Koronavirustilanteen vaikutus koulutuksiimme
Seuraamme koronavirustilanteen kehittymistä ja noudatamme Suomen hallituksen asettamia rajoitustoimenpiteitä, viranomaisten suosituksia ja Helsingin yliopiston ohjeistusta. Päivitämme tietoa koronavirustilanteen vaikutuksista koulutustemme järjestämiseen tälle sivulle >>

FI | SV | EN

DigiKouluttajan työkalut

Koulutuksessa tutustutaan erilaisiin käytännöllisiin verkkopohjaisiin työkaluihin, joita voi hyödyntää reaaliaikaisissa koulutuksissa, verkkokoulutuksissa ja -tapaamisissa. Koulutus toteutetaan live-webinaareina, ja siinä syvennytään DigiKouluttaja − verkkokoulutusten pedagoginen ja oppijakeskeinen suunnittelu -verkkokoulutuksessa esiteltäviin työkaluihin ja opetellaan niiden käyttöä. DigiKouluttajan työkalut soveltuu siis myös esi- tai jatkokoulutukseksi DigiKouluttajalle.

Ajankohta

20.8.–30.9.2021

Toteutustapa

Paikka
verkkokoulutus
Hinta
340€ + alv. 24 %
(yht. 421,6 €)

KENELLE

Koulutus on suunnattu kaikille, jotka haluavat oppia käyttämään verkkopohjaisia välineitä omien koulutustensa tukena. Koulutus ei vaadi ennakko-osaamista ja sopii myös aloittelijoille keskeisten välineiden omaksumiseen. Koulutuksessa pääset tutustumaan erilaisiin sovelluksiin ja löytämään itsellesi sopivia työkaluja. 

HYÖDYT

Koulutuksessa opit käyttämään useita erilaisia verkkotyökaluja. Suuri osa työkaluista sopii käytettäväksi sekä lähi- että verkkotapaamisissa. Työkalut sopivat hyvin monipuolistamaan työskentelyä ja vuorovaikutusta koulutuksissasi. 

TOTEUTUSTAPA

Koulutus koostuu neljästä kahden tunnin live-webinaarista. Webinaareissa syvennytään kunkin koulutuskerran aiheeseen työpajatyyppisesti kouluttajan ohjaamana. Harjoiteltavia sovelluksia ja webinaarien painopisteitä valitaan myös yhdessä osallistujien kiinnostuksen mukaan. Koulutus ei sisällä välitehtäviä, vaan välineisiin tutustutaan webinaarien aikana. Kouluttaja on tavattavissa kysymyksiä ja ohjausta varten aina webinaarien lopussa klo 11-12.

WEBINAARIEN SISÄLLÖT

– Osallistujien aktivoiminen
Webinaarissa opit erilaisia tapoja osallistaa ja aktivoida osallistujia sekä reaaliaikaisissa verkkotapaamisissa että verkkokursseilla. Esillä ovat mm. monipuolinen chatin hyödyntäminen, sanapilvet, yhteisölliset muistitaulut ja diaesityksiin liittyvät kyselyt.

– Adobe Sparkin kolme sovellusta ja ThingLink 
Sparkiin kuuluu kolme sovellusta sisällöntuottajille: Voit luoda lyhyitä videoita ja kuvatarinoita omista tai sovelluksen sisällöistä. Page-sovelluksella voit koota yhteen oppimateriaaleja tai oppijat voivat luoda esimerkiksi oman portfolion. Post-sovelluksella voit luoda mm. infograafeja ja julisteita. Sparkilla luotuja sisältöjä voi käyttää pohjana ja luoda niistä H5P:n tai ThingLinkin avulla interaktiivisia kuvia ja videoita oppimateriaaleiksi.

– Videot, niiden jakaminen ja tekstittäminen 
Webinaarissa tutustutaan sovelluksiin, joiden avulla voi editoida videoita, tehdä ruudunkaappausvideoita tai luoda animaatioita mallipohjista. Saat myös vinkkejä videoiden jakamiseen ja tekstittämiseen YouTubessa. Esillä on lisäksi automaattisen tekstittämisen apuna toimiva Screencast-O-Matic-sovellus.

– H5P-työkalut
H5P on lähes 50 työkalun kokoelma verkkosisältöjen ja automaattisesti tarkastuvien tehtävien tekemiseen. Sen voi maksutta asentaa Moodleen, WordPressiin tai Drupaliin tai ostaa kuukausimaksullisena palveluna. Suosittuja ovat mm. erilaiset monivalinnat, interaktiiviset videot, aikajanat ja raahaustehtävät.

WEBINAARIEN AJANKOHDAT

pe 20.8.2021 klo 9−11
to 26.8.2021 klo 9−11
ke 8.9.2021 klo 9−11
to 16.9.2021 klo 9−11

KOULUTUSYMPÄRISTÖ

Webinaarit järjestetään Zoomissa ja materiaalit jaetaan Padletiin, missä voit myös kertoa toiveita, esittää kysymyksiä ja jakaa omia kokemuksia. Koulutuksen tallenteet ja materiaalit ovat käytössäsi Padletissa 30.9.2021 saakka.

KOULUTTAJA

Kouluttajana toimii digipedagogiikan asiantuntija Matleena Laakso (KM, AmO), joka työskentelee Tampereen yliopistolla, TAMKissa ja sivutoimisesti muissa organisaatioissa sekä freelance-kouluttajana. Hän kouluttaa laajasti erilaisista digitaalisuuden hyödyntämiseen liittyvistä teemoista oppimisen ja vuorovaikutuksen tukena. Laakso on myös aktiivinen bloggaaja.

Ilmoittautuminen

Ajankohta

20.8.–30.9.2021

Hinta
340€ + alv. 24 %
(yht. 421,6 €)

!

Ota yhteyttä

Anna Laine
+358 50 5882728
anna.z.laine@helsinki.fi
Hellin Robinson
+358 50 4068421
hellin.robinson@helsinki.fi

Tämä koulutus on räätälöitävissä organisaatiollesi. Ota yhteyttä!

Tutustu myös näihin

Ajankohtaista

Koronavirustilanteen vaikutus koulutuksiimme
Seuraamme koronavirustilanteen kehittymistä ja noudatamme Suomen hallituksen asettamia rajoitustoimenpiteitä, viranomaisten suosituksia ja Helsingin yliopiston ohjeistusta. Päivitämme tietoa koronavirustilanteen vaikutuksista koulutustemme järjestämiseen tälle sivulle >>