FI | SV | EN

Kestävää ja eettistä tekoälyä ja tiedolla johtamista

Koulutuksessa haetaan vastauksia tekoälyyn ja tiedolla johtamiseen liittyviin kysymyksiin. Tekoäly on mukana keskustelussa runsaasti, mutta mitä se todellisuudessa ja käytännössä elämässämme on? Mitä tekoäly merkitsee organisaatioissamme? Miten tekoäly vaikuttaa työnteon tapaamme? Tunnistammeko tekoälyn ja sen mahdollisuudet, vaikutukset ja mahdolliset riskit? Mitä tekoälyn hyödyntämisessä on huomioitava niin hankintojen kannalta kuin juridisesti ja eettisesti? 

Koulutus on osa HY+johtamisohjelmaa, joka tarjoaa kokonaiskuvan siitä, mitä on kestävä johtaminen ja siinä erityisesti ihmisten kestävä johtaminen. Voit osallistua tähän koulutukseen myös erikseen. Lisäksi koulutus voidaan toteuttaa asiakaskohtaisena räätälöitynä tilauksena.

Ajankohta

6.2.–7.3.2024

Toteutustapa
Monimuoto
Paikka
Helsinki (tarkempi paikka ilmoitetaan myöhemmin)
Hinta
1 800  (+alv/vat 24%)
(yht. 2 232 )

HYÖDYT JA TAVOITTEET

  • Ymmärrät tiedolla johtamisen ja tekoälyn mahdollisuudet ja rajat.  
  • Tiedät, mitä toimenpiteitä tai ratkaisuja vaaditaan, jotta tiedolla johtaminen ja tekoälyn käyttö olisi mahdollista.
  • Hahmotat konepohjaisen päätöksenteon ongelmia ja mahdollisuuksia eettisestä näkökulmasta. 
  • Tutustut tekoälyyn liittyvään oikeudelliseen säätelyyn.

KESKEISET SISÄLLÖT

  • Ihmisen rooli, johdon vastuu, etiikan ja hyvinvoinnin rajat
  • Mistä ja miten data tiedolla johtamiseen   
  • Minkälaisilla työkaluilla eteenpäin   
  • Mistä tekoälyn käytössä on kyse, mitä sillä voi tehdä ja mitä ei
  • Miten tunnistaa eettisiä kysymyksiä, joita nousee tekoälyn käytössä ja tiedolla johtamisessa 
  • Regulaatio: tekoälyasetus, vastuu ja yksityisyys tekoälyn käytössä ja datan keräämisessä sekä hyödyntämisessä

Teemoja painotetaan ryhmän oppimistarpeiden mukaan. 

TOTEUTUS JA RAKENNE

  • Kaksi (2) kokonaista valmennuspäivää 6.2. ja 7.3.2024, joihin kytkeytyy lyhyitä asiantuntija-alustuksia ja harjoituksia sekä valmentavaa ja vuorovaikutteista yhteispohdintaa ja -kehittämistä erilaisissa kokoonpanoissa. Hyödynnetään käänteistä oppimista, jossa teemoihin perehdytään ennakolta ja valmennuspäivissä oivalletaan ja kehitetään yhdessä.
  • Ennakko- ja välityöskentelyä valmennusjaksojen välissä sekä mahdollinen jälkitehtävä: osallistujat pohtivat, työstävät ja harjoittelevat omia ja valmennukseen liittyviä keskeisiä teemoja.  
  • Koulutuksessa hyödynnetään opiskelun ja oppimisen tukena webinaarijärjestelmää ja verkko-oppimisalustaa, jossa osallistujat pääsevät myös keskustelemaan ja jakamaan teemaan liittyviä aiheita.  
  • Lähitoteutus Helsingissä (Sairastapauksissa tai vastaavissa on mahdollisuus osallistua myös etänä, mutta lähiosallistumista suositellaan.)

VALMENTAJAT JA KOULUTTAJAT

Jukka K. Nurminen toimii tietojenkäsittelytieteen professorina Helsingin yliopistossa. Hän on aiemmin työskennellyt ohjelmistotutkimuksen parissa Nokia Researchissa, Aalto yliopistossa ja VTT:llä. Tällä hetkellä Nurmisen pääasiallisena kiinnostuksen kohteena on koneoppiminen, tekoälyn reilu ja luotettava toiminta sekä kvanttitietokoneiden ohjelmistot.

Taina Pihlajarinne on professori Helsingin yliopiston oikeustieteellisessä tiedekunnassa. Hänen tutkimusalueensa on erityisesti immateriaalioikeus sekä oikeuden ja kestävyyden ja oikeuden ja digitalisaation välinen suhde.

Tutkijatohtori, filosofi, Tomi Kokkonen toimii muun muassa monitieteisessä RADAR-tutkimusryhmässä, jonka kiinnostuksen kohteina ovat erityisesti teknologian filosofia ja uusien teknologioiden vaikutus yhteiskuntiin ja ihmisten sosiaalisiin käytöntöihin.

HINTA JA ILMOITTAUTUMINEN

Jos olet ilmoittautunut opiskelemaan koko HY+johtamisohjelmaan, sinun ei tarvitse ilmoittautua erikseen koulutusmoduuleihin. Jos haluat osallistua vain tähän moduuliin, ilmoittaudu mukaan ilmoittaudu-painikkeen kautta 2.1.2024 mennessä.

Moduulin hinta on 1 800 euroa + alv 24 % (yhteensä 2 232 euroa). Hinta sisältää valmennuspäivät kahvitarjoiluineen, lähiopiskelupäiviin liittyvien ennakko-, väli- ja jälkitehtävien ohjauksen ja ryhmäkohtaisen palautteen, opiskelumateriaalin sekä verkko-oppimisalustan ja mahdollisen webinaarijärjestelmän käytön koulutuksen aikana.

Yksittäisissä moduuleissa osallistuja voi kuljettaa pienempiä kehittämisen kysymyksiä ja työstää moduulikohtaisia harjoituksia kytkien ne oman työn tai organisaation kehittämiseen. Yksittäisiin moduuleihin ei kuulu Kestävyyden avaimet -kirjaa, isomman kehittämishankkeen Lab-työskentelyn ohjausta eikä coachausta/sparrausta, mutta jos tulet myöhemmin mukaan kokonaisuuden suorittajaksi, saat edellä mainitut edut mukaan oppimisprosessisi jatkoon.

Varaamme oikeuden koulutusmoduulia koskeviin muutoksiin ja hinnan tarkistamiseen arvonlisäveron muuttuessa. 

RÄÄTÄLÖIDYT TOEUTUKSET ORGANISAATIOILLE 

Teemme aihealueesta myös yritysten ja julkishallinnon asiakkaille räätälöityjä, eri pituisia toteutuksia, jotka sopivat esimerkiksi johtoryhmille. Jos haluat tilata toteutuksen omalle organisaatiollesi, ota yhteyttä:

Marianne Terkki-Mallat  
Liiketoiminta-alueen päällikkö, Johtaminen  
050 415 0520  
marianne.terkki-mallat@hyplus.fi 

Marianne Terkki-Mallat (KM) on systeeminen business coach, työnohjaaja, valmentaja ja kehittämisasiantuntija, joka toimii johtamisen liiketoiminta-alueen päällikkönä HY+:ssa. Hän on perehtynyt johtamisen erilaisiin kysymyksiin ja ollut mukana monien erilaisten monimuoto- ja hybridikoulutusten sekä valmennusten suunnittelussa ja toteutuksessa.

Ilmoittautuminen
Ajankohta

6.2.–7.3.2024

Hinta
1 800  (+alv/vat 24%)
(yht. 2 232 )

!

Jos haluat osallistua vain tähän koulutusmoduulin, ilmoittaudu mukaan 2.1.2024 mennessä.

Jos olet ilmoittautunut koulutuskokonaisuuteen HY+johtamisohjelma – rohkeutta kestävään johtamiseen, sinun ei tarvitse ilmoittautua erikseen tähän koulutusmoduuliin.
Ota yhteyttä
Marianne Terkki-Mallat
+358 50 415 0520
marianne.terkki-mallat@hyplus.fi


Tämä koulutus on räätälöitävissä organisaatiollesi. Ota yhteyttä!

Tutustu myös näihin
Ajankohtaista