihen voi osallistua joko työpaikalta tai kotikoneelta. Materiaali on jaettu kolmeen jaksoon. Jokaiseen jaksoon sisältyy verkkoluentoja, luettavaa materiaalia ja tehtäviä, joissa opiskeltavaa teemaa sovelletaan omaan työhön.
Kohderyhmä
Koulutus sopii erityisesti joukko- ja laitosruokailun henkilöstölle sekä ammatillisen koulutuksen opettajille (esim. sosiaali ja terveysalan sekä hotelli-, ravintola- ja cateringalan opettajille), mutta myös kaikille vegaaniruokavaliosta ja sen oikeasta koostamisesta kiinnostuneille.
Teemat
- Mistä vegaaniruokavalio koostuu
- Täysipainoisen, hyvän vegaaniaterian rakentaminen
- Huonosti koostetun ruokavalion riskit
- Kouluruokasuositukset vegaaniruokavalion näkökulmasta
- Lasten kasvisruokavalion erityispiirteet
Kouluttaja
TtM, laillistettu ravitsemusterapeutti Lotta Pelkonen toimii nykyisin ravitsemusterapeuttina Kanta-Hämeen hyvinvointialueella. Pelkonen on aiemmin kouluttanut aktiivisesti vegaani- ja kasvisruokavalioista muun muassa sairaanhoitopiirien henkilökuntaa.
Koulutuksen aloittaminen
Koulutuksen voi aloittaa heti ilmoittautumisen jälkeen tai erikseen sovittavana ajankohtana. Mikäli haluat aloittaa koulutuksen muuna ajankohtana, lähetä tieto toivomastasi aloitusajankohdasta osoitteeseen: asiakaspalvelu@hyplus.fi