Koronavirustilanteen vaikutus koulutuksiimme
Seuraamme koronavirustilanteen kehittymistä ja noudatamme Suomen hallituksen asettamia rajoitustoimenpiteitä, viranomaisten suosituksia ja Helsingin yliopiston ohjeistusta. Päivitämme tietoa koronavirustilanteen vaikutuksista koulutustemme järjestämiseen tälle sivulle >>

FI | SV | EN

Pienten lasten pedagogiikkaa varhaiskasvattajille

Koulutuksessa käsitellään monipuolisesti alle 3-vuotiaiden lasten kasvatusta, opetusta, hoitoa ja leikkiä eri näkökulmista. Koulutus pohjautuu tutkimusperustaiseen tietoon sekä varhaiskasvatusta velvoittaviin ja ohjaaviin asiakirjoihin. Koulutus sisältää paljon konkreettisia videoesimerkkejä arjen kohtaamisista, joita tutkitaan osallistujien kanssa yhdessä. Tässä koulutuksessa päivität tietojasi ja saat runsaasti tukea ja vinkkejä omaan työhösi. 

Ajankohta

1.9.–29.9.2021

Toteutustapa

Paikka
Verkkokoulutus
Hinta
330€ + alv. 24 %
(yht. 409,2 €)

Kenelle

Koulutus on suunnattu alle 3-vuotiaiden lasten kanssa työskenteleville varhaiskasvatuksen ammattilaisille. 

Hyödyt

Koulutuksen jälkeen osallistuja osaa tarkastella alle 3-vuotiaiden lasten kasvatuksen, opetuksen, leikin ja hoidon kokonaisuutta yksittäisen lapsen, vuorovaikutuksen ja toimintakulttuurin näkökulmista.

Ammattilainen saa myös välineitä oman pedagogisen toiminnan arviointiin ja varhaiskasvatuksen toimintakulttuurin kehittämiseen.

Toteutustapa

Koulutus koostuu viidestä 1,5 tunnin live-webinaarista. Webinaareissa syvennytään kunkin koulutuskerran aiheeseen työpajatyyppisesti kouluttajan ohjaamana.

Webinaarit järjestetään Zoomissa, ja koulutusympäristönä käytetään Moodlea.

Viimeiselle koulutuskerralle kerätään osallistujien mietteitä ja kysymyksiä ja niitä käsitellään kouluttajan kanssa yhdessä. Koulutuksen aikana tehdään kevyt, omaan työhön sovellettava kehittämistehtävä. 

Webinaarien sisällöt ja ajankohdat

Koulutuksessa etsitään yhdessä vastauksia näihin kysymyksiin:

1. Miten alle 3-vuotias lapsi asettuu vuorovaikutuksen maailmaan institutionaalisessa varhaiskasvatuksessa? Erityisenä mielenkiinnon kohteena ovat lasten tunteet – arjen ilot ja surut – sekä niiden liike vuorovaikutuksessa.

2. Miksi alle 3-vuotiaiden lasten näkökulman tavoittaminen on tärkeää ja mikä pienille lapsille on merkityksellistä? Lasten näkökulmaa opetellaan tavoittamaan hyödyntäen sitoutuneisuuden arvioinnin menetelmää. 

3. Miten aikuinen kohtaa lapsen, lapsiryhmän, vanhemmat ja laajemman varhaiskasvatusyhteisön? Katse suunnataan sekä lämpimiin ja sensitiivisiin kohtaamisiin että alle 3-vuotiaiden lasten varhaiskasvatuksen kipukohtiin, hetkiin, jotka ilmentävät myötätuntouupumusta.

Koulutuskertojen teemat:

  • Päiväkodin aloitus: iloisia ja surullisia kohtaamisia
  • Hoiva ja perustoiminnot: myötätuntoisia kohtaamisia
  • Tarinallinen leikki: leikillisiä kohtaamisia 
  • Tutkiva oppiminen ja sitoutuminen toimintaan: sitoutuneita kohtaamisia
  • Kysymysten äärellä yhdessä: keskustelua ja kehittämistehtävien esittely

Webinaarien ajankohdat:

  • Ke 1.9. klo 12.30–14.00
  • Ke 8.9. klo 12.30–14.00
  • Ke 15.9. klo 12.30–14.00
  • Ke 22.9. klo 12.30–14.00
  • Ke 29.9. klo 12.30–14.00

Kouluttaja

Annukka Pursi
on varhaiskasvatuksen opettaja ja kasvatustieteen tohtori. Hän työskentelee nykyisin tutkijana Helsingin yliopistossa kasvatustieteellisessä tiedekunnassa. Väitöskirjassaan Pursi on tutkinut aikuisten ja lasten välistä leikkiä alle 3-vuotiaiden lasten varhaiskasvatuksessa. Tällä hetkellä hän tarkastelee kasvatuksen, opetuksen, hoidon ja leikin tilanteita tunteiden näkökulmasta. Hänen erityisiä mielenkiinnon kohteitaan ovat empaattiset, myötätuntoiset ja surun sävyttämät tunteet ja kohtaamiset.

Ilmoittautuminen

Ajankohta

1.9.–29.9.2021

Hinta
330€ + alv. 24 %
(yht. 409,2 €)

!

Ilmoittautuminen viimeistään 11.8.2021. Kysy myös räätälöityä toteutusta: anna.laine@hyplus.fi

Ota yhteyttä

Anna Laine
+358 50 5882728
anna.z.laine@helsinki.fi
Tinja Räsänen
+358 50 3073670
tinja.rasanen@helsinki.fi

Tämä koulutus on räätälöitävissä organisaatiollesi. Ota yhteyttä!

Tutustu myös näihin

Ajankohtaista

Koronavirustilanteen vaikutus koulutuksiimme
Seuraamme koronavirustilanteen kehittymistä ja noudatamme Suomen hallituksen asettamia rajoitustoimenpiteitä, viranomaisten suosituksia ja Helsingin yliopiston ohjeistusta. Päivitämme tietoa koronavirustilanteen vaikutuksista koulutustemme järjestämiseen tälle sivulle >>