FI | SV | EN

Kehitysvammaisten ravitsemus

Kehitysvammaisten ravitsemuspalveluista vastaavat ovat erilaisten haasteiden edessä kuin muunlaista joukkoruokailua toteuttavat. Kehitysvamma saattaa asettaa ruoalle paljon vaatimuksia sekä rakenteen että ravintosisällön puolesta. Koulutuksessa käydään läpi kehitysvammaisten ruokailuun ja ravitsemukseen vaikuttavat keskeisimmät asiat ja annetaan vinkkejä hyvän ruokailutilanteen järjestämiseen ja ravitsemustilan seurantaan. Koulutus on jatkuvasti saatavilla ja sen voi aloittaa heti ilmoittautumisen jälkeen tai erikseen sovittavana ajankohtana.

Ajankohta

Joustava aloitus

Toteutustapa
Verkkokoulutus
Paikka
Koulutus järjestetään kokonaan verkkokoulutuksena.
Hinta
89  (+alv/vat 24%)
(yht. 110,36 )

Tavoitteet

Koulutuksen tavoitteena on vahvistaa osallistujien osaamista kehitysvammaisen ravitsemustilaan vaikuttavista asioista ja ruoan käytöstä. Sisällössä syvennytään myös yleisimpiin ravitsemuksellisiin huolenaiheisiin ja mahdollisuuksiin tukea terveyttä sopivasti koostetulla ruokavaliolla. Lisäksi käsitellään ravitsemuksen erityistilanteita ja hyvän ruokailutilanteen järjestämistä.

Koulutuksen toteutus

Koulutus toteutetaan kokonaan verkko-opetuksena, joten siihen voi osallistua joko työpaikalta tai kotikoneelta. Materiaali on jaettu neljään jaksoon. Jokaiseen jaksoon liittyy verkkoluentoja, luettavaa materiaalia ja tehtäviä, joissa opiskeltavaa teemaa sovelletaan.

Kohderyhmä

Koulutus sopii erityisesti kehitysvammaisten ravitsemispalveluiden henkilöstölle, kehitysvammaisten hoitohenkilökunnalle, ammatillisen koulutuksen opettajille (esim. sosiaali- ja terveysalan sekä hotelli-, ravintola ja catering-alan opettajille), mutta myös muille kehitysvammaisten ravitsemuksesta ja sen oikeasta koostamisesta kiinnostuneille.

Teemat

  • ravitsemustila, ruoan käyttö ja erilaisten kehitysvammojen vaikutus niihin
  • yleisimmät ravitsemukselliset huolenaiheet kehitysvammaisilla
  • ruokailutilanteen haasteet ja ruokailun apuvälineet
  • ravitsemuksen erityistilanteet kehitysvammaisilla

Kouluttaja

TtM, laillistettu ravitsemusterapeutti Hanna-Mari Sonninen toimii ravitsemusterapeuttina kehitysvamma-alan tuki- ja osaamiskeskuksessa Varsinais-Suomessa. Sonninen on tutkinut kehitysvammaisilla ilmeneviä ravitsemusongelmia ja kouluttaa aktiivisesti kehitysvammaisten kanssa työskenteleviä sekä antaa ravitsemusterapiaa yrittäjänä.

Koulutuksen aloittaminen

Koulutuksen voi aloittaa heti ilmoittautumisen jälkeen tai erikseen sovittavana ajankohtana. Mikäli haluat aloittaa koulutuksen muuna ajankohtana, lähetä tieto toivomastasi aloitusajankohdasta sähköpostitse: asiakaspalvelu@hyplus.fi

Ilmoittautuminen
Ajankohta

Joustava aloitus

Hinta
89  (+alv/vat 24%)
(yht. 110,36 )

!

Koulutuksen voi aloittaa heti ilmoittautumisen jälkeen tai erikseen sovittavana ajankohtana.

Tunnukset ja ohjeet Moodle-oppimisympäristöön lähetetään kolmen päivän sisällä koulutukseen ilmoittautumisesta.

Koulutuksen materiaalit ovat käytössä 2 kuukautta.

Koulutuksen suorittamiseen menee aikaa noin 2 tuntia.
Ota yhteyttä
Kirsi Lindqvist
+358 50 588 0750
kirsi.lindqvist@hyplus.fi
Suvi Auvinen
+358 50 4700509
suvi.auvinen@hyplus.fi

Tämä koulutus on räätälöitävissä organisaatiollesi. Ota yhteyttä!

Tutustu myös näihin
Ajankohtaista