FI | SV | EN

Euroopan sosiaaliset ihmisoikeudet -verkkokoulutus

Erilaiset kriisit ja konfliktit haastavat ihmisoikeuksia. Koronaviruspandemia haastaa pohtimaan, kuka saa hoitoa ensin, jos hoitokapasiteetti ei riitä hoitamaan kaikkia. Välimeren yli EU:n alueelle pyrkivien pakolaisten tilanne haastaa kohtaamaan ihmisoikeuksien lähtökohtia. Britannian erossa EU:sta oli useita Euroopan sosiaalisia ihmisoikeuksia käsitteleviä näkökulmia. Euroopan sosiaaliset ihmisoikeudet -verkkokurssi antaa erinomaisen valmiuden ymmärtää sosiaalisten perusoikeuksien sääntelyä ja sen tulkintoja syvällisesti mutta helposti omaksuttavalla otteella.

Ajankohta

Joustava aloitus

Toteutustapa
Verkkokoulutus
Paikka
Verkkokoulutus
Hinta
195  (+alv/vat 24%)
(yht. 241,80 )

Verkkokurssi käsittelee Euroopan sosiaalisia ihmisoikeuksia ja niitä sääteleviä keskeisiä kansainvälisiä sopimuksia, joihin 43 Euroopan maata on sitoutunut. Sopimuksiin sitoutuneiden maiden joukossa ovat Suomi ja kaikki muut 27 Euroopan unioniin kuuluvaa maata.  "Euroopan sosiaalinen peruskirja on ollut voimassa jo puoli vuosisataa. Silti vieläkin se on monelle – jopa asiantuntijalle – se suuri tuntematon. Tänään, kun monet Euroopan valtiot leikkaavat kansalaisten etuuksia, tästä peruskirjasta on tullut tärkeämpi kuin koskaan ennen", toteaa työoikeuden emeritusprofessori Matti Mikkola.

Ihmisoikeudet ovat jatkuvasti pinnalla Euroopassa, ja on paljon ammatteja, joissa joutuu ottamaan kantaa ihmisoikeuksiin tai käsittelemään asioita, joissa tulisi tuntea Euroopan sosiaaliset ihmisoikeudet. Tämä verkkokurssi antaa hyvät valmiudet näiden asioiden käsittelyyn ja tulkitsemiseen. 

Saat koulutuksesta 10 % alennuksen käyttämällä ostamisen yhteydessä kampanjakoodin HYEUSOS.

Kenelle

Koulutus sopii ammatilliseksi täydennyskoulutukseksi sekä jatkuvasti käytössä olevaksi tietopankiksi ja oikeustapaushakemistoksi tuomioistuimissa, asianajotoimistoissa, työmarkkinajärjestöissä ja kansalaisjärjestöissä työskenteleville lakiasiantuntijoille ja muille perusoikeuksien parissa työskenteleville asiantuntijoille.

Verkkokoulutus soveltuu opintojaksoksi yliopistoihin, ja sen kokonaisuus on noin 3–5 opintopistettä. Pisteytys on tarkoitettu suuntaa antavaksi. Kukin oppilaitos määrittää tarkemmin itse koulutuksen tai sen osa-alueiden tuottamien opintopisteiden määrän.

Verkkokoulutusta on mahdollista täydentää lähiopetusjaksolla, jolla perehdytään syvällisemmin kansainvälisten tuomioistuinten suulliseen ja kirjalliseen käsittelyyn. Moodle-ympäristössä toimiva verkkokoulutus sisältää: 

  • 7 sisältömoduulia/luentoa harjoituksineen
  • vapaaehtoisen verkkotentin
  • digitaalisen kurssikirjallisuuden 
  • runsaan tapausaineiston: linkit Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen ja Euroopan sosiaalisten oikeuksien komitean tärkeimpiin ratkaisuihin
  • asiantuntijoiden videohaastatteluita vaikeimmista teemoista, haastateltavina: Regis Brillat, pääsihteeri, EPS:n sihteeristö; Jarna Petman, kansainvälisen oikeuden dosentti, Helsingin yliopisto; Czilla Kollonay, työoikeuden professori, Budapestin yliopisto; Alfredo BrutoDaCosta, sosiologian professori, Lissabonin yliopisto; Henrik Kristensen, apulaispääsihteeri, ESP:n sihteeristö; Niamh Casey, ESP sihteeristön asiantuntija, ESOK:in 1. alakomitean sihteeri

Koulutus käsittelee TSS-oikeuksia eurooppalaisina ihmisoikeuksina ja perusoikeuksina. Keskeisiä oikeuslähteitä ovat:

  • Euroopan sosiaalinen peruskirja
  • Euroopan ihmisoikeussopimus
  • Euroopan unionin perusoikeuskirja
  • Kansainvälisen työjärjestön ILO:n yleissopimukset
Ilmoittautuminen
Ajankohta

Joustava aloitus

Hinta
195  (+alv/vat 24%)
(yht. 241,80 )

!

Saat koulutuksesta 10 % alennuksen käyttämällä ostamisen yhteydessä kampanjakoodin HYEUSOS. Osta koulutus Editan sivuilta tästä
Ota yhteyttä
HY+ asiakaspalvelu
e-mail:
asiakaspalvelu@hyplus.fi


Tämä koulutus on räätälöitävissä organisaatiollesi. Ota yhteyttä!

Tutustu myös näihin
Ajankohtaista