FI | SV | EN

Johtamisen inhimillinen strategia

Koulutuksessa käsitellään muun muassa identiteettityön, tunteiden ja tunnetaitojen sekä hyvinvoinnin merkitystä henkilöstötuottavuuden ankkureina. Yksi uudistuvan työelämän menestyskysymyksistä on, miten tukea aidosti työntekijöitä uudistumaan ja kehittämään omaa työtään paineiden alla. Kuinka voit johtajana tai esihenkilönä tukea henkilökohtaista ja ammatillista kasvua rinnakkain hyvinvointia tuottavalla tavalla? Tämä koulutus hakee vastauksia edellä mainittuihin kysymyksiin.

Ajankohta

4.10.–6.11.2024

Toteutustapa
Monimuoto
Paikka
Helsinki (tarkempi paikka ilmoitetaan myöhemmin)
Hinta
1 800  (+alv/vat 24%)
(yht. 2 232 )

HYÖDYT JA TAVOITTEET

Johtamisen inhimillinen strategia -koulutuksessa työstät ja pohdit muun muassa omaa ihmiskuvaasi, työn tekemisen tapaasi sekä oman työyhteisösi arkea. Millaiseksi haluamme työelämää kehittää – omalta ja yhteisömme osalta?  

Koulutuksessa tutkitaan monimuotoista suhdetta yksilöiden identiteetin ja työn välillä tavoitteena toimijuuden vahvistuminen. Lisäksi rakennetaan menetelmällistä kokonaisuutta oman johtamis- tai esihenkilötyön kokonaisuuteen.

Saat koulutuksesta arjen työvälineitä ihmisten johtamiseen kokonaisuutena sekä yhteisöllisyyden vahvistamiseen ja siihen, miten tunnetaidot tukevat molempia. Koulutuksen teemoissa sukelletaan tuoreimpaan suomalaiseen ja kansainväliseen tutkimustietoon soveltaen niitä johtamiseen, esihenkilönä toimimiseen ja työhön.

SISÄLLÖT

 • Kestävä ihmisyys, inhimillisyys ja humaaninen hiilijalanjälki
 • Arvot ja myötätunto 
 • Itsemyötätunto työyhteisön taitona ja kulttuurina
 • Psykologinen turvallisuus 
 • Arvostus ja arvostuksen kulttuuri 
 • Inhimillinen kommunikaatio myös ristiriidoissa 
 • Identiteettityö osana ammatillista kehittymistä
 • Työidentiteettien johtamisen avaimet: KOE-metodi yhteisön voimaantumisprosessina 
 • Ihmisten johtamisen metodologia ja henkilökohtainen johtajaidentiteetti 
 • Kehityskeskustelu työidentiteetin vahvistumisen tukena uusin menetelmin 
 • Aivot, hyvinvointi ja johtaminen

Teemoja painotetaan ryhmän oppimistarpeiden mukaan.

TOTEUTUS JA RAKENNE

 • Kaksi (2) kokonaista valmennuspäivää 4.10. ja 6.11.2024, joihin kytkeytyy lyhyitä asiantuntija-alustuksia ja harjoituksia sekä valmentavaa ja vuorovaikutteista yhteispohdintaa ja -kehittämistä erilaisissa kokoonpanoissa. Hyödynnetään käänteistä oppimista, jossa teemoihin perehdytään ennakolta ja valmennuspäivissä oivalletaan ja kehitetään yhdessä.
 • Ennakko- ja välityöskentelyä valmennusjaksojen välissä sekä mahdollinen jälkitehtävä: osallistujat pohtivat, työstävät ja harjoittelevat omia ja valmennukseen liittyviä keskeisiä teemoja.
 • Koulutuksessa hyödynnetään opiskelun ja oppimisen tukena webinaarijärjestelmää ja verkko-oppimisalustaa, jossa osallistujat pääsevät myös keskustelemaan ja jakamaan teemaan liittyviä aiheita. 
 • Lähitoteutus Helsingissä (Sairastapauksissa tai vastaavissa on mahdollisuus osallistua myös etänä, mutta lähiosallistumista suositellaan.)

VALMENTAJAT

Anne Birgitta Pessi on kirkkososiologian professori ja hyvinvointisosiologian dosentti. Hän on johtanut lukuisia hankkeita (mm. suuri CoPassion-kehittämis- ja tutkimushanke) ja tuo valmennukseen myötätunnon ja -innon teemoja johtajuuden tueksi. Hän on moneen kertaan kansainvälisillä ja kotimaisilla akateemisilla ja opetuspalkinnoilla palkittu tutkija.

Salme Mahlakaarto (FT, THM, PDO) on työnohjaaja ja erikoistunut johtamisen, työyhteisöjen ja yksilöiden tukemiseen identiteettityön (ID) keinoin. Valmentamisessa sovelletaan identiteettiä, toimijuutta ja voimautumista koskevia teorioita ja työskentelytapoja. Mahlakaarron työskentely organisaatioiden ja ihmisten kanssa pohjautuu työidentiteettiä ja toimijuutta edistävään tutkimukseen ja käytännön kehittämistyöhön, jota on tehty muun muassa Jyväskylän yliopistossa Työsuojelurahaston, Suomen Akatemian ja Tekesin kehittämishankkeissa.

Koulutuksessa vierailee videoiden kautta myös aivotutkija, kasvatustieteen professori Minna Huotilainen. Hän tuo valmennukseen aivotutkimuksen uusia tuulia: millaisia näkökulmia ja ratkaisuja aivotutkimus voi tarjota johtamisstrategiaan ja hyvinvointiin?

HINTA JA ILMOITTAUTUMINEN

Koulutuksen hinta on 1 800 euroa + alv 24 % (yhteensä 2 232 euroa). Hinta sisältää valmennuspäivät kahvitarjoiluineen, lähiopiskelupäiviin liittyvien ennakko-, väli- ja jälkitehtävien ohjauksen ja ryhmäkohtaisen palautteen, opiskelumateriaalin sekä verkko-oppimisalustan ja mahdollisen webinaarijärjestelmän käytön koulutuksen aikana.

Ilmoittaudu viimeistään 12.9.2024.

Varaamme oikeuden koulutusta koskeviin muutoksiin ja hinnan tarkistamiseen arvonlisäveron muuttuessa.

RÄÄTÄLÖIDYT TOTEUTUKSET ORGANISAATIOILLE

Teemme aihealueesta myös yritysten ja julkishallinnon asiakkaille räätälöityjä, eri pituisia toteutuksia, jotka sopivat esimerkiksi johtoryhmille. Jos haluat tilata toteutuksen omalle organisaatiollesi, ota yhteyttä:

Marianne Terkki-Mallat 
Liiketoiminta-alueen päällikkö, Johtaminen 
050 415 0520 
marianne.terkki-mallat@hyplus.fi

Marianne Terkki-Mallat (KM) on systeeminen business coach, työnohjaaja, valmentaja ja kehittämisasiantuntija, joka toimii johtamisen liiketoiminta-alueen päällikkönä HY+:ssa. Hän on perehtynyt johtamisen erilaisiin kysymyksiin ja ollut mukana monien erilaisten monimuoto- ja hybridikoulutusten sekä valmennusten suunnittelussa ja toteutuksessa.

Ilmoittautuminen
Ajankohta

4.10.–6.11.2024

Hinta
1 800  (+alv/vat 24%)
(yht. 2 232 )

!

Ilmoittaudu koulutukseen viimeistään 12.9.2024.
 

Ota yhteyttä
Marianne Terkki-Mallat
+358 50 415 0520
marianne.terkki-mallat@hyplus.fi


Tämä koulutus on räätälöitävissä organisaatiollesi. Ota yhteyttä!

Tutustu myös näihin
Ajankohtaista