Koulutusten maksamisessa saattaa esiintyä häiriöitä
Kortti- ja pankkimaksutavat eivät välttämättä toimi kaikilla asiakkaillamme. Vikaa korjataan. Pahoittelemme häiriötä!

FI | SV | EN

Osallistava viestintä

Rohkeutta vaikuttamiseen! Tässä esihenkilöille, HR-ammattilaisille ja viestinnän asiantuntijoille suunnatussa koulutuksessa pääset pureutumaan oman organisaatiosi johtamiseen liittyviin viestintähaasteisiin ja kehittämään niihin ratkaisuja. Koulutuksessa käsitellään toimintaympäristön luonteen ja viestinnän yhteyttä, viestintäkäsitysten päivittämistä, modernin organisaatioviestinnän perusteita, vaikuttamisen areenoita ja luottojoukkojen merkitystä. 

Ajankohta

24.8.–28.9.2022

Toteutustapa
Monimuoto
Paikka
Koulutus järjestetään Helsingissä.
Hinta
1 950  (+alv/vat 24%)
(yht. 2 418 )

Hyöty ja keskeiset tavoitteet  

Koulutuksen avulla uudistat omaa viestintäkäsitystäsi sekä opit viestimään erilaisissa toimintaympäristöissä ja myös etäjohtamiseen liittyvissä tilanteissa. Saat rohkeutta vaikuttaa johtajana ja esihenkilönä niin organisaation sisällä kuin sosiaalisessa mediassa. Koulutuksessa toteutat viestinnän kehittämishankkeen omalle organisaatiollesi.

Tueksesi saat viimeisintä tutkittua tietoa organisaatioviestinnästä, keskustelevat koulutuspäivät sekä asiantuntijapalautetta omaan viestinnän suunnitteluun.     

Koulutuksen aikana 

 • oivallat, mitä on moderni organisaatioviestintä ja miten organisaatiota uudistetaan osallistavaksi viestinnän avulla 
 • saat uusia näkökulmia vaikuttavuuden ja osallistamisen toteuttamiseen niin sisäisessä kuin ulkoisessakin viestinnässä 
 • ymmärrät, miten viestintäkäsitys liittyy johtamiskäsityksiin 
 • laajennat tietämystäsi organisaatiokäsityksistä, moderneista vaikuttamisareenoista ja viestinnän teorioista  
 • opit ymmärtämään nykyistä mediamaisemaa ja sitä miten myös sosiaalinen media on keskeinen osa organisaation mediastrategiaa  
 • kehität omaa ammatillista profiiliasi ja sen esittämistä sosiaalisen median palveluissa
 • saat tietoa erilaisista tavoista vaikuttaa ja tuottaa vaikuttavia sisältöjä, ml. sosiaalisen median että organisaation sisäisissä kanavissa 
 • opit ennakoimaan mainekriisejä ja hoitamaan haastavia tilanteita somekanavissa 
 • kehität etäjohtamisen osaamistasi ymmärtäen yhteistyön ja luottamuksen merkityksen  
 • vahvistat omaa viestintäosaamistasi sekä koko organisaation vaikuttavuutta ja uudistumiskykyä.

 Keskeinen sisältö 

 • Tiedottamisesta osallistamiseen – millaista on moderni organisaatio- ja johtamisviestintä 
 • Kuuntelun arkkitehtuuri sekä osallistamisen strategiat ja keinot  
 • Miten viestinnällä tuetaan johtamista, muutosta ja itseohjautuvuutta    
 • Mistä elementeistä syntyy vaikuttava viestintä esihenkilön työssä   
 • Sosiaalisen median rooli strategisessa viestinnässä ja esihenkilötyössä 
 • Oman viestinnän kehittämistehtävän toteuttaminen 

Kenelle  

Koulutus on suunniteltu esihenkilönä työskenteleville, jotka haluavat kehittää osaamistaan johtajuudessa ja viestinnässä. Se soveltuu myös esihenkilötehtäviin hakeutuville ja esihenkilön urapolkua suunnitteleville sekä HR:n ja viestinnän asiantuntijoille, joiden tehtävänä on tukea ja sparrata muita.  Suosituksena on vähintään kolmen vuoden työkokemus asiantuntija- tai esihenkilötehtävistä. 

Toteutus

Moduuli sisältää ennakkotehtävän, kolme lähipäivää 24.–25.8.2022 ja 28.9.2022 sekä omaan työhön liittyvän kehittämistehtävän. Työskentelytapa on vuorovaikutteinen ja käytännönläheinen. Hyödynnämme verkko-oppimisalustaa ja muita sosiaalisen median välineitä ryhmän tarpeiden mukaan. 

Kouluttajat  

Helsingin yliopiston organisaatioviestinnän työelämäprofessorina toiminut Outi Ihanainen-Rokio (FT) on erikoistunut asiantuntijaorganisaatioiden johtamiseen. Hänellä on 10 vuoden kokemus henkilöstöjohtamisesta sekä osaamisen kehittämisen johtamisesta. Ihanainen-Rokiolla on ammatillisen opettajan pätevyys erikoistuneena e-oppimiseen ja hän toimii johdon valmentajana ja liiketoiminta-muotoilijana Growthsetters Oy:n osakkaana työelämäprofessuurin ohella. Ihanainen-Rokio on toteuttanut kymmeniä palvelumuotoilutyöpajoja, joissa tyypillisesti kirkastetaan organisaation strategiaa, palvelupolkuja ja kohderyhmien tavoittamista. Lisäksi hän on erikoistunut johtoryhmien kompetenssien kehittämiseen, erityisesti ilmiöpohjaisen johtamisen ja kompleksisuuden teemoissa. Ihanainen-Rokio opettaa johtamista ja viestintää myös JSBE:ssä sekä Helsinki School of Businessissa (Helbus).
Petro Poutanen (VTT) on kokenut viestinnän moniottelija ja tietokirjailija, joka on ratkonut yli 10 vuoden ajan viestinnän ja vaikuttamisen ongelmia erilaisissa organisaatioissa ja auttanut satoja asiantuntijoita viestimään vaikuttavammin. Petro työskentelee toimitusjohtajana tutkimuksen vaikuttavuutta edistävässä Vaikuttavuussäätiössä ja on Helsingin yliopiston organisaatioviestinnän ja viestinnän dosentti. Petron missio on saada asiantuntemus ja tieto vaikuttamaan.

 

Hinta ja ilmoittautuminen 

Koulutuksen hinta on 1950 euroa + alv. 24 %.   Hinta sisältää koulutuspäivien opetuksen, ohjauksen ja ohjatun verkkotyöskentelyn välijaksolla, opiskelumateriaalin, verkkoympäristön käytön opiskelun aikana sekä lähiopiskelupäivien aamu- ja iltapäiväkahvit (jos koulutus toteutetaan lähiopetuksena). Ruokailu- ja mahdollisista majoituskustannuksista osallistujat vastaavat itse. 

Lisätietoja koulutuksesta ja asiakaskohtaisista räätälöidyistä toteutuksista: 

Minna Ristimäki
asiakkuuspäällikkö, viestintä 
minna.ristimaki@hyplus.fi
p. 050 462 7213  

Ilmoittautuminen
Ajankohta

24.8.–28.9.2022

Hinta
1 950  (+alv/vat 24%)
(yht. 2 418 )

!

Ilmoittaudu tähän koulutukseen 8.8.2022 mennessä ilmoittaudu-painikkeen kautta.

Teemme aihealueesta myös yritysten ja julkishallinnon asiakkaille räätälöityjä, eri pituisia toteutuksia. Ota rohkeasti yhteyttä!
Ota yhteyttä
Minna Ristimäki
+358 50 4627213
minna.ristimaki@hyplus.fi


Tämä koulutus on räätälöitävissä organisaatiollesi. Ota yhteyttä!

Tutustu myös näihin
Ajankohtaista

Koulutusten maksamisessa saattaa esiintyä häiriöitä
Kortti- ja pankkimaksutavat eivät välttämättä toimi kaikilla asiakkaillamme. Vikaa korjataan. Pahoittelemme häiriötä!