KENELLE
Koulutus on suunnattu yritysten ja yhteisöjen koulutushenkilöstölle, HR-henkilöille sekä koulutusten suunnittelijoille. Myös opetustoimen henkilöstö kuuluu tämän koulutuksen kohderyhmään. Parhaiten koulutus sopii tekijöille, joilla on vasta vähän kokemusta verkkokoulutuksista.
SISÄLLÖT
- Verkko-oppimisen muotoiluprosessi ja työvaiheet
- Verkko-oppimisen lajityypit
- Motivaatio ja kohderyhmäajattelu
- Verkkoaktiviteetit
- Vuorovaikutus ja läpäisyaste
- Verkkokurssien rakenne
HYÖDYT
- Vahva perusta: Verkossakin oppiminen on psykologinen prosessi, ei rakettitiedettä vaan ihmistiedettä. Koulutus antaa valmiudet soveltaa psykologian periaatteita verkko-oppimisen toteutuksessa.
- Pedagogisia välineitä: Saat koulutuksesta pedagogisia välineitä verkkokoulutuksen laatimiseen. Sisällöissä keskitytään motivaation, vuorovaikutuksen, modulaarisuuden sekä sisällöntuotannon näkökulmiin.
- Käytännön työkaluja: Koulutus perustuu oppimismuotoilun oppijakeskeiseen työtapaan. Saat käytännön työkaluja laadukkaaseen oppimismuotoiluun: kuka, miksi, mitä ja miten? Työkalut ja prosessi auttavat soveltamaan opittua yhä uusiin konteksteihin.
- Polun alku: Koulutuksen aikana pääset työstämään omaa oppimistilannettasi. Työ jatkuu koulutuksen jälkeen viimeisimmällä tutkimustiedolla ja käytännön työkaluilla varustautuneena.
TOTEUTUSTAPA
Koulutus suoritetaan kokonaan verkko-oppimisympäristössä. Verkkokoulutuksen suorittamiseen kannattaa varata noin neljä (4) tuntia viikossa. Koulutuksen arviointi perustuu pääosin vertaisarvioinnille, jota tehdään moduulikohtaisissa oppimistehtävissä. Verkkotutor ohjaa oppimista verkkokeskustelun sekä lopputehtävästä annettavan suullisen palautteen avulla. Koulutukseen sisältyy viisi tunnin mittaista live-webinaaria, joissa työstetään moduulien aiheita ohjatusti keskustellen.
WEBINAARIT
Ma 31.10. klo 9.30–11.00
Ma 7.11. klo 9.30–10.30
Ma 14.11.klo 9.30–10.30
Ma 21.11. klo 9.30–10.30
Ma 28.11. klo 9.30–11.00
Osallistujat saavat ennen ensimmäistä webinaaria linkin, jonka kautta ohjaustuokioon osallistutaan. Webinaarit tallennetaan kurssiympäristöön.
KOULUTTAJAT
Verkkokurssin ja -materiaalit on suunnitellut VTM Akseli Huhtanen, ja hän toimi usean vuoden ajan DigiKouluttajan verkkotutorina. Tällä hetkellä Akseli vastaa henkilöstön oppimisesta Huuva-yrityksessä. Tätä ennen hän toimi digitaalisen oppimisen asiantuntija Aalto-yliopistossa. Akselilla on kokemusta verkko-oppimisen käyttäjälähtöisestä kehittämisestä, oppimismuotoilusta, MOOCeista, opetuksesta ja sen kehittämisestä eri konteksteissa sekä ryhmäprosessien fasilitoinnista. Vuosina 2019−2021 Akseli toimi oppimismuotoilijana FITechissä, ja 2016−2019 Akseli oli perustamassa ja vetämässä kansainvälistä Dare to Learn -oppimistapahtumaa.
Koulutuksen verkkotutorina toimii KM Virpi Soini. Virpi on verkko-opetuksen asiantuntija ja tohtoriopiskelija, jolla on lähes 20 vuoden kokemus verkkovälitteisestä opetuksesta. Hän on verkko-opetuksen ja oppimisen monitaituri, joka uskoo elinikäiseen oppimiseen ja innostuu teknologian mahdollisuuksista oppimisessa ja koulutuksessa. Virpin väitöstutkimus käsittelee verkko-oppimisen ohjaamista eri kouluasteilla.
Koulutukseen osallistuneiden kommentteja
”Kiitos, sain koulutuksen aikana uusia ideoita ja tuli tehtyä asioita, jotka oli aiemmin jääneet vain idean tasolle.”
”Kiitoksia tosi soljuvan helposta kurssista! Pysyin kärryillä, vaikka en päässyt jokaiseen webinaariin. Sekin oli oppimiskokemus, kun ymmärsi nauhoitettujen webinaarien voiman.”
”Sisällöt olivat selkeät. Videot ja podcastit toimivat hyvin ja keskittyivät perusasioihin. Moduulirakenne oli toimiva. Aikataulutetut Zoom-tapaamiset pitivät opiskelurytmiä yllä.”
”Herätti ajattelua ja helppo soveltaa omaa osaamistaan verkkoon. Sovelsin omiin webinaareihini ja kursseihin suoraan kurssin aktivointimenetelmiä. Koska esimerkit kurssilla olivat helppoja, niitä oli helppo soveltaa.”
”Kurssi antoi hyvän pohjan ja työkalut omien verkkokurssien kehittämistä varten. Kurssin videot ja podcastit olivat hyviä ja antoivat myös hyvän mallin mahdollisia omia verkkokursseja varten. Myös webinaarit onnistuivat hyvin ja niiden avulla kurssi eteni ja pysyi aikataulussa. Hyvä kokonaisuus ja tämän jälkeen on helpompi lähteä kehittämään ja luomaan omia kursseja ja etäopetusta.”