Koronavirustilanteen vaikutus koulutuksiimme
Seuraamme koronavirustilanteen kehittymistä ja noudatamme Suomen hallituksen asettamia rajoitustoimenpiteitä, viranomaisten suosituksia ja Helsingin yliopiston ohjeistusta. Päivitämme tietoa koronavirustilanteen vaikutuksista koulutustemme järjestämiseen tälle sivulle >>

FI | SV | EN

Digitaalinen työyhteisöviestintä

Organisaatioiden sisäinen viestintä on digitaalisempaa kuin koskaan. Teams, Yammer, Slack ja muut keskustelualustat ovat korvanneet kasvokkaista viestintää. Monissa organisaatioissa kuitenkin kipuillaan uusien digikanavien käytössä. Tässä koulutuksessa pureudutaan vuorovaikutuksen merkitykseen ja sen kehittämiseen digitaalisessa viestinnässä. Koulutuksessa käydään käytännönläheisesti läpi sisäisten viestintäkanavien tehokasta käyttöä. Kevään 2022 koulutus pyritään järjestämään lähitoteutuksena. Voit halutessasi osallistua koulutuspäiviin etäyhteyden välityksellä.

Ajankohta

23.3.–30.3.2022

Toteutustapa
Monimuoto
Paikka
Kevään 2022 koulutus pyritään järjestämään lähitoteutuksena. Voit halutessasi osallistua koulutuspäiviin etäyhteyden välityksellä.
Hinta
950€ + alv. 24 %
(yht. 1178 €)

Koulutuksessa perehdytään siihen, millaista on osaava vuorovaikutus työyhteisöissä ja erityisesti digitaalisessa työssä. Pääset syventymään sisäisen viestinnän mahdollisuuksiin ja haasteisiin monipuolisesti.

Koulutuksessa tarkastellaan sekä digitaalisia työyhteisöviestinnän kanavia että työyhteisön jäsenten vuorovaikutusta näissä kanavissa.    

Koulutuksen hyödyt

Koulutuksessa opit itsestäsi lisää viestijänä ja saat työkaluja siihen, miten kehittää omaa ja työyhteisösi vuorovaikutusta etäkanavissa. Tartumme muun muassa seuraaviin kysymyksiin:

 • Miten etäkanavissa voi rakentaa yhteisöllisyyttä?
 • Miten pidetään mahdollisimman sujuvia etäpalavereita?
 • Miten rakennetaan ja ylläpidetään toimivaa palautekulttuuria?
 • Millaisia tietoja, taitoja ja asenteita on osaavalla työyhteisöviestijällä?
 • Miten kuunnellaan tehokkaasti digitaalisessa ympäristössä?
 • Miten rakennetaan toimiva virtuaalitiimi?

Tarkastelemme myös viestintäteknologian asettamia haasteita, hyötyjä ja mahdollisuuksia. Lisäksi opit koulutuksessa, miten saat rakennettua koko työyhteisöllesi selkeät ja sujuvat viestintäkäytännöt yhteisöllisten digikanavien avulla.   

Kenelle

Koulutus sopii viestinnän ammattilaisille, HR-asiantuntijoille ja muille, jotka haluavat kehittää sisäisen viestinnän osaamistaan erityisesti digitaalisissa kanavissa.

Koulutuksesta hyötyvät kaikki, jotka työskentelevät osin tai kokonaan teknologian välityksellä. Sisällöt on kohdennettu erityisesti digitaalisesti viestivään työyhteisöön, mutta niistä on hyötyä kaikkiin työyhteisön vuorovaikutustilanteisiin ja -suhteisiin.

Koulutuksen sisältö 

Ke 23.3.2022 / Tessa Horila

 • Osaava vuorovaikutus työyhteisössä ja digitaalisessa työssä
 • Yhteisöllisyyden rakentaminen etätyössä
 • Kuuntelun ja palautteen merkitys
 • Viestintäteknologian asettamat haasteet, hyödyt ja mahdollisuudet

Ke 30.3.2022 / Heidi Selkäinaho

 • Miten rakentaa selkeä kokonaisuus työpaikan digikanavista?
 • Sisäisen somen tehokkaat käyttötavat ja hyödyt 
 • Microsoft Teamsin sujuva käyttö eri kokoisten ryhmien kanssa 
 • Muut työpaikkojen yhteisötyökalut: Yammer, Workplace by Facebook ja Slack
 • Miten lanseeraat viestintätyökalun onnistuneesti 
 • Yhteisömanagerin työ

Kouluttajat

Tessa Horila (FT) on viestinnän tutkija ja opettaja Tampereen yliopistossa sekä sivutoiminen viestintä- ja vuorovaikutuskouluttaja. Hänen erikoisosaamisalueensa on vuorovaikutusosaaminen työyhteisöissä sekä ryhmä- ja tiimiviestintä kasvokkain ja verkossa. Hän on luennoinut ja kouluttanut erilaisista tiimiviestinnän ja vuorovaikutusosaamisen sisällöistä lukuisille organisaatioille. Lisäksi hän on työskennellyt viestintätehtävissä kulttuurialalla.


Kuva: Ville Waali

Työpajapäivän vetää työyhteisöviestinnän konsultti Heidi Selkäinaho. Hänen tavoitteensa on, että työpaikoista tulisi paitsi tehokkaampia, myös onnellisempia paikkoja avoimen sisäisen tiedonkulun ansiosta. Selkäinaho uskoo, ettei mikään ole tehokkaampi sisäisen viestinnän väline kuin hyvin suunniteltu sisäinen somekanava, jossa eri työtehtävissä olevat ymmärtävät, mistä tietoa saa, mistä sitä voi kysyä ja mihin sitä voi jakaa. Vieläpä niin, että kaikki ymmärtävät, miksi jakaminen kannattaa! Yrityksensä Somepointin kautta Selkäinaho auttaa suunnittelemaan ja jalkauttamaan sisäisiä somekanavia useimmiten O365-alustan työkaluihin Teamsiin ja Yammeriin. Lisäksi hän toimii intranet-konsulttina.Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Ilmoittautuminen
Ajankohta

23.3.–30.3.2022

Hinta
950€ + alv. 24 %
(yht. 1178 €)

!

Koulutus laskutetaan yhdessä erässä ennen koulutuksen alkua. 

Ilmoittaudu mukaan 7.3.2022 mennessä. 

Voit valita tämän koulutuksen myös osaksi DigiViestijä-koulutusohjelmaa
Ota yhteyttä
Minna Ristimäki
+358 50 4627213
minna.ristimaki@hyplus.fi
Pia Vuorinen
+358 50 318 9941
pia.vuorinen@hyplus.fi

Tämä koulutus on räätälöitävissä organisaatiollesi. Ota yhteyttä!

Tutustu myös näihin
Ajankohtaista

Koronavirustilanteen vaikutus koulutuksiimme
Seuraamme koronavirustilanteen kehittymistä ja noudatamme Suomen hallituksen asettamia rajoitustoimenpiteitä, viranomaisten suosituksia ja Helsingin yliopiston ohjeistusta. Päivitämme tietoa koronavirustilanteen vaikutuksista koulutustemme järjestämiseen tälle sivulle >>