Koronavirustilanteen vaikutus koulutuksiimme
Seuraamme koronavirustilanteen kehittymistä ja noudatamme Suomen hallituksen asettamia rajoitustoimenpiteitä, viranomaisten suosituksia ja Helsingin yliopiston ohjeistusta. Päivitämme tietoa koronavirustilanteen vaikutuksista koulutustemme järjestämiseen tälle sivulle >>

FI | SV | EN

Asiakaslähtöisen oppimiskulttuurin muotoilu

Kestävä oppimiskulttuuri tarkoittaa organisaation kykyä jatkuvasti uudistaa omaa toimintaansa toimintaympäristön muutoksissa. Oppiminen ei jää vain yksilöiden ominaisuudeksi vaan muuntuu organisaation kilpailukyvyksi. Tämä edellyttää paitsi yksittäisten asiantuntijoiden osaamisen kehittämistä, myös jatkuvaa oppimista edistävien prosessien ja teknologioiden luomista työn arkeen. Koulutus kuuluu osaksi Kestävyys organisaation voimavaraksi -koulutuskokonaisuutta. Koulutus voidaan tarvittaessa toteuttaa myös etänä.

Ajankohta

2.2.–16.3.2022

Toteutustapa
Monimuoto
Paikka
Helsingin yliopiston keskustakampus
Hinta
2000€ + alv. 24 %
(yht. 2480 €)

Kenelle  
Koulutus on tarkoitettu johtajille, esimiehille ja asiantuntijoille, jotka vastaavat strategisten uudistusten toimeenpanosta ja työtoiminnan sujuvuudesta omissa työyhteisöissään. Koulutuksen aikana edistät kestävän oppimiskulttuurin rakentamista omassa työyhteisössäsi ja saat konkreettisia menetelmiä ylläpitää ja uudistaa jatkuvan oppimisen kulttuuria.

Koulutus kuuluu osaksi Kestävyys organisaation voimavaraksi -koulutuskokonaisuutta.

Keskeinen sisältö 

1. Mistä liikkeelle: Oppimiskulttuurin muotoilu lähtee strategiasta

 • Millaista on oppimiskulttuuri erilaisissa tuotannon muodoissa (artesaani tuotanto, massatuotanto, lean ja prosessien jatkuva parantaminen, massaräätälöinti, yhteiskehittely)
 • Strategian toimeenpano on uusien strategisten kyvykkyyksien toimeenpanoa ja vanhojen alasajoa
 • Miten tunnistaa strategiset kyvykkyydet? Miten kehittää strategisia kyvykkyyksiä?
 • Dynaaminen kyvykkyys on kykyä jatkuvasti uudistaa toimintaa

Välitehtävä: Liittyen toimintaympäristön skannaamiseen, strategiaprosessiin ja strategisten kyvykkyyksien yhteiskehittelevään määrittelyyn ja niiden kehittämiseen & haastattelumateriaalin käsittelyä.

2. Prosessien jatkuva parantaminen on oppimista tiiminä workflowssa

 • Lean on jatkuvan oppimisen filosofia
 • Oppiva tiimi, mistä koostuu, miten toimii
 • Yhteisöllisen oppimisen menetelmiä ja työkaluja

Välitehtävä: Osallistetaan työskentely myös työkavereiden kanssa & haastattelumateriaalin käsittelyä.

3. Miten tukea yksilöiden oppimista työn arjessa? Osaavat yksilöt oppivan organisaation perustana?

 • Yksilön oppimisen teoriasta ja motivaation perusteista
 • Motiiviristiriidat ehkäisevät oppimista
 • Oppimisen työkaluja
 • Opitaanko itseä vai organisaatiota varten?

Välitehtäväna: Haastattelumateriaalia ja sen käsittelyä.

Toteutus ja työskentely

Koulutus sisältää kolme lähipäivää (2.2., 17.2. ja 16.3.2022), ennakko- ja välitehtäviä sekä koulutuksen läpi kulkevan kehittämiskokeilun. Lähiopiskelupäivät järjestetään Helsingin yliopiston keskustakampuksella tai Koronan niin vaatiessa etätoteutuksena. 

Koulutuksessa noudatetaan käänteisen opetuksen menetelmää. Osallistujat tutustuvat kouluttajien laatimaan ennakkomateriaaliin ensin itsenäisesti, minkä jälkeen aiheen käsittelyä jatketaan verkkoluennoilla. Ennakkomateriaali koostuu kouluttajien valikoimista teksteistä, videoista ja case-esimerkeistä. 

Koulutuksessa työstetään yhdessä kehitystehtävää kouluttajien johdolla. Kehitystehtävässä analysoit organisaatiosi nykyisiä oppimiskäytänteitä, ideoit toimintanne tavoitteisiin sopivaa oppimisjärjestelmää ja pohdit tämän järjestelmän toimeenpanoa. Yhteistä työskentelyä voidaan jatkaa myös etäkoontumisten välillä verkkopohjaisilla keskustelu- ja wiki-alustoilla. Koulutuksessa hyödynnetään verkko-oppimisalustaa ja muita mahdollisia sosiaalisen median välineitä ryhmän tarpeiden mukaan.

Kouluttajat 

Koulutusmoduulin prosessinvetäjänä ja kouluttajan toimii Kirsi Elina Kallio (FL). Hän on työssä oppimisen asiantuntija, joka on opettanut osaamisen johtamiseen ja kehittämiseen liittyviä opintojaksoja eri korkeakouluissa 25 vuoden ajan. Tutkimustyössään hän on keskittynyt liiketoiminnan muutoksiin ja niihin kytkeytyvään oppimiseen. Kouluttajana ja konsulttina Kirsi on auttanut lukuisia yrityksiä ja julkishallinnon organisaatioita kehittämään toimintaansa muun muassa pääkaupunkiseudun kunnissa, valtionhallinnon virastoissa sekä pörssiyrityksissä.

 

Koulutusmoduulin vierailevana kouluttajan toimii Akseli Huhtanen (VTM), joka on oppimismuotoilija ja oppimisen käytännön kehittäjä. Akseli on työssään FITech-verkostoyliopiston oppimismuotoilijana kehittänyt oppijalähtöisen muotoilun työtapoja. Yhtenä Dare to Learn -oppimistapahtuman perustajista Akseli on seurannut oppimisen tulevaisuuden trendejä organisaatioissa vuosien ajan. Työssä oppimisen, oppimismuotoilun ja verkko-oppimisen aiheista Akseli on kouluttanut ja konsultoinut muun muassa Orionilla, Alma Talentilla, Sitralla, Rastor-instituutilla, Kauppakamarilla, eri korkeakouluissa sekä monissa muissa organisaatiossa.

Hinta

Koulutuksen hinta on 2 000 euroa + alv 24 % (yhteensä 2 480 euroa). Hinta sisältää verkkoluennot, opiskelupäivien opetuksen ja ohjauksen, opiskelumateriaalin, verkkoympäristön käytön opiskelun aikana.

Ilmoittautuminen  

Ilmoittaudu mukaan tällä sivulla olevan ilmoittaudu-painikkeen kautta 7.1.2022 mennessä.  

Varaamme oikeuden koulutusohjelmaa koskeviin muutoksiin ja hinnan tarkistamiseen arvonlisäveron muuttuessa.  

Räätälöidyt toteutukset organisaatioille

Teemme aihealueesta myös yritysten ja julkishallinnon asiakkaille räätälöityjä, eri pituisia toteutuksia. Jos haluat tilata toteutuksen omalle organisaatiollesi, ota yhteyttä: 

Marianne Terkki-Mallat
Asiakkuuspäällikkö 
Johtaminen ja ohjaus 
050 415 0520 
marianne.terkki-mallat@hyplus.fi
 
Marianne Terkki-Mallat (KM) on systeeminen business coach, työnohjaaja, aikuiskouluttaja ja kehittämisasiantuntija, joka toimii johtamisen teema-alueen esimiehenä HY+:ssa. Hän on ollut mukana monien erilaisten koulutusten, monimuotokoulutusten ja valmennusten suunnittelussa ja toteutuksessa.

Ilmoittautuminen
Ajankohta

2.2.–16.3.2022

Hinta
2000€ + alv. 24 %
(yht. 2480 €)

!

Ilmoittaudu oheisen linkin kautta viimeistään 7.1.2022
Ota yhteyttä
Marianne Terkki-Mallat
+358 50 415 0520
marianne.terkki-mallat@helsinki.fi
Anja Loikkanen
+358 50 588 0754
anja.loikkanen@helsinki.fi

Tämä koulutus on räätälöitävissä organisaatiollesi. Ota yhteyttä!

Tutustu myös näihin
Ajankohtaista

Koronavirustilanteen vaikutus koulutuksiimme
Seuraamme koronavirustilanteen kehittymistä ja noudatamme Suomen hallituksen asettamia rajoitustoimenpiteitä, viranomaisten suosituksia ja Helsingin yliopiston ohjeistusta. Päivitämme tietoa koronavirustilanteen vaikutuksista koulutustemme järjestämiseen tälle sivulle >>