Koulutusten maksamisessa saattaa esiintyä häiriöitä
Kortti- ja pankkimaksutavat eivät välttämättä toimi kaikilla asiakkaillamme. Vikaa korjataan. Pahoittelemme häiriötä!

Kestävää ja eettistä tekoälyä ja tiedolla johtamista

Koulutus on osa HY+johtamisohjelmaa, josta saat kasvuvoimaa ja rohkeutta johtamisen muuttuvaan maastoon! Koulutuskokonaisuus tarjoaa kokonaiskuvan siitä, mitä on kestävä johtaminen ja siinä erityisesti ihmisten kestävä johtaminen. Tämä koulutusmoduuli, johon voi osallistua myös erikseen, hakee vastauksia tekoälyyn ja tiedolla johtamiseen liittyviin kysymyksiin.

6.2.–7.3.2024

Toteutustapa
Monimuoto
Helsinki (tarkempi paikka ilmoitetaan myöhemmin)
1 900  (+alv/vat 24%)
(yht. 2 356 )

Tekoäly on mukana keskustelussa runsaasti, mutta mitä se todellisuudessa ja käytännössä elämässämme on?

Mitä tekoäly merkitsee organisaatioissamme? Miten tekoäly vaikuttaa työnteon tapaamme? Tunnistammeko tekoälyn ja sen mahdollisuudet, vaikutukset ja mahdolliset riskit? Mitä tekoälyn hyödyntämisessä on huomioitava niin hankintojen kannalta kuin juridisesti ja eettisesti?

Tämä koulutusmoduuli lähtee hakemaan vastauksia näihin kysymyksiin.

HYÖDYT JA TAVOITTEET

• Ymmärrät tiedolla johtamisen ja tekoälyn mahdollisuudet ja rajat.
  • Tiedät, mitä toimenpiteitä tai ratkaisuja vaaditaan, jotta tiedolla johtaminen ja tekoälyn käyttö olisi mahdollista.
  • Hahmotat konepohjaisen päätöksenteon ongelmia ja mahdollisuuksia eettisestä näkökulmasta.
  • Tutustut tekoälyyn liittyvään oikeudelliseen säätelyyn.

SISÄLLÖT

• Ihmisen rooli, johdon vastuu, etiikan ja hyvinvoinnin rajat
  • Mistä ja miten data tiedolla johtamiseen
  • Minkälaisilla työkaluilla eteenpäin
  • Mistä tekoälyn käytössä on kyse, mitä sillä voi tehdä ja mitä ei
  • Miten tunnistaa eettisiä kysymyksiä, joita nousee tekoälyn käytössä ja tiedolla johtamisessa
  • Regulaatio tekoälyasetus, vastuu ja yksityisyys tekoälyn käytössä ja datan keräämisessä sekä hyödyntämisessä

TOTEUTUS JA RAKENNE

• Kaksi (2) kokonaista valmennuspäivää, joihin kytkeytyy lyhyitä asiantuntija-alustuksia ja harjoituksia sekä valmentavaa ja vuorovaikutteista yhteispohdintaa ja -kehittämistä erilaisissa kokoonpanoissa
  • Ennakko- ja välityöskentelyä valmennusjaksojen välissä sekä mahdollinen jälkitehtävä: osallistujat pohtivat, työstävät ja harjoittelevat omia ja valmennukseen liittyviä keskeisiä teemoja yhdessä erilaisissa kokonpanoissa
  • Koulutuksessa hyödynnetään opiskelun ja oppimisen tukena verkko-oppimisalustaa, jossa osallistujat pääsevät myös keskustelemaan ja jakamaan teemaan liittyviä aiheita keskenään, sekä webinaarijärjestelmää
  • Lähitoteutus Helsingissä (Sairastapauksissa tai vastaavissa on mahdollisuus osallistua myös etänä, mutta lähiosallistumista suositellaan.)

VALMENTAJAT JA KOULUTTAJAT

Jukka K. Nurminen toimii tietojenkäsittelytieteen professorina Helsingin yliopistossa. Hän on aiemmin työskennellyt ohjelmistotutkimuksen parissa Nokia Researchissa, Aalto yliopistossa ja VTT:llä. Tällä hetkellä Nurmisen pääasiallisena kiinnostuksen kohteena on koneoppiminen, tekoälyn reilu ja luotettava toiminta sekä kvanttitietokoneiden ohjelmistot.

Taina Pihlajarinne on professori Helsingin yliopiston oikeustieteellisessä tiedekunnassa. Hänen tutkimusalueensa on erityisesti immateriaalioikeus sekä oikeuden ja kestävyyden ja oikeuden ja digitalisaation välinen suhde.

Tutkijatohtori, filosofi, Tomi Kokkonen toimii muun muassa monitieteisessä RADAR-tutkimusryhmässä, jonka kiinnostuksen kohteina ovat erityisesti teknologian filosofia ja uusien teknologioiden vaikutus yhteiskuntiin ja ihmisten sosiaalisiin käytöntöihin.

HINTA JA ILMOITTAUTUMINEN

Jos olet ilmoittautunut opiskelemaan koko HY+johtamisohjelmaan, sinun ei tarvitse ilmoittautua erikseen koulutusmoduuleihin. Jos haluat osallistua vain tähän moduulin, ilmoittaudu mukaan tällä sivulla olevan ilmoittaudu-painikkeen kautta 2.1.2024 mennessä.

Moduulin hinta on 1 900 euroa + alv 24 % (yhteensä 2 356 euroa). Hinta sisältää valmennuspäivät kahvitarjoiluineen, lähiopiskelupäiviin liittyvien ennakko-, väli- ja jälkitehtävien ohjauksen ja ryhmäkohtaisen palautteen, opiskelumateriaalin sekä verkko-oppimisalustan ja mahdollisen webinaarijärjestelmän käytön koulutuksen aikana.

Yksittäisissä moduuleissa osallistuja voi kuljettaa läpi moduulin siihen liittyviä pienempiä kehittämisen kysymyksiä ja työstää moduulikohtaisia harjoituksia kytkien ne oman työn tai organisaation kehittämiseen. Yksittäisiin moduuleihin ei kuulu 360 arviointia ja palautetta, isomman kehittämishankkeen/Lab-työskentelyn ohjausta eikä coachausta/ työnohjausta, mutta jos tulet myöhemmin mukaan kokonaisuuden suorittajaksi, saat edellä mainitut edut mukaan oppimisprosessisi jatkoon.

Varaamme oikeuden koulutusmoduulia koskeviin muutoksiin ja hinnan tarkistamiseen arvonlisäveron muuttuessa.

6.2.–7.3.2024

1 900  (+alv/vat 24%)
(yht. 2 356 )

Jos haluat osallistua vain tähän koulutusmoduulin, ilmoittaudu mukaan 2.1.2024 mennessä.

Jos olet ilmoittautunut koulutuskokonaisuuteen HY+johtamisohjelma – rohkeutta kestävään johtamiseen, sinun ei tarvitse ilmoittautua erikseen tähän koulutusmoduuliin.
Marianne Terkki-Mallat
marianne.terkki-mallat@hyplus.fi

Tämä koulutus on räätälöitävissä organisaatiollesi. Ota yhteyttä!

Tutustu myös näihin

Koulutusten maksamisessa saattaa esiintyä häiriöitä