Koronavirustilanteen vaikutus koulutuksiimme
Seuraamme koronavirustilanteen kehittymistä ja noudatamme Suomen hallituksen asettamia rajoitustoimenpiteitä, viranomaisten suosituksia ja Helsingin yliopiston ohjeistusta. Päivitämme tietoa koronavirustilanteen vaikutuksista koulutustemme järjestämiseen tälle sivulle >>

FI | SV | EN

Valmentava innovatiivisuuden johtaminen

Innovatiivisuus on keskeistä organisaatioiden selviytymiselle ja kasvulle niin normaalioloissa kuin poikkeustilanteissa ja kriiseissäkin. Miten johtaa innovatiivisuutta ja hyödyntää siinä valmentavaa johtamisotetta? Millaisia konkreettisia toimintatapoja voidaan ottaa käyttöön organisaation arjessa, kun halutaan tukea innovatiivisuutta? Kuinka johtaa ihmisiä ja organisaatiota sekä ohjata tiimejä kestävästi kohti innovatiivisuutta? Näihin kysymyksiin saat vastauksia tästä innovatiivisuuden johtamisen koulutuksesta.

Ajankohta

8.3.–3.5.2022

Toteutustapa
Verkkokoulutus
Paikka
Verkossa
Hinta
750€ + alv. 24 %
(yht. 930 €)

Koulutus perustuu tuoreeseen, Helsingin yliopistossa tehtyyn tutkimukseen innovatiivisuuden taustalla vaikuttavista tekijöistä: myötätunnosta ja myötäinnosta. Ne ovat avainasemassa, kun tavoitteena on kasvattaa innovatiivisuutta paitsi yksilöissä, myös työyhteisöissä ja organisaatioissa.

Myötätunnon ja -innon näkökulmat yhdistetään koulutuksessa laadukkaaseen tutkimukseen ja vankkaan kokemukseen valmentavasta johtamisesta. Kouluttajina toimivat sekä valmentavan johtamisen että työelämän myötätunnon huippuasiantuntijat. 

Koulutuksen hyödyt ja tavoitteet

Hyödyt organisaatiolle:  

 • Organisaatioihin syntyy innovatiivisuutta tukevia myötätunnon ja myötäinnon toimintatapoja yhdistettynä valmentavan johtamisen käytäntöihin.
 • Edellä mainitut lisäävät organisaatiossa työntekijöiden sitoutuneisuutta, hyvinvointia, tyytyväisyyttä ja tuloksellisuuta.  

Tiedolliset hyödyt/ tavoitteet:  

 • Osallistuja ymmärtää, mitä valmentava johtajuus sekä myötätunto ja -into ovat ja miten ne vaikuttavat innovatiivisuuden johtamiseen.

Kokemukselliset hyödyt / tavoitteet:   

 • Osallistuja saa kokemuksen sekä valmentavasta johtamisesta että työskentelystä myötätuntoisessa ja -intoisessa ryhmässä.
 • Kokemus tukee käyttökelpoisten oivallusten syntymistä ja havainnollistaa, miten näitä työkaluja on mahdollista käyttää omassa johtamistyössä ja miksi ne ovat oleellisia innovatiivisuuden kannalta.  

Konkreettiset toimintatavat ja työkalut:  

 • Opitaan käyttämään valmentavan johtamisen perustyökaluja.
 • Luodaan ja kokeillaan konkreettisia toimintatapoja myötätunnon ja -innon lisäämiseksi organisaatioissa.
 • Poimitaan yhteisesti luoduista työkaluista ne, jotka parhaiten sopivat innovatiivisuuden edistämiseen.

Kenelle

Koulutus on suunnattu johtajille ja esihenkilöille, keskijohdolle, asiantuntijoille ja projektipäälliköille, jotka haluavat edistää innovatiivisuutta työssään.

Keskeinen sisältö, toteutus ja työskentely

Koulutuksen keskeinen sisältö:

 • Valmentavan johtamisen perusteet  
 • Innovatiivisuus, myötätunto ja johtaminen  
 • Innovatiivisuuden johtaminen valmentavalla työotteella 

Koulutus sisältää ennakkotehtävän ja kolme etäkoulutusosiota/webinaaria, joihin sisältyy erilaisia harjoituksia, työpajoja ja lopputehtävä. 

Ennakkotehtävä

 • Orientoivaa materiaalia valmentavasta johtamisesta ja innovatiivisuudesta
 • Teemaan liittyvä itsearvio ja kehittymisen/kehittämisen tavoitteet

Osio 1: Valmentava johtaminen 8.3.2022 klo 9.00−12.00 (etätoteutus)

 • Mitä on valmentava johtaminen ja miten käyn valmentavan keskustelun sekä siihen liittyviä työkaluja ja harjoituksia 

Välitehtävä

 • Valmentavan keskustelun käyminen omassa organisaatiossa

Osio 2: Innovatiivisuus, myötätunto ja johtaminen 5.4.2022 klo 9.00−12.00 (etätoteutus)

 • Mitä innovatiivisuus on ja missä sen juuret ovat?   
 • Myötätunto ja -into organisaatioissa: mitä ne ovat, mitkä ovat niiden hyödyt ja sudenkuopat, esteet ja edistäjät?   
 • Miten myötäeläminen edistää innovatiivisuutta?  
 • Myötätunnon esteistä ja edistäjistä  

Välitehtävä

 • Myötätunnon ja -innon toimintatapojen kokeilua ja jatkokehittämistä omassa organisaatiossa 

Osio 3: Valmenna tiimisi innovatiivisuuteen 3.5.2022 klo 9.00−12.00 (etätoteutus) 

 • Miten käyttää valmentavaa johtamista juuri innovatiivisuuden ja sen edellytysten eli myötätunnon ja -innon edistämiseen?
 • Lopputehtävä ja teemaan liittyvä itsearvio sekä jatkotavoitteet 

Koulutuksessa hyödynnetään opiskelun ja oppimisen tukena verkko-oppimisalustaa, jossa osallistujat pääsevät myös keskustelemaan ja jakamaan teemaan liittyviä asioita keskenään.

Toteutuksesta vastaa kaksi kouluttajaa, jotka ovat mukana kaikissa osioissa. Kahden kouluttajan malli takaa laadukkaan ja monipuolisen työskentelyn myös etätoteutuksessa.

Etätoteutusten asiantuntija-alustukset ja tehtäväohjeistukset tallennetaan, joten voit katsoa ne ja tehdä harjoituksia myös myöhemmin, jos et pysty osallistumaan johonkin osuuteen livenä.

Kouluttajat

Raija Salomaa (FT), Senior Executive Coach, Coaching Supervisor on väitellyt kansainvälisten johtajien coachingista Vaasan yliopiston kauppatieteellisessä tiedekunnassa ja on julkaissut coachingista useita artikkeleita ja kirjoituksia. Hän on työskennellyt johdon coachina vuodesta 2005 suomalaisille ja kansainvälisille organisaatioille. Salomaa on ensimmäinen suomalainen ammatticoach, joka on akreditoitu työskentelmään Euroopan Unionin instituutioiden coachina. Lisäksi hän kouluttaa ja ohjaa sertifioituvia coacheja.
 

Jenni Spännäri (TT) on tutkija ja kouluttaja Helsingin yliopistossa, Itä-Suomen yliopistossa ja Åbo Akademissa. Hän on paneutunut myötätunnon, myötäinnon ja innovatiivisuuden kysymyksiin sekä viisauteen työelämässä ja organisaatioissa. Spännäri on myös yksi Viisaus – käyttäjän opas ja Myötätunnon mullistava voima -kirjojen kirjoittajista. Tekes-rahoitteisessa Helsingin yliopiston CoPassion-hankkeessa Spännäri johti työpakettia, jossa kehitettiin tutkimuspohjainen malli myötätunnon ja innovatiivisuuden välisestä mekaniikasta.

Ilmoittautuminen ja hinta

Koulutuksen hinta on 750 euroa + alv 24 % (yhteensä 930 euroa). Hinta sisältää etäkoulutusosuudet ja valmentamisen sekä ohjatun verkkotyöskentelyn välijaksolla, ryhmäkohtaisen palautteen, opiskelumateriaalin ja verkkoympäristön käytön opiskelun aikana.   

Ilmoittaudu mukaan 7.2.2022 mennessä. Varaamme oikeuden koulutusohjelmaa koskeviin muutoksiin ja hinnan tarkistamiseen arvonlisäveron muuttuessa.

Jatkokoulutuksia

Tämä koulutuksen jälkeen voit syventään osaamistasi muun muassa seuraavien HY+-koulutusten avulla:
– Valmentava johtaminen, loppukevät 2022
– Sertifioitu systeeminen coach, loppukevät 2022

Räätälöidyt toteutukset organisaatioille

Teemme aihealueesta myös yrityksille ja julkishallinnolle räätälöityjä, eripituisia toteutuksia asiakaskohtaisesti. Jos haluat tilata toteutuksen omalle organisaatiollesi, ota yhteyttä:

Marianne Terkki-Mallat
Asiakkuuspäällikkö, johtaminen ja ohjaus 
Helsingin yliopiston koulutus- ja kehittämispalvelut HY+
050 415 0520 
marianne.terkki-mallat@hyplus.fi

Ilmoittautuminen
Ajankohta

8.3.–3.5.2022

Hinta
750€ + alv. 24 %
(yht. 930 €)

!

Ilmoittaudu mukaan 7.2.2022 mennessä. 

Tämä koulutuksen jälkeen voit syventään osaamistasi muun muassa seuraavien HY+-koulutusten avulla:
– Valmentava johtaminen, loppukevät 2022
– Sertifioitu systeeminen coach, loppukevät 2022
Ota yhteyttä
Marianne Terkki-Mallat
+358 50 415 0520
marianne.terkki-mallat@hyplus.fi
Vera Rahkonen
+358 50 318 9941
vera.rahkonen@hyplus.fi

Tämä koulutus on räätälöitävissä organisaatiollesi. Ota yhteyttä!

Tutustu myös näihin
Ajankohtaista

Koronavirustilanteen vaikutus koulutuksiimme
Seuraamme koronavirustilanteen kehittymistä ja noudatamme Suomen hallituksen asettamia rajoitustoimenpiteitä, viranomaisten suosituksia ja Helsingin yliopiston ohjeistusta. Päivitämme tietoa koronavirustilanteen vaikutuksista koulutustemme järjestämiseen tälle sivulle >>