Aamukahveilla aiheena intuitio ohjauksessa

Odotetut ohjauksen, valmennuksen ja koulutuksen ajankohtaisiin aiheisiin pureutuvat HY+:n aamukahvitilaisuudet jatkuvat!

Seuraavat ohjauksen aamukahvit järjestetään 24.11.2017 klo 8.30–­10.30 Helsingissä teemalla intuitio ohjauksessa. Miten ihminen yltää uusiin oivalluksiin? Voiko intuition kautta hakea tietoa? Miten asiantuntijan intuitio eroaa arjen intuitiosta? Entä voiko intuition luotettavuutta arvioida? Tämän hetkinen tieto ja osaaminen haastavat ylittämään mahdottomilta vaikuttavat ongelmat. Tarvitsemme käänteentekeviä, briljantteja oivalluksia ja ylivertaisen nerokkaita ratkaisuja. Tässä auttaa terävä päättely ja kirkas, älykäs intuitio.

Tule mukaan kuulemaan, keskustelemaan ja saamaan oivalluksia seuraavista aiheista:

• Älykkään intuition hyödyntäminen ohjaustyössä
  • Ohjattavan auttaminen uusien ratkaisujen löytämisessä

Teeman äärelle meitä johdattelee aiheesta väitellyt taiteen tohtori Asta Raami. Raamin alustuksen jälkeen pääsemme osallistavan ja reflektiivisen keskustelun avulla jakamaan kokemuksiamme ja oivalluksiamme yhdessä HY+:n ohjausalan asiantuntijoiden kanssa. Asiantuntijoista ovat mukana muun muassa Marianne Terkki-Mallat, Sari Laurila, Kirsi Lindqvist, Silja Lindblad, Aija Kortesmaa, Anne Burman, Annukka Koivunen ja Marita Parkkonen. Heiltä saat halutessasi myös lisätietoja ja ohjausta siitä, miten voit kehittyä muun muassa ohjauksen, valmennuksen ja koulutusten ammattilaisena tai ammattilaiseksi.

Aamukahvitilaisuuteen ilmoittaudutaan 17.11.2017 mennessä. Linkin kautta löydät myös Asta Raamin tarkemman esittelyn. Tilaisuus on osallistujille maksuton. Mukaan mahtuu 50 ensimmäistä, joten ole nopea!

Ohjauksen herkkutori ‒ työnohjaus, coaching, fasilitointi, mentorointi ja työyhteisösovittelu kehittämisen tukena -aamukahvitilaisuus järjestettiin 7.6.2017

Eri ohjausmuotoja on tyypillisesti tarkasteltu etsimällä niiden eroja. Ohjaustyön ytimessä eri ohjausmuodot kuitenkin yhdistyvät ja niissä kaikissa tarvitaan sekä ohjaajalta että ohjattavilta samankaltaista osaamista.

Päivi Kupias (2016) toteaa uusimmassa kirjassaan, että ”Tällä hetkellä monet ohjaajat tekevät samantyyppistä ohjaustyötä, mutta he tekevät keskenään valitettavan vähän yhteistyötä. Eri ohjausmuotoja kehitetään erikseen omissa siiloissaan, vaikka niillä olisi paljon annettavaa toisilleen. Ohjaustyön ytimessä eri ohjausmuodot yhdistyvät ja niissä kaikissa tarvitaan sekä ohjaajalta että ohjattavilta samankaltaista osaamista.” Lisäksi Kupias toteaa: ”Itse ohjauksessa on alettu puhua yhä useammin siitä, että oman edun tavoittelun sijaan ohjattavia – olivatpa he sitten työnohjattavia, coachattavia, tai aktoreita – pitäisi auttaa näkemään kokonaisuuksia ja itsensä systeemin osana.” Teemaan liittyvä seuraava koulutus Työnohjaaja kehittäjänä – työnohjaus, coaching ja fasilitointi oppimisen tukena alkaa maaliskuussa 2018.

Aamukahveilla Timo Pehrman alusti puolestaan työyhteisösovittelusta. Pehrman kouluttaa myös Työyhteisösovittelun erityisosaaja -koulutuksessa, jonka seuraava toteutus alkaa elokuussa 2018.

Tunnelmia kesäkuun aamukahvitilaisuudesta:

Ohjauksen aamukahvit Ohjauksen aamukahvit  Ohjauksen aamukahvit

Lämpimästi tervetuloa myös marraskuun aamukahvitilaisuuteemme!

HY+:n ohjauksen asiantuntijat

Tutustu myös tulossa oleviin koulutuksiin, joista voimme keskustella kanssasi aamukahvitilaisuudessa 24.11.

Valmentaja- ja coach-valmennuksia

Työnohjaus- ja sovittelukoulutusta