DigiKouluttaja – Verkkokoulutusten pedagoginen ja oppijakeskeinen suunnittelu

Tässä digikoulutuksessa opit verkkosuunnittelun ja oppimismuotoilun perusteet. Ohjattu työskentely verkossa keskittyy verkkopedagogisiin periaatteisiin ja valmentaa oman verkkokoulutusjakson tuottamiseen ja kehittämiseen. Koulutus on suunnattu niille, jotka haluavat toteuttaa oppijakeskeisiä ja pedagogiseen tutkimukseen perustuvia koulutuksia verkossa. Aiempaa kokemusta verkkokoulutusten suunnittelusta ei vaadita, mutta verkko-oppimisympäristöön pääsy helpottaa kurssitöiden suorittamista, koska koulutuksen tehtävät ja esimerkit kytkeytyvät osallistujan omaan verkkototeutukseen.

29.10.–26.11.2021

Toteutustapa
Verkkokoulutus
verkkokoulutus
450€ + alv. 24 %
(yht. 558 €)

Kenelle

Koulutus on suunnattu yritysten ja yhteisöjen koulutushenkilöstölle, HR-henkilöille sekä koulutusten suunnittelijoille. Myös opetustoimen henkilöstö kuuluu tämän koulutuksen kohderyhmään. Parhaiten koulutus sopii tekijöille, joilla on vasta vähän kokemusta verkkokoulutuksista.

Sisällöt

• Verkko-oppimisen muotoiluprosessi ja työvaiheet
  • Verkko-oppimisen lajityypit
  • Motivaatio ja kohderyhmäajattelu
  • Verkkoaktiviteetit
  • Vuorovaikutus ja läpäisyaste
  • Verkkokurssien rakenne

Hyödyt

• Vahva perusta: Verkossakin oppiminen on psykologinen prosessi, ei rakettitiedettä vaan ihmistiedettä. Koulutus antaa valmiudet soveltaa psykologian periaatteita verkko-oppimisen toteutuksessa.
  • Pedagogisia välineitä: Saat koulutuksesta pedagogisia välineitä verkkokoulutuksen laatimiseen. Sisällöissä keskitytään motivaation, vuorovaikutuksen, modulaarisuuden sekä sisällöntuotannon näkökulmiin.
  • Käytännön työkaluja: Koulutus perustuu oppimismuotoilun oppijakeskeiseen työtapaan. Saat käytännön työkaluja laadukkaaseen oppimismuotoiluun: kuka, miksi, mitä ja miten? Työkalut ja prosessi auttavat soveltamaan opittua yhä uusiin konteksteihin.
  • Polun alku: Koulutuksen aikana pääset työstämään omaa oppimistilannettasi. Työ jatkuu koulutuksen jälkeen viimeisimmällä tutkimustiedolla ja käytännön työkaluilla varustautuneena.

Toteutustapa

Koulutus suoritetaan kokonaan verkko-oppimisympäristössä. Verkkokoulutuksen suorittamiseen kannattaa varata noin neljä (4) tuntia viikossa. Koulutuksen arviointi perustuu pääosin vertaisarvioinnille, jota tehdään moduulikohtaisissa oppimistehtävissä. Verkkotutor ohjaa oppimista verkkokeskustelun sekä lopputehtävästä annettavan suullisen palautteen avulla. Koulutukseen sisältyy viisi tunnin mittaista live-webinaaria, joissa työstetään moduulien aiheita ohjatusti keskustellen.

Webinaarit

pe 29.10. klo 9-10
pe 5.11. klo 9-10
pe 12.11. klo 9-10
pe 19.11. klo 9-10
pe 26.11. klo 9-10

Osallistujat saavat ennen webinaaria linkin, jonka kautta ohjaustuokioon osallistutaan. Webinaarit tallennetaan kurssiympäristöön.

Verkkotutor

Akseli Huhtanen
, VTM, on digitaalisen oppimisen asiantuntija Aalto-yliopistossa. Akselilla on kokemusta verkko-oppimisen käyttäjälähtöisestä kehittämisestä, oppimismuotoilusta, MOOCeista, opetuksesta ja sen kehittämisestä eri konteksteissa sekä ryhmäprosessien fasilitoinnista. Koulutukseltaan Akseli on filosofian aineenopettaja ja auttaa nykyisin yliopisto-opettajia verkko-opetuksen kehittämisessä. Vuosina 2019−2021 Akseli toimi oppimismuotoilijana FITechissä, ja 2016−2019 Akseli oli perustamassa ja vetämässä kansainvälistä Dare to Learn -oppimistapahtumaa.

Koulutukseen osallistuneiden kommentteja:

”Kiitos, sain koulutuksen aikana uusia ideoita ja tuli tehtyä asioita, jotka oli aiemmin jääneet vain idean tasolle.”

”Akseli on asiantunteva ja osaava opettaja. Hänen tyylinsä tapaamisissa ja tallenteilla toimi hyvin ja oli miellyttävää seurata. Viikoittaisten tapaamisten suurin anti oli siinä, että pääsi näkemään eri alustoja ja vuorovaikutus oli niissä mahdollistettu mielestäni mukavasti. Moduulirakenne oli hyvä ja selkeä.”

”Kiitoksia tosi soljuvan helposta kurssista! Pysyin kärryillä, vaikka en päässyt jokaiseen webinaariin. Sekin oli oppimiskokemus, kun ymmärsi nauhoitettujen webinaarien voiman.”

”Sisällöt olivat selkeät. Videot ja podcastit toimivat hyvin ja keskittyivät perusasioihin. Moduulirakenne oli toimiva. Aikataulutetut Zoom-tapaamiset pitivät opiskelurytmiä yllä.”

”Kiitos! Poikkeusolot vaativat uudenlaista osaamista ja sitä sain teiltä. Syntyi uusi tapa ajatella ja intoakin riittää. Se on teidän ansiota.”

”Herätti ajattelua ja helppo soveltaa omaa osaamistaan verkkoon. Sovelsin omiin webinaareihini ja kursseihin suoraan kurssin aktivointimenetelmiä. Koska esimerkit kurssilla olivat helppoja, niitä oli helppo soveltaa.”

”Kurssi antoi hyvän pohjan ja työkalut omien verkkokurssien kehittämistä varten. Kurssin videot ja podcastit olivat hyviä ja antoivat myös hyvän mallin mahdollisia omia verkkokursseja varten. Myös webinaarit onnistuivat hyvin ja niiden avulla kurssi eteni ja pysyi aikataulussa. Hyvä kokonaisuus ja tämän jälkeen on helpompi lähteä kehittämään ja luomaan omia kursseja ja etäopetusta.”

29.10.–26.11.2021

450€ + alv. 24 %
(yht. 558 €)

Ilmoittaudu viimeistään 7.10.2021

Voimme tarjota koulutusta myös organisaatiokohtaisena tilauskoulutuksena. Lisätietoja saat: selja.saarialho@hyplus.fi
Selja Saarialho
selja.saarialho@helsinki.fi
Tinja Räsänen
tinja.rasanen@helsinki.fi

Tämä koulutus on räätälöitävissä organisaatiollesi. Ota yhteyttä!

Tutustu myös näihin