FI | SV | EN

Osallistava johtamisviestintä ja jännitteiden hallinta

Organisaatioiden viestintäympäristö on totaalisesti muuttunut. Uudet ilmiöt pitää tunnistaa, ja myös johtajan ja esihenkilön tulee sopeutua ja ottaa haltuun uudenlaisia viestinnällisiä mahdollisuuksia. Tästä koulutuksesta saat uusia näkökulmia vaikuttavuuden ja osallistamisen toteuttamiseen viestinnässä. Koulutus on osa HY+johtamisohjelmaa, josta saat kasvuvoimaa ja rohkeutta johtamisen muuttuvaan maastoon! Voit osallistua myös vain kyseiseen koulutukseen. Koulutus voidaan toteuttaa myös asiakaskohtaisena räätälöitynä tilauksena.

Ajankohta

4.10.–7.11.2023

Toteutustapa
Monimuoto
Paikka
Helsinki (tarkempi paikka ilmoitetaan myöhemmin)
Hinta
1 900  (+alv/vat 24%)
(yht. 2 356 )

HYÖDYT JA TAVOITTEET

 • Opit tunnistamaan uudenlaisen hybridin viestintäympäristön. 
 • Saat näkemyksellisyyttä tehdä riskiarvioita viestintään liittyvistä uhista.
 • Saat uusia näkökulmia vaikuttavuuden ja osallistamisen toteuttamiseen viestinnässä.
 • Ymmärrät, miten johtaminen liittyy viestintään ja miten viestinnällä tuetaan muutosta ja itseohjautuvuutta.

SISÄLLÖT

Ensimmäisenä päivänä esitellään uudenlaisia viestinnällisiä ilmiöitä, joita organisaatiot kohtaavat nykyisessä viestintäympäristössä. Toisena päivänä rakennetaan viestinnällistä toimintakykyä.  

 • Viestintä jännitteiden hallinnassa
 • Hybridin mediaympäristön ominaispiirteet 
 • Johtamisvastuu ja viestinnällisten kriisien ennakointi 
 • Pahantahtoisten ilmiöiden tunnistaminen, kuten informaatiovaikuttaminen ja maalittaminen 
 • Kompleksisessa toimintaympäristössä viestiminen
 • Osallistava johtamisviestintä
 • Viestinnästä vaikuttamiseen: miten rakentaa moniäänistä organisaatiota
 • Miten johtaja voi vaikuttaa hybridissä mediaympäristössä
 • Osallistamisen ja osallisuuden rakentaminen työyhteisöön
 • Osallistavan organisaatioviestinnän pilarit
 • Mitä on läpinäkyvä ja vastuullinen viestintä

TOTEUTUS JA RAKENNE

 • Kaksi (2) kokonaista valmennuspäivää 4.10. ja 7.11.2023, joihin kytkeytyy lyhyitä asiantuntija-alustuksia ja harjoituksia sekä valmentavaa ja vuorovaikutteista yhteispohdintaa ja -kehittämistä erilaisissa kokoonpanoissa
 • Ennakko- ja välityöskentelyä valmennusjaksojen välissä sekä mahdollinen jälkitehtävä: osallistujat pohtivat, työstävät ja harjoittelevat omia ja valmennukseen liittyviä keskeisiä teemoja yhdessä erilaisissa kokonpanoissa
 • Koulutuksessa hyödynnetään opiskelun ja oppimisen tukena verkko-oppimisalustaa, jossa osallistujat pääsevät myös keskustelemaan ja jakamaan teemaan liittyviä aiheita keskenään, sekä webinaarijärjestelmää
 • Lähitoteutus Helsingissä (Sairastapauksissa tai vastaavissa on mahdollisuus osallistua myös etänä, mutta lähiosallistumista suositellaan.)

VALMENTAJAT

Koulutuksen johtajana sekä prosessinvetäjänä ja valmentajana toimii Outi Ihanainen-Rokio (FT). Ihanainen-Rokio on toiminut Helsingin yliopiston organisaatioviestinnän työelämäprofessorina ja on perehtynyt asiantuntijaorganisaatioiden johtamiseen niin tutkimuksessaan kuin työurallaan. Hänellä on yli 10 vuoden kokemus henkilöstöjohtamisesta sekä osaamisen kehittämisen johtamisesta.

Koulutuksen ensimmäisen päivän asiantuntijana toimii VTT, KTM Maarit Pedak, kriisiviestinnän ja -johtamisen asiantuntija ja kouluttaja.

HINTA JA ILMOITTAUTUMINEN

Jos olet ilmoittautunut opiskelemaan koko HY+johtamisohjelmaan, sinun ei tarvitse ilmoittautua erikseen koulutusmoduuleihin. Jos haluat osallistua vain tähän moduulin, ilmoittaudu mukaan tällä sivulla olevan ilmoittaudu-painikkeen kautta 4.9.2023 mennessä.

Moduulin hinta on 1 900 euroa + alv 24 % (yhteensä 2 356 euroa). Hinta sisältää valmennuspäivät kahvitarjoiluineen, lähiopiskelupäiviin liittyvien ennakko-, väli- ja jälkitehtävien ohjauksen ja ryhmäkohtaisen palautteen, opiskelumateriaalin sekä verkko-oppimisalustan ja mahdollisen webinaarijärjestelmän käytön koulutuksen aikana.

Yksittäisissä moduuleissa osallistuja voi kuljettaa läpi moduulin siihen liittyviä pienempiä kehittämisen kysymyksiä ja työstää moduulikohtaisia harjoituksia kytkien ne oman työn tai organisaation kehittämiseen. Yksittäisiin moduuleihin ei kuulu Valmentavan johtajan ydintaidot -360-arviointia ja -palautetta, isomman kehittämishankkeen/Lab-työskentelyn ohjausta eikä coachausta/ työnohjausta, mutta jos tulet myöhemmin mukaan kokonaisuuden suorittajaksi, saat edellä mainitut edut mukaan oppimisprosessisi jatkoon.

Varaamme oikeuden koulutusmoduulia koskeviin muutoksiin ja hinnan tarkistamiseen arvonlisäveron muuttuessa.

RÄÄTÄLÖIDYT TOEUTUKSET ORGANISAATIOILLE

Teemme aihealueesta myös yritysten ja julkishallinnon asiakkaille räätälöityjä, eri pituisia toteutuksia. Sopii myös johtoryhmille. Jos haluat tilata toteutuksen omalle organisaatiollesi, ota yhteyttä: 

Marianne Terkki-Mallat 
Liiketoiminta-alueen päällikkö, Johtaminen 
050 415 0520 
marianne.terkki-mallat@hyplus.fi 

Marianne Terkki-Mallat (KM) on systeeminen business coach, työnohjaaja, valmentaja ja kehittämisasiantuntija, joka toimii johtamisen liiketoiminta-alueen päällikkönä HY+:ssa. Hän on perehtynyt johtamisen erilaisiin kysymyksiin ja ollut mukana monien erilaisten monimuoto-, etä- ja hybridikoulutusten ja valmennusten suunnittelussa ja toteutuksessa.

Registration
Ajankohta

4.10.–7.11.2023

Hinta
1 900  (+alv/vat 24%)
(yht. 2 356 )

!

Jos haluat osallistua vain tähän koulutusmoduulin, ilmoittaudu mukaan 4.9.2023 mennessä.

Jos olet ilmoittautunut koulutuskokonaisuuteen HY+johtamisohjelma – rohkeutta kestävään johtamiseen, sinun ei tarvitse ilmoittautua erikseen tähän koulutusmoduuliin.
Ota yhteyttä
Marianne Terkki-Mallat
+358 50 415 0520
marianne.terkki-mallat@hyplus.fi
Sari Laurila
+358 50 448 8930
sari.laurila@hyplus.fi

Tämä koulutus on räätälöitävissä organisaatiollesi. Ota yhteyttä!

Tutustu myös näihin
Ajankohtaista