FI | SV | EN

Tulevaisuus ja kestävä johtaminen

Koulutus tarkastelee organisaatioiden ja ihmisten johtamista kestävän tulevaisuuden rakentajana ja mahdollistajana. Kestävyys on nykyorganisaatioille sekä arvo että kilpailuetu ja ehkä jopa tulevaisuuden olemassaolon edellytys. Kestävässä johtamisessa on kyse näiden asioiden mahdollistamisesta nyt ja tulevaisuudessa. Kestävä johtaminen on myös inhimillistä johtamista, sillä se rakentuu ihmisten ja luonnon rajallisten voimavarojen kautta.

Ajankohta

13.6.–29.8.2024

Toteutustapa
Monimuoto
Paikka
Helsinki ( tarkempi paikka ilmoitetaan myöhemmin)
Hinta
1 800  (+alv/vat 24%)
(yht. 2 232 )

HYÖDYT JA TAVOITTEET

 • Ymmärrät kestävän kehityksen periaatteet ja miten rakentaa kestävää tulevaisuutta organisaatiossa. 
 • Hahmotat organisaation toiminnan kestävyyttä systeemisesti.
 • Opit tunnistamaan entistä paremmin strategiatyön reunaehtoja kompleksissa toimintaympäristössä. 
 • Tunnistat oman organisaation vallitsevaa johtamisajattelua ja sen haasteita.
 • Tunnistat toivon johtamisen merkityksen johtamistyössä.

KESKEISET SISÄLLÖT

 • Miten kestävyys pakottaa, haastaa ja innostaa johtamista
 • Kokonaisvaltainen, systeeminen sekä yhteiskunnallinen näkemys kestävyyteen 
 • Johtamisen paradigmat ennen ja nyt sekä systeemisyys johtamisessa 
 • Tulevaisuuslukutaito
 • Kompleksiset toimintaympäristöt 
 • Strategiatyön rooli ja merkitys 2030-luvulla 
 • Kasvua ja rohkeutta lisää sidosryhmien, verkoston ja kumppanuuksien avulla 
 • Toivon johtaminen ja merkityksellisyys 
 • Johtajana kehittyminen ja oman johtamisajattelun päivittäminen kestävän kehityksen aikaan

TOTEUTUS JA RAKENNE

 • Kaksi (2) kokonaista valmennuspäivää, joihin kytkeytyy lyhyitä asiantuntija-alustuksia ja harjoituksia sekä valmentavaa ja vuorovaikutteista yhteispohdintaa ja -kehittämistä erilaisissa kokoonpanoissa. Hyödynnetään käänteistä oppimista, jossa teemoihin perehdytään ennakolta ja valmennuspäivissä oivalletaan ja kehitetään yhdessä.
 • Ennakko- ja välityöskentelyä valmennusjaksojen välissä sekä mahdollinen jälkitehtävä: osallistujat pohtivat, työstävät ja harjoittelevat omia ja valmennukseen liittyviä keskeisiä teemoja.
 • Koulutuksessa hyödynnetään opiskelun ja oppimisen tukena webinaarijärjestelmää ja verkko-oppimisalustaa, jossa osallistujat pääsevät myös keskustelemaan ja jakamaan teemaan liittyviä aiheita.  
 • Lähitoteutus Helsingissä (Sairastapauksissa tai vastaavissa on mahdollisuus osallistua myös etänä, mutta lähiosallistumista suositellaan.)

VALMENTAJAT JA KOULUTTAJAT

Koulutuksen johtajana, prosessinvetäjänä ja valmentajana toimii Outi Ihanainen-Rokio (FT). Ihanainen-Rokio on toiminut Helsingin yliopiston organisaatioviestinnän työelämäprofessorina ja on perehtynyt asiantuntijaorganisaatioiden johtamiseen niin tutkimuksessaan kuin työurallaan. Hänellä on yli 10 vuoden kokemus henkilöstöjohtamisesta sekä osaamisen kehittämisen johtamisesta.

Vierailevia kouluttajia ja valmentajia

Dosentti ja Helsingin yliopiston kestävyystieteen instituutin johtaja Susanna Lehvävirta vierailee koulutuksessa ja tuo siihen kokonaiskuvaa kestävyydestä. Lehvävirran tausta on kasviekologiassa, mutta tutkijan uran myötä hän on siirtynyt yhä kokonaisvaltaisempaan ajatteluun, jossa ovat yhdistyneet muun muassa ekologia, ympäristöestetiikka, käyttäjänäkökulmat, virkistyspsykologia, oikeus- ja taloustieteelliset näkökulmat ja filosofia.

Otto Tähkäpää tuo koulutukseen tulevaisuusajattelua. Hän on VTM, tulevaisuus- ja historiantutkija sekä Tulevaisuuskoulun perustaja, joka on valmentanut tulevaisuusajattelua monessa yrityksessä ja julkishallinnon organisaatiossa.

Riina Koivuranta työskentelee kestävän kehityksen ja vastuullisuuden erityisasiantuntijana Helsingin yliopistolla, ja hänen kiinnostuksenaan on erityisesti tarkastella kestävyyttä laajasti niin instituution sisällä kuin osana yhteiskuntaa ja kansainvälistä toimintaympäristöä. Koivurannan puheenvuoro kulkee otsikolla: ”Perustehtävistä ja yhteisestä perustasta – Miten kestävyys nivotaan organisaation kaikkeen toimintaan? Case-esimerkkinä Helsingin yliopisto.”

Valtiotieteen tohtori, emeritusprofessori ja tietokirjailija Pauli Juuti vierailee koulutuksessa videon kautta. Hän on ennen eläkkeelle siirtymistään toiminut Johtamistaidon opiston tutkimusjohtajana sekä Lappeenrannan teknillisen yliopiston johtamisen ja organisaatioiden professorina. Hän on kirjoittanut yli 60 työelämään ja johtamiseen liittyvää kirjaa ja tutkimusjulkaisua.

HINTA JA ILMOITTAUTUMINEN

Koulutuksen hinta on 1 800 euroa + alv 24 % (yhteensä 2 232 euroa). Hinta sisältää valmennuspäivät kahvitarjoiluineen, lähiopiskelupäiviin liittyvien ennakko-, väli- ja jälkitehtävien ohjauksen ja ryhmäkohtaisen palautteen, opiskelumateriaalin sekä verkko-oppimisalustan ja mahdollisen webinaarijärjestelmän käytön koulutuksen aikana.

Ilmoittaudu viimeistään 16.5.2024.

Varaamme oikeuden koulutusta koskeviin muutoksiin ja hinnan tarkistamiseen arvonlisäveron muuttuessa. 

RÄÄTÄLÖIDYT TOTEUTUKSET ORGANISAATIOILLE

Teemme aihealueesta myös yritysten ja julkishallinnon asiakkaille räätälöityjä, eri pituisia toteutuksia, jotka sopivat esimerkiksi johtoryhmille. Jos haluat tilata toteutuksen omalle organisaatiollesi, ota yhteyttä:

Marianne Terkki-Mallat  
Liiketoiminta-alueen päällikkö, Johtaminen  
050 415 0520  
marianne.terkki-mallat@hyplus.fi  

Marianne Terkki-Mallat (KM) on systeeminen business coach, työnohjaaja, valmentaja ja kehittämisasiantuntija, joka toimii johtamisen liiketoiminta-alueen päällikkönä HY+:ssa. Hän on perehtynyt johtamisen erilaisiin kysymyksiin ja ollut mukana monien erilaisten monimuoto- ja hybridikoulutusten sekä valmennusten suunnittelussa ja toteutuksessa.

Ilmoittautuminen
Ajankohta

13.6.–29.8.2024

Hinta
1 800  (+alv/vat 24%)
(yht. 2 232 )

!

Ilmoittaudu viimeistään 16.5.2024.

Ota yhteyttä
Marianne Terkki-Mallat
+358 50 415 0520
marianne.terkki-mallat@hyplus.fi


Tämä koulutus on räätälöitävissä organisaatiollesi. Ota yhteyttä!

Tutustu myös näihin
Ajankohtaista